michell 24.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 dokładnie to jest myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 24.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 michellea co u ciebie ? jakie postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 24.04.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 daszek już mam cały czekam na ścianki i rozglądamy się za oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia21 24.04.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam budujących Rodo 6Ja także zamierzam budować ten ładny domek,jestem na etapie kupna projektu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 25.04.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Basiawitamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.04.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 mam pyt.do zaawansowanych w budwie-cz ktoś smarował fundamenty abizolem o nazwie "izolbet"? majster mówił, że było toto bardzo żadkie-dużo wody (podobno to na wodzie jest), a zazwyczaj tpędzlem nie mogli ruszyć; i w pół dnia zasmarowali fundamenty,dali grubą warstwe,beton nie prześwituje, ale czy jest to wystarczająca izolacja?czy smarować raz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 25.04.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 michell dzięki, i wszystko jasne Basia witam serdecznie, dobrze trafiłaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 25.04.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 angelaizolbet nie jest na bazie wody tylko na bazie rozpuszczalników więc zpewnościąpowinien być gęsty. Smarować należy dwukronie wtedy ma się pewność że izolacja wykonana jest prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.04.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 ania kaszkur dzięki myślę,że majster jak wróci na budowę, to podejmie słuszna decyzje smarowac raz jeszcze czy tez nie (smarowali pomocnicy), ale myślę, że grubo tego jest, skoro poszły 3 wiadra i jeszcze 1 napewno wejdzie (tak jak obliczyłam wg. insrukcji z zadatkiem zresztą i nie napisali,że 2*, tylko na ile starcza), chociaż majster mówił o 6 wiadrach, bo myslał,że smarowidło gęstsze będzie; może inne takowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.04.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 jak przyjedzie 4 wiadro, to zobaczę czy takie rzadkie nie czytałam składu, a wtedy zapewne wpadłabym,że nie na wodzie, wkońcu chemie kończyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 28.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam ponownie wszystkich mialem troszke na glowie ale teraz i My możemy pochwalić się czymś co już bardziej przypomina dom niż do tej pory http://images23.fotosik.pl/203/84f62c72dcd099db.jpg Przepraszam jeśli wielkość jest nie ta, ale testuje jakiego rozmiaru zdjecie najlepiej wczytac http://images26.fotosik.pl/204/82fab2892fdf8687.jpg POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 29.04.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Słuchajcie, a jak u Was z ogrzewaniem? My zastanawialiśmy się nad eko-groszkiem, ale ceny idą w górę. Myślimy jeszcze o pompie ciepła - DAIKIN albo Nibe -Biawar - czy macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 29.04.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 namtar widzę,że działeczka prawie nie naruszona podczas budowy nasza wygląda o wiele gorzej-wszędzie jakieś kupy ziemi, koleiny po koparkach, nawet piach na zasypanie fundamentów nie badzo jest gdzie wysypać, więc sypiemy na drogę utwardzoną gruzem-ma jakieś 30m długości cały teren będzie do niwelacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 29.04.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 angela82 teren nie ruszony bo mialem minikoparke do fundamentow a reszte pracy wykonalismy recznie, jak widac nie spieszy mi sie bardzo z budowa - w tym tygodniu bedzie szalowany garaz, po weekendzie wylewany beton i dalej wio z robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 29.04.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 namtar to wszystko tłumaczy, nasza działka wyglądała nieźle nawet powykorytowaniu drogi do utwardzenia, ale później jak zaczęli tę ziemię przewozić i kolejni koparkowi zakopywali się, to jeden z nich rozciągnął mi tę ziemię byle jak , żeby tylko geodeta miał jak tyczyć, a później po 2 tyg. piknej pogody 3 koparkowy kopał pod fundamenty-nie głęboko, bo od płdn. mam tylko ściągnięty humus, a od północy jakieś 60cm tylko tak szerzej, cobyśmy sobie mogli zrobić drenaż, a ekipa ocieplić od razu fundamenty, ale kopa ziemi się z tego zrobiła; a ławy u mnie też były ręcznie kopane działkę mam 26m szeroką, a brakuje tak jeszcze z 5m dobrze, że chociaż reszty z długości nie ruszą-zastawiona blaszakiem, deskami (pięknie ułożonymi przez ekipę), stemplami i 6 nowymi świerkami dopiero co przez małża posadzonymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 29.04.2008 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Namtar gratulacje!!!!! Niech się mury pną do góry!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.04.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Namtargratuluję postępów,jeśli możesz to podaj koszty(głównie materiałów ale robocizna też mile widziana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 30.04.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 atija jesli chodzi o robocizne to nie moge Ci nic powiedziec oprocz tego ze za zaszalowanie piwniczki (wymiary 5,30x3,20) postawienie kominow systemowych (ktore sa jeszcze w sklepie) i wymurowanie pierwszego pietra wzial 2,5 brutto - reszte prac jest wykonana do tej pory systemem gospodarczym, czyli kto moze to pomoze.co do materialow jest roznie, nie prowadze szczegolowego spisu co gdzie i kiedy - tylko pogladowa co i za ile - zebym wiedzial ze na koniec ile wydalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 30.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam, mam pytanie dotyczące więźby - jaką macie (Ci cio już mają sosnową, czy świerkową? Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 01.05.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Prosze Was wszystkich o szczegolowe zdjecia schodow, chodzi mi glownie o moment jak zaczynaja zakrecec, ile tam macie sckosnych (trojkatnych) stopni, 2, czy 3? Prosze jest to sprawa pilna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts