Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość 80mariusz80

Jeszcze rok temu bym polecił, ale niestety teraz ... ma sprawę w sądzie lub już siedzi w ciupie, bo materiał (dąb) nie do końca był legalnie sprowadzony :)

A szkoda, robota była dobra, solidna i dokładna.

Z kolei mój przyjaciel ma dębowe które nie wytrzymały roku - rozeschły się i ma dość widoczne szpary.

W Mikołowie chwalą sobie Stolmix z pobliskich Łazisk Górnych.

Może tam spróbujesz zapytać.

http://schody-mistrzow.pl/

Osobiście ich jednak nie sprawdzałem.

Pozdrawiam.

Gość 80mariusz80
jestem po 4 wycenach ... masakra !

Sprawdzę tych z Łazisk G.

A nie wyjdą taniej granitowe? Zwykły granit ze Strzegomia chyba będzie tańszy od dębowych, a spokój do końca życia.

Gość 80mariusz80

Mam tak i tak, pierwszy mam wbudowany w ściankę działową - zlicowany z murem w większym pokoju, wystający w mniejszym i obudowany płytą g/k która pęka na narożach. Wystaje ok. 2-3 cm.

Drugi słup akurat mi się podoba, jest oszlifowany i polakierowany na kolor stolarki okiennej.

Na dole i u góry słupa dałem listwy przypodłogowe z Salaga. Na początku chciałem dać ozdobne listwy drewniane, nawet je sobie już pomalowałem ale kiedy zacząłem je montować to niestety nie dało się - słup jest lekko zwichrowany i krzywizny wychodziły.

http://zapodaj.net/a29720c6c30bb.jpg.html

Edytowane przez 80mariusz80

Mam tak i tak, pierwszy mam wbudowany w ściankę działową - zlicowany z murem w większym pokoju, wystający w mniejszym i obudowany płytą g/k która pęka na narożach. Wystaje ok. 2-3 cm.

Drugi słup akurat mi się podoba, jest oszlifowany i polakierowany na kolor stolarki okiennej.

Na dole i u góry słupa dałem listwy przypodłogowe z Salaga. Na początku chciałem dać ozdobne listwy drewniane, nawet je sobie już pomalowałem ale kiedy zacząłem je montować to niestety nie dało się - słup jest lekko zwichrowany i krzywizny wychodziły.

http://zapodaj.net/a29720c6c30bb.jpg.html

To pękanie pewnie brak elastycznego połączenia.

U mnie oba słupy wystają ze ścian a w zasadzie 1 powierzchnią dochodzą do murowanej ściany, teraz szybko trza pomyśleć co z nimi począć.

Witam wszystkich.

Chciałbym się pochwalić, że od 8 stycznia 2015 mieszkamy w naszym rodo. (Rodo 6G2P) Budowę rozpoczęliśmy 31 kwietnia 2013. ( wjechała koparka) Budowa systemem gospodarczym. Odbiór domu mam już zrobiony.

Na szybko z czego jestem zadowolony to wykusz prostokątny, okno narożne w kuchni, kominek narożny, odkurzacz centralny - super sprawa, piwnica plus zrobiony garaż w piwnicy, podwójny garaż. Prawie w całym domu mam posadzki żywiczne oprócz 3 pokoi na poddaszu(mam panele). Co do żywic to wyglądają super i są łatwe w utrzymaniu czystości. Płytki mam tylko w łazienkach na ścianach, na podłodze żywica, nigdzie indziej nie mam kafli. Jak na razie w środku mamy prawie wszystko gotowe, (brakuje listew przypodłogowych, lamp rolet, zasłon i niektórych mniej ważnych mebli). Co do przejścia w kuchni z wiatrołapu jak dla mnie jest bez sensu, ja go nie mam i nie widzę potrzeby, a na pewno pomniejsza to miejsce na ustawienie mebli, my zrobiliśmy cała tą ścianę zabudowaną szwkami i agd. Natomiast okno narożne daje bardzo dużo światła i w ogóle nie ogranicza ustawności kuchni. Pkt elektrycznych mam około 190 plus alarm, kamery, gniazda internetowe i satelitarne. Na parterze mam tylko podłogówkę plus drabinka w łazience, góra pokoje grzejniki, łazienka podłogówka plus drabinka, garderoby podłogówka plus pod każdym oknem balkonowym mam zrobioną pętle podłogówki, aby się woda nie skraplała. Ogrzewanie piec na ekogroszek. Co do schodów dla mnie marmur czy inny kamień wewnątrz to tragedia (wiadomo kwestia gustu), ja mam zrobione schody dywanowe jesion bielony plus balustrady szklane. Co do słupów na poddaszu, cieśla u mnie zrobił tak konstrukcję, że podpiera się na ściankach działowych a ścianki mam wzmocnione żelbetem, i w ten sposób nie mam żadnych słupów drewnianych a także nic mi nie sterczy na środku pokoju jak zauważyłem na którymś zdjęciu niedawno wrzuconym.

Na szybko kilka fotek robionych w trakcie wykańczania.

Rodo z zewnątrz.

[ATTACH=CONFIG]300907[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300908[/ATTACH]

Balkony również wykonane technologią żywic.

[ATTACH=CONFIG]300909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300910[/ATTACH]

Edytowane przez Asia_Piotr