qqrq5 19.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 remle czy cieliscie Porotherm??macie jakas piłe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 19.04.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 pomysł na kuchnie- zamknąc zabic dechami i nigdy nie otwierac :> A tak poważnie to my jak najbardziej zamykamy kuchnie przedluzylismy sciane z kominkiem a i jeszcze pozbylismy sie jednego okna wiec bedzie łatwiej ją zagospodarowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 19.04.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 witam:) dawno już nie pisałam, ale nadal oczekujemy na pozwolenie na budowę... najprawdopodobniej będzie w poniedziałek:) mąż właśnie pojechał podpisywać umowę z budowlańcem... pomału zakupujemy materiały bo ceny lecą w górę że można się załamać myślę, że na początku maja będziemy mieli wykop i heja zaczynamy... aaa jeszcze kredy do załatwienia...a właśnie czy ktoś z was też buduje na kredyt:) remle jeżeli chodzi o kuchnie to sobie myśle, że kuchnia z okapem będzie jak w projekcie na rogu, bo róg w kuchni zazwyczaj nie jest wykorzystywany (tylko przerażają mnie ceny okapów od 2500 do 3500) na pewno nie zabuduję kuchni od strony kominka, jak już to od strony holu i wejście do niej będzie przez salon, ale decyzję podejmiemy jak już będzie dół zbudowany... tą ścianę gdzie była w projekcie spiżarka zabudujemy meblami od dołu do góry i będzie tam piekarnik z mikrofalą na wysokości wzroku:) to okno w kuchni od strony wykuszu nie pasuje mi, ale szkoda z niego rezygnować bo zewnętrzny wygląd domu na tym straci:) i tak sobie myślę, że jakbyśmy zrezygnowali z tego wejścia do kuchni to możnaby tam było wstawić dużą podwójną lodówkę... hmmm ale kiedy to będzie... też zrezygnowaliśmy z tego pokoju na dole, ale do tej pory zastanawiam się, gdzie ustawić duży telewizor... mało ścian w tym domu same okna hihi... aaa i wejście do domu chcemy zrobić jak w domu w kolendrze z archonu, chcemy zrezygnować z tego trzeciego balkonu... hmmm co jeszcze?? pralnio suszarnia będzie w tej większej garderobie nad garażem i zastanawiam się czy wejścia do tej łazienki na dole nie zrobić od strony wiatrołapu, który będzie powiększony o byłą kotłownię, dlaczego?? mam wrażenie, że wejście do łazienki będzie za bardzo rzucało się w oczy z salonu:) jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to napiszę i myślę, że już niedługo pochwalę się pozwoleniem na budowę pozdrawiam wszystkich papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 19.04.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ps remle pisałaś, że wam udało się wyrównać okna w wykuszu... mam pytanie jak to zrobiliście i jakie teraz mają wymiary?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.04.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 qqrk5 nie cieliśmy żadną piłą bob budowniczy ma zgrabny młotek brukarski i bardzo sprytnie umie go używać Michell na pewno wg Twojego pomysłu łatwiej kuchnię ustawić, ale zamykając od strony salonu to będziesz codziennie tyrać na około z jedzeniem?? Albo przy jakieś imprezie?? No i jeszcze sprawa okna: fakt po cholerę ono tam potrzebne, ale od zewnątrz dom wiele straci To moje skromne zdanie, może jeszcze coś przemyślisz??? rdl78 my w kuchni zostawiamy i 2 okna (by elewacja nie straciła swego uroku) i 2 wejścia, dlatego by z zakupami nie lecieć przez salon i odwrotnie, by z jedzeniem nie biegać przez wiatrołap (tym bardziej przy jakiś spędach) Co do wejścia łazienki to my przesuwamy je do wiatrołapu (który powiększamy do lini kominka), bo chodzi nam też o komfort jej użytkowania Duży TV chcemy ustawić na tej ścianie krótkiej przy schodach. Dlatego, że zamieniliśmy w salonie okno z drzwiami tarasowymi to zrobi się nam w tym miejscu taki zakątek telewizyjny Okna w wykuszu powiększyliśmy na 2x80 i raz 120 i wyszło nam to przez pomyłkę boba, który powiększył wykusz z każdej strony po 10cm No i powodzenia czekamy na pozwolenie i dziurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 19.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 remle mamy podobne podejście do kuchni tylko przez te dwa okna i 2 przejścia jest ona bardzo nieustwana... ale pomyślimy... umowa z budowlańcem podpisana:) już nam nie ucieknie hihi bo poprzedni zrezygnował bo mu ludzie na zachód uciekli:( wykop w środę lub czwartek bo pozwolenie to już tylko formalność no a dalej zobaczymy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.04.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 łał to super wiadomości bardzo się cieszę i czekamy na wieści już z budowy Co do kuchni to tak kombinuję teraz i narazie biorę pod uwagę rozwiązanie http://www.emebel.pl/publikacje/kuchnia.php pt. "kuchnia z półwyspem" - tylko jeszcze muszę ją dopasować do naszych realiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaW 19.04.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam remle! Dołączam sie do miłośników domu w rododendronach6!Zaczynamy budowę ! Nareszcie ! Też w Rudzie Sląskiej!Wczoraj mieliśmy na działce geodetów i wytyczyli nam domek. Bedziemy budowali z podwójnymgarażem,likwidujemy pokój na dole(powiększamy salon),stropy zmienilismy na gestozebrowe.Widze że u ciebie budowa wre i gratuluję postępów.Chcemy budować metodą gospodarczą ale do dachu jeszcze szukamy firmy .Mamy na oku firme z opolskiego ale jakoś nie mozemy doczekać się na wstępny kosztorys. Widzieliśmy dachy przez nich wykonane i ich robota zachwyciła nas .Jeśli możesz polecić dobrą firme dekarską to czekam na odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 19.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 remle kuchnia fajna w końcu widzę ustawienie kuchenki w rogu:) tylko, że obok kuchenki my mamy okno a na zdjęciu są szafki... no i mnie interesuje okap ale taki stalowy z szybą jak znajde linka to ci prześle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.04.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 AlaW gdzie dokładnie budujesz?? Super, bo może będziemy jakimiś sąsiadami??? Firmę dekarską mamy poleconą od naszego boba budowniczego i u nas mają zaczynać w maju (można by wcześniej, ale problem z krokwiami ) Namiar mogę Ci załatwić, ale referencji Ci nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.04.2007 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 rdl78 wiem o jaki chodzi i współczuję mycia tej szyby jeszcze znalazłam fajną sprawę na obudowanie okna - to powoduje, że okno nie rozbija kuchni tylko czyni całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 19.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 http://www.tomishop.pl/infoagd2.php?idprod=ang_100_x http://www.agd-rtv.net/product_info.php?cPath=1_10_88&products_id=6159&topSsid=c6e83602bbcf3e76faf0b3cb5dfff852 http://www.agd-rtv.net/product_info.php?cPath=1_10_88&products_id=6212 http://www.agd-rtv.net/product_info.php?cPath=1_10_88&products_id=6152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.04.2007 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Wiesz fajne są i trzeba je dopasować do stylu - choć widzę, że preferujesz raczej nowoczesne wnętrza? Dla mnie bomba nr 1 i 4 Fajnie jesteś zaawansowana, że już okap wybierasz jestem w szoku i gratuluję wyprzedzenia Ja bardziej myślę o obudowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 19.04.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 tak tak remle dobrze myślisz:) tylko i wyłącznie nowoczesny wystrój:) tak żeby kuchnia pasowała do salonu, który też będzie raczej w nowoczesnym stylu... a o okapie to tak sobie myśle bo zaintrygował mnie okap narożny nigdy u nikogo takiego nie widziałam i zaczęlam szperać w necie a tu patrz jakie cacka:) widze że temat rodo6 zaczyna się poważnie rozszeżać ciekawa jestem ile już tych projektów sprzedali... może za kilka lat zrobimy zjazd właścicieli rodo6:) pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.04.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Cacka cacka tylko cena ale damy radę kto jak nie my i kiedy jak nie teraz pozdrawiam gorąco a wkleję Ci jeszcze moje niespełnione marzenie kuchenne bo nie mogę się napatrzeć http://images20.fotosik.pl/244/3d694b2c6f003a6b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 20.04.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 piekna ta kuchnia najładniejsze sa murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 20.04.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 zamknąc tzn dać drzwi wiec żadnego latania na około nie bedzie ja poprostu nie licze że niczego nie przypale zawsze sie może zdażyc nie :> okno i tak chyba musi byc zlikwidowane bo plan zagospodarowania nie przewiduje niesymetrycznego rozłożenia okien. Wiec i tak by nie przeszło. W sobote mamy spodkanie z wykonawcami A w poniedziałek składamy projekt A kuchnia cudowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia12 20.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Remle - powiem szczerze, że mam narazie bardzo wstępne pomysły na kuchnię. Raczej na pewno będzie ona w stylu nowoczesnym. W trakcie murowania chcieliśmy zrezygnować z kawałka ściany między salonem i kuchnią i wstawić tam barek, ale nawet po wydłużeniu ta ściana miała 60 cm długości. Więc barek ten nie byłby zbyt praktyczny (na pewno nie jako miejsce posiłków), a poza tym dodatkowo otworzyłby nam kuchnię na salon. Dlatego z tego pomysłu zrezygnowaliśmy. Drzwi i okna zostawiliśmy tak jak w projekcie. Drzwi wstawiać nie mamy zamiaru - po co sobie tak ograniczać przestrzeń. A jak się okaże to mało praktyczne, to kiedyś sobie drzwi dokupimy.Jeśli chodzi o szafki to:- kuchenka na pewno będzie po stronie dawnej spiżarki, też myślałam o rogu, ale ponieważ piekarnik chcę mieć pod płytą, więc zabudowa w rogu odpada; a poza tym przerażają mnie ceny okapów narożnych- w rogu albo trochę na lewo od większego okna umieszczę zlew (na pewno nie przy oknie...)- w rogu pomiędzy ścianami z oknami myślałam, żeby zrobić kawałek blatu, przy którym będzie można zjeść na szybko śniadanie- jeśli rozwiązanie z blatem by się przyjęło, to w rogu na prawo od drugiego okna dałabym lodówkęPowiem szczerze, że nie wiem, czy takie rozwiązania są praktyczne. Mam zamiar się spotkać w najbliższym czasie z kilkoma projektantami i porozmawiać na ten temat.Natomiast bardzo intensywnie chodzi mi po głowie pomysł na natrysk w łazience. Chciałabym prysznic zrobić albo na bardzo niskim brodziku, albo w ogóle bez (same płytki z odpowiednim spadkiem do kratki) i do tego zrobić taką kwadratową fajną obudowę. Ewentualnie jedną ze ścianek prysznica można byłoby zabudować cegłą pełną lub gips kartonem i zrobić bardzo ładne drzwi tylko z przodu. I na to planuję róg na przeciwko drzwi w łazience. Myślałam jeszcze o tym, żeby prysznic zrobić pod schodami, ale wydaje mi się, że wysokość 2 m może u niektórych wywołać klaustrofobię. A poza tym straciłabym schowek pod schodami.Ale mam jeszcze trochę czasu na uporządkowanie moich pomysłów. Szkoda, że człowiek, mając wiele fajnych pomysłów, musi się ograniczać, z powodu wysokich kosztów... Ale takie jest życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 20.04.2007 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wiolcia Twoje rozwiązania co do kuchni są bardzo ciekawe muszę je sobie przeanalizować i nanieść na papier Co do prysznica my napewno robimy pod schodami, reszta miejsca będzie na schowek nie wiem czy uda Ci się coś zobaczyć, ale taki jest wstępny plan (kuchnia się napewno zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaW 20.04.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam Remle!Budujemy się w Kochłowicach .Ciekawa jestem w jakiej Rudzie Wy się budujecie?Właściwie to zaczynamy w przyszłym tygodniu.Właśnie dzisiaj odezwała się firma dekarska z tego Opola i jutro tam jedziemy dogadać się co do szczegółów (bardzo jestem ciekawa jak się wycenią).Myśleliśmy nad kolorem dachówki i chyba jednak będzie brązowa.Termin stawiania dachu to lipiec/sierpień.Mam nadzieje że się wyrobimy.Śledząc waszą budowę widzę że Wam te 3-4 miesiące od wylania fundamentów do postawienia dachu wystarczyły .Zobaczymy - ale niech się juz w końcu zacznie coś dziać bo ta papierkologia stanowczo za długo trwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts