Gość Konto usunięte na żądanie 27.05.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Jak zazbroic wykusz? nasz murarz ma dylemat bo podobno nie jest to w projekie ujete.. Chodzi o ten wykusz w wersji N, prostokatny. Bedziemy wdzieczni za pomoc ;D zmień murarza póki nie jest za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 28.05.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 zmień murarza póki nie jest za późno. hehe juz jest ok, troche narwany nasz murarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 01.06.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Chudziak wylany w piątek, podlewany przez weekend Dzisiaj zaczęli murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 05.06.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 qosek gonicie nas u nas aktualny stan, murarz skreca zbrojenie nad garazem... http://static.pokazywarka.pl/i/5904744/601130/dom1.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/5904744/613983/dom2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 10.06.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ale cisza, chyba budujemy na potęgę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona123 10.06.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 To żeby przerwać tą ciszę, ja się pochwalę moimi barierkami wewnętrznymi. Jak patrzę na te zdjęcia z początków budowy, to sobie myślę, że dobrze, że już ten etap mam za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 11.06.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Fajnie, klasycznie - moje klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 12.06.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Mariusz płot zaczyna się składać w całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 12.06.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Dzięki za pamięć Ładny - najpewniej coś w ten deseń zrobię. Podoba mi się. Furtka osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 12.06.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Dzięki za pamięć Ładny - najpewniej coś w ten deseń zrobię. Podoba mi się. Furtka osobno? Osobno- choć upierałem się by jej nie robić bo i tak się jej nie używa Nie mamy parkingu pod płotem gdyż droga jest praktycnie bez pobocza. Wszyscy wjeżdżają na teren przed garażem. Ostatnio było przetestowane to wlazło 6 samochodów- robiłem za parkingowego hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 13.06.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 qosek gonicie nas u nas aktualny stan, murarz skreca zbrojenie nad garazem... http://static.pokazywarka.pl/i/5904744/601130/dom1.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/5904744/613983/dom2.jpg A gonimy Dzisiaj akcja podlewania stropu nad garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 13.06.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 A gonimy Dzisiaj akcja podlewania stropu nad garazem [ATTACH=CONFIG]320567[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]320568[/ATTACH] No to jus nas przegoniliscie ... U nas zalewanie nad garazem bedzie we writer / srode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ATHmospheric 14.06.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Czy ktoś zrezygnował z balkonu na ścianie frontowej? (rod. 6 ver. 3 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-ver-3/m4fe20d558bc76). Podoba mi się rozwiązanie z projektu 6 (A) ver. 2 (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-a-ver-2/m7501f6edea95c) tylko czy można je "zaaplikować" do ver. 3? 3 balkony to dla mnie za dużo. Jeśli ktoś ma zdjęcia realizacji bez balkonu od frontu to z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 15.06.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 No to pierwszy problem i przebudowa .... W projekcie są schody zabiegowe, 26cm szerokości, 18 cm wysokości, do zabiegu 8 schodów.My podwyższyliśmy w projekcie parter o 20cm -> architektka przerobiła schody na 25cm, 18.15cm wysokości, 9 schodów do zabiegu. A ekipa .... zero w garażu wyszło OK, zero w cześci mieszkalnej wyszło 5cm niżejDo tego w garażu podwyższony strop o 5cm bo tak wygodniej wychodziło podczas murowania. Strop nad garażem zalany (jak na obrazkach we wcześniejszym poście), w sobote KB był na budowie by spojrzeć na schody .... i tragedia.Schody przy nowej wysokości wychodziły prawie 19cm, albo dochodził dodatkowy stopień (czyli wychodziły jeszcze bardziej do salonu). Dzisiaj po rozmowie z ekipą nastąpiła przeróbka (stropu nad garażem już nie dało sie ruszyć):- podniesienie wszystkich nadproży o 10cm- podmurowanie otworów okiennych od dołu o 10cm- w przyszłości zamiast 17cm styropianu na podłodze będzie 27cm ....- schody wracają do tego co było projektowane - 9 schodów do zabiegu, 25cm x 18,1cm Jedyna rzecz, której już nie dało sie poprawić to podnieść nadproża w drzwiach do garażu (to było zalewane razem z stropem). Przez to otwór na drzwi zostaje 201cm (będą niskie drzwi .... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 15.06.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 No to pierwszy problem i przebudowa .... W projekcie są schody zabiegowe, 26cm szerokości, 18 cm wysokości, do zabiegu 8 schodów. My podwyższyliśmy w projekcie parter o 20cm -> architektka przerobiła schody na 25cm, 18.15cm wysokości, 9 schodów do zabiegu. A ekipa .... zero w garażu wyszło OK, zero w cześci mieszkalnej wyszło 5cm niżej Do tego w garażu podwyższony strop o 5cm bo tak wygodniej wychodziło podczas murowania. Strop nad garażem zalany (jak na obrazkach we wcześniejszym poście), w sobote KB był na budowie by spojrzeć na schody .... i tragedia. Schody przy nowej wysokości wychodziły prawie 19cm, albo dochodził dodatkowy stopień (czyli wychodziły jeszcze bardziej do salonu). Dzisiaj po rozmowie z ekipą nastąpiła przeróbka (stropu nad garażem już nie dało sie ruszyć): - podniesienie wszystkich nadproży o 10cm - podmurowanie otworów okiennych od dołu o 10cm - w przyszłości zamiast 17cm styropianu na podłodze będzie 27cm .... - schody wracają do tego co było projektowane - 9 schodów do zabiegu, 25cm x 18,1cm Jedyna rzecz, której już nie dało sie poprawić to podnieść nadproża w drzwiach do garażu (to było zalewane razem z stropem). Przez to otwór na drzwi zostaje 201cm (będą niskie drzwi .... ) My mamy parter podniesiony i 25 cm. Schody mamy przerobione na takie ze spocznikiem. Zero problemów jak u Ciebie. Strop laliśmy jednocześnie nad garażem jak i nad pozostałą częścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nutka_ 16.06.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Czy ktoś zrezygnował z balkonu na ścianie frontowej? (rod. 6 ver. 3 http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-ver-3/m4fe20d558bc76). Podoba mi się rozwiązanie z projektu 6 (A) ver. 2 (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-a-ver-2/m7501f6edea95c) tylko czy można je "zaaplikować" do ver. 3? 3 balkony to dla mnie za dużo. Jeśli ktoś ma zdjęcia realizacji bez balkonu od frontu to z góry dziękuję My pozbyliśmy się tego balkonu robiąc daszej nad wejściem. Dużo na tym zyskuje pokój na poddaszu bo jest bardzijej ustawny bez balkonu, pojawia się miejsce na komodę a i tak jest jasny Pozdrowenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 04.07.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 cześć czy ktoś z was kładł fuge na fugę przy gresach na podłodze? Wylazło mi białe i nie chce zniknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 cześć czy ktoś z was kładł fuge na fugę przy gresach na podłodze? Wylazło mi białe i nie chce zniknąć... Raczej to nie przejdzie- wierzchnia warstwa bedzie za cienka i bedzie sie odrywać. Trzeba bedzie skrobać fugę bo tego nalotu sie nie pozbedziesz- co to za fuga- ceresit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Netka7 09.07.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witam wszystkich budujący, Niedawno spotkałam to forum trochę późno gdyż już mieszkamy, le ciągle szukam inspiracji na wykończenie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 13.07.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Raczej to nie przejdzie- wierzchnia warstwa bedzie za cienka i bedzie sie odrywać. Trzeba bedzie skrobać fugę bo tego nalotu sie nie pozbedziesz- co to za fuga- ceresit? Tak Ceresit, jakies doswiadczenia ?? Edytowane 15 Lipca 2015 przez rafaljezus uzupełnienie postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts