Asia_Piotr 25.01.2015 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Kuchnia. Nie robiliśmy górnych wiszących szafek. A miejsca na graty i tak jest duzo. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Asia_Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 25.01.2015 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Drzwi szklane w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 25.01.2015 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Posadzka dwa dni po wylaniu i kominek, który zrobiłem sam, wkład Maja z kratki.pl sprawuje się super i wygląda. Podłogi na całym parterze i części góry wykonane żywicą w jednakowym kolorze RAL 7040 łącznie z łazienkami, na żywo wygląda jak biała i taki miał być efekt, bo biała żywica z czasem żółknie. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Asia_Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 25.01.2015 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Pokój nad garażem, do celowo będzie bilard. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Asia_Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 25.01.2015 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Schody do piwnicy wykonane z żywicy ( technologia ta sama co na balkonach) ściany pomalowane żywicą szarą. Pralnia - ściany pomalowane żywicą biała, podłoga malowana żywicą szarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 25.01.2015 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Kotłownia i garaż w piwnicy (tymczasowo zagracony) ściany i podłoga pomalowane szarą żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 25.01.2015 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Garaż ściany pomalowane żywicą taką jak w piwnicy, podłoga posadzka żywiczny technologia parkingowa, bardzo wytrzymała i łatwa do czyszczenia, troche przykurzona podczas wykańczania. Aktualne zdjęcia wrzucę jak znajdę chwilę na porobienie fotek. Na dzień dzisiejszy tyle. Pozdrawiam Piotr Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Asia_Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 26.01.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Garaż ściany pomalowane żywicą taką jak w piwnicy, podłoga posadzka żywiczny technologia parkingowa, bardzo wytrzymała i łatwa do czyszczenia, troche przykurzona podczas wykańczania. Aktualne zdjęcia wrzucę jak znajdę chwilę na porobienie fotek. Na dzień dzisiejszy tyle. Pozdrawiam Piotr Tempo znakomite - gratulacje. Przy okazji pytanie: jakiej firmy żywica? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 26.01.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Schody w trakcie realizacji. [ATTACH=CONFIG]300920[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]300921[/ATTACH] jesli moge wiedzic jaka cena za schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 26.01.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Tempo znakomite - gratulacje. Przy okazji pytanie: jakiej firmy żywica? Pozdr Dzięki. STO i Flowcrete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada1984 27.01.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dzięki. STO i Flowcrete. Jaka jest cena takiej zywicy? domyslam sie ze płaci sie od metra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_Piotr 28.01.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Cena żywicy 'malowanej' czyli to co mam w garażu na ścianie oraz w piwnicy ściana i podłoga za metr kw wychodzi około 30. Posadzka w garażu około 200. Wylewana w części mieszkalnej około 220. Podane ceny są cenami netto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczor777 28.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam wszystkich Jestem tu po raz pierwszy i na poczatku gratuluje wszystkim ciekawych projektow i naprawde fajnie wykonczonych domow. Zapoznalem sie bardziej szczegolowo i nie trudno zauwazyc ze wasza wiedz na temat budowy jak sami piszecie "rodka" jest przeogromna dlatego chcialbym poruszyc watek ktory najprawdopodbniej nie byl omawiany na tym forum. Mam do wyboru wybudowanie Domu w Rododendronach 6 G2N przez dewelopera badz samodzielnie nie ukrywam niestety ze moja wiedza budowalana jest uboga a drugi problem to spedzam polowe roku poza granicami naszego kraju. Dlatego sprobuje w dalszej czesci zamiescic w skrocie standardy budowalne jakie oferuje deweloper i mialbym prosbe jakbyscie mogli odniesc sie co do ceny i standardow na podstawie wlasnego doswiadczenia, zaznaczam ze deweloper oddaje dom w stanie deweloperskim. Standardy oferowane przez dewelopera: a)roboty murarskie -sciany zew. bloczki gazbetonowe 24 cm - sciany wew bloczki gazbetonowe 12 cm b)izolacje - fundamnety 10 cm styropina - posadzka 10 cm sty. + 6 szlichta -sciany zew. 15 cm styro -dach i stropodach 25 cm welna mineralna c) dach z wiezby drewnianej i blachowki betonowej d)okna pcv 5-komorowe 3 szybowe , drzwi ogniowe w kotlowni drzwi z garazu, drzwi wejsciowe i brama z napedem eelktr e)dojazd i dojscie do dzialki bruk klasyczny 30 m2 semmerlock f)taras zew 20 m2 bruk jak wyzej g)dzialka uporzadkowana ogrodzona bez frontu h)kociol gazowy kondensacyjny Vaillant VC 206/5 z podlogowka na dole. I)generalnie wszystkie instalacje cieplej zimnej wody, kanalziacji, elektryk, tynki 3 kategori, itp... Za calosc licza sobie 499 tys zl brutto, bardzo bede wdzieczny za jakies odniesienie na podstawie wlasnych doswiadczen czy to duzo czy malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 29.01.2015 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Za tę kwotę to ja zamieszkałem w podpiwniczonym rodku (w 2/3 urządzonym). Ja jak zaczynałem to też miałem blade pojęcie o budowlance, douczałem się czytając portale internetowe. Nawet sprawdziłem sobie projektantów i przeliczyłem współczynnik przenikalności cieplnej dla ścian - zaokrąglili go do góry, choć bliżej było w dół. Bawiłem się potem licząc go dla różnych przegród i izolacji. Nawet za bardzo nie miałem kogo podglądać na budowie, a teraz brat i szwagier wysysają ze mnie informacje i podglądają Jeśli skorzystasz z dewelopera sprawdź go, jak sprawdziłeś to sprawdź 2x a jak sprawdziłeś 2x to zrób to i 3x - vide https://www.youtube.com/watch?v=pDcFQPaNaQk Mam kolegi który buduje na Kaszubach, chyba też z podwójnym garażem. Jeśli potrzebujesz kontakt, daj znać na PW. Buduje systemem gospodarczym. Pozdrawiam. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marziel 29.01.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Za takie pieniądze można spokojnie zamieszkać. Jeżeli masz działkę to poszukaj dobrego wykonawcy (masz nawet na forum odpowiedni dział) i do dzieła. Stan deweloperski to około 300 tys. zł (przynajmniej w moim przypadku) więc policz sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.01.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Sorry ale ta cena i jeszcze gazobeton to jakaś porażka. Tak jak radzą koledzy poszukaj dobrego wykonawcy i kierownika z prawdziwego zdarzenia a za tą kase bedziesz mieszkać. A ten "develooper" niech sie resztą udławi... Pozdro ze Skórcza from Kociewia hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 30.01.2015 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 :jawdrop: Aż się za głowę złapałam U nas tyle wyszedł domek wykończony, z dachówką, tynkami, kostką (duuuużo więcej jej było) wyposażeniem etc. i w tej kwocie jeszcze działka (czyli 50 000). Z ta kwotą poślij dewelopera na pieredziołki i zrób tak, jak radzi Lokmen. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 04.02.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 cd. zapytań1. Drabinki w łazience ( u mnie przy podłogówce 100% w domu) dawaliście jakieś klasyczne czy przewymiarowane ?2. MAsy finiszowe na GK gotowe czy z worka i jakiej marki poszły u was?3. POzdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 06.02.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 cd. zapytań 1. Drabinki w łazience ( u mnie przy podłogówce 100% w domu) dawaliście jakieś klasyczne czy przewymiarowane ? 2. MAsy finiszowe na GK gotowe czy z worka i jakiej marki poszły u was? 3. POzdrawiam, 1. Sugerowałem się w pierwszej kolejności miejscem (wymiarami) potem wyglądem. W efekcie kupiłem Purmo Santorini 1134x500 dla obu łazienek. 2. Moi pracowali tylko na Mastermas i taką masę chcieli (na gotowo) i na takiej dawali mi gwarancję. Jak będziesz robił płyty g/k to zwróć uwagę na styk płyty (sufit) - ściana. Wykonawcy nie chcieli tego za bardzo uszczelniać i upierali się żeby akrylować dopiero przed malowaniem. Zrobili mi to, ale obecnie wszędzie mi to pęka i kruszy się. Raz że kupiłem jakiś tani badziew ten akryl, dwa że powinno się tam też zatapiać jakąś siatkę. 3. Ja też : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.02.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Mariusz nie chcieli bo byli cienkie bolki i temu pęka.. Tam sie daje taśmy papierowe, a nie akryl. u mnie tam gdzie jest k/g na sufitach to w ścianach nie ma profili do których mocowany jest ten sufit. Efekt: 2 rok i ani jednego pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts