qosek 14.07.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 To kolejny "progress report" Więźba praktycznie jest, w tym tygodniu powinni zakończyć murowanie ścian zewnętrznych (zostały ściany szczytowe i jaskółki + podmurowanie pod oknami balkonowymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 17.07.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Wow ale szybko Wam to idzie . U nas wylane nad garazem i akutalnie murarz skreca zbrojenie nad czescia mieszkalna.. Czekam na dalsze zdjecia z realizacji. pozdr To kolejny "progress report" Więźba praktycznie jest, w tym tygodniu powinni zakończyć murowanie ścian zewnętrznych (zostały ściany szczytowe i jaskółki + podmurowanie pod oknami balkonowymi) [ATTACH=CONFIG]324177[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 21.07.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Najprawdopodobniej w polowie sierpnia bede mial stan surowy otwarty.Aktualnie trwa murowanie scianek wewnetrznych (Silka 8 i 12cm). Przy okazji robie rozeznanie w oknach (profil Rahau vs. okna z Vetrexu) i rozmawiam o ociepleniu scian zewnetrznych (najlepiej by ocieplili sciane szczytowa miedzy garazem i mieszkaniem, oraz fragmenty jaskolek zanim zaczna klasc dachowke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 29.07.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Gratuluję wszystkim postępów w pracy. Jesteście tak "zarobieni", że nasze forum świeci pustkami Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo80 30.07.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Witam wszystkich, postanowiliśmy z żoną dołączyć do grona szczęśliwych budujących własny domek.Wybraliśmy projekt 6 (N) 127 m2, pytanie prośba do "świeżych" inwestorów o informację odnośnie Waszych wycen przez ekipy budujące, chcielibyśmy porównać z ofertą którą otrzymaliśmy - np. etap zero + surowy z więźbą ale bez krycia. Nasza inwestycja to okolice Piaseczna k. Warszawy. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 30.07.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 To ja Ci tylko mogę powiedzieć jaką cenę mi dali za 6 G2N ze wszystkim- material YTONG 24- scianki dzialowe SILKA- dachowka KORAMIC ALLEGRA 9 ANGOBA ANTRACYT- bez deskowania (tylko folia - zgodnie z projektem)- dom trochę podwyższony (20cm parter i 20cm góra)- garaż powiększony o 70cm- 5 okien dachowych (jedno usunęliśmy) FAKRO 3 szybowe- cena NIE UWZGLEDNIA ewentualnego piachu do obsypywania fundamentow (my mamy akurat piach na dzialce)- fundamenty robione: wykopany dol pod calym budynkiem, szalunki, chudzial, zbrojenie, lawa z betownu, potem murowane z bloczkow [w projekcie jest calosc lana]), potem zasypywane [oczywiscie wczesniej poczernione i ocieplone + folia] Za to wszystko 180 000 za robociznę + materiały (mój tylko prąd i woda) Rejon - 10km od Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo80 30.07.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 W naszym przypadku dach będzie z blachodachówki. Jak oceniasz kwotę 130 tys. za robotę + materiały (etap 0 + ściany zew/wew, strop, wieźba z materiałem, kominy).Ściany zew Ytond 40, wew. Ytong 24, ścianki działowe 11,5 jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 30.07.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 nie wiem ;( I na Twoim miejscu bym sie zastanowil, czy na 100% chcesz sciane jednowarstwowa (na to wyglada jezeli chcesz ytong 40)Ja w moim domu mam pare "mostkow cieplnych" bo akurat dlugosc klocka nie pasowala (np. 3cm za dluga sciana, wiec albo dodanie spoiny albo dodanie fragmentu klocka, ktory juz nie ma pioro-wpustu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo80 30.07.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 znam budynki wg takiego systemu, są już po piątym roku użytkowania i właściciele są zadowoleni - warunek - dobry wykonawca.Mamy jeszcze troszkę czasu na decyzję, przeanalizujemy i trzeba będzie podjąć decyzję.Zapewne rozwiązanie np. Ytong 24 lub inny gazobeton + styro 10-15 cm posiada większą liczbę zwolenników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 30.07.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 10 ? 15-20 chciałeś powiedzieć Ja też na początku myślałem o jednowarstwówce. Teraz się cieszę, że nie zdecydowałem się. Taka jednowarstwówka musi być na prawdę idealnie wykonana. Przy 2-wartsówce wszystkie niedociągnięcia maskuje styropian (bo to tak na prawdę on ociepla, a YTong robi tylko za "trzymacza styropianu i stropów") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika Urb 03.08.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam wszystkich faktycznie coś tu cicho Pytanie do mieszkających/wykańczających szczególnie do osób które mają łazienkę z oknem, jesteśmy na etapie planowania łazienek powiedzcie z jakimi kosztami trzeba się w tej kwestii będzie liczyć? Ile Wam wyszło za łazienki i jaka to była półka cenowa przy zakupach? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 04.08.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam wszystkich faktycznie coś tu cicho Pytanie do mieszkających/wykańczających szczególnie do osób które mają łazienkę z oknem, jesteśmy na etapie planowania łazienek powiedzcie z jakimi kosztami trzeba się w tej kwestii będzie liczyć? Ile Wam wyszło za łazienki i jaka to była półka cenowa przy zakupach? Pozdrawiam! U nas dolna łazienka wyniosła około 13- 14 tyś (mówię około, bo nie pamiętam dokładnie). Płytki są pod prysznicem i w całej łazience do połowy wysokości. Górna łazienka to podobny koszt, może jakieś 15 tyś Wszystko średnia półka - koszt płytek w granicach 80- 130zł/m2 (poza mozaiką, która jest sporo droższa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel85 20.08.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam wszystkich budowniczych,planujemy budowę domu w rododendronach 6 ver. 3 w pobliżu Lublina. Póki co jesteśmy po zakupie miejsca na jego posadowienie. Chcielibyśmy jednak zobaczyć ten dom na żywo więc jeżeli ktoś w okolicach Lublina miał okazję go budować i nie miałby nic przeciwko temu żeby go pokazać to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 24.08.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Takie pytanko - jak macie rozwiązany problem dostępu do komina ?Jakiś wyłaz dachowy, czy drabina podstawiana do dachu ? Wykonawca proponuje wyłaz, ale się waham .... (szczególnie, że mam komin tylko do kominka, drugi usunięty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 30.08.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 qosek u nas wyłaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 30.08.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 i jak sie sprawdza to rozwiazanie ? bo ja sie boje 2-ch rzeczy:- taki właz to mostek cieplny (gruba warstwa wełny między krokwiami, 3-szybowe okna dachowe i inne a tutaj taki średnio ocieplony właz)- wyglądu (z tego co patrzyłem to średnio wyglądają ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.09.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 nawalisz 30 cm welny a i tak latem w te upały bedziesz sie rozpływał Tym bardziej jesli masz reku bez wymiennika gruntowego- bedzie wdmuchiwal cieple powietrze do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 01.09.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 będę miał reku z wymiennikiem gruntowym + pompa ciepła z trybem chłodzenia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.09.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 będę miał reku z wymiennikiem gruntowym + pompa ciepła z trybem chłodzenia .... Żałuje że nie zrobiłem gruntowego. Zastanawiam się jak zreailozowana bedzie ta "funkcja chłodzenia" - bedziesz mroził podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 02.09.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Witamy, u nas aktualnie konczymy murowanie i przygotowujemy sie do dachu i tutaj moje PYTANIE:interesuje mnie koszt robocizny: pokrycia wierzby, deskownia, foliowania, pokrycia papa i dachowka.Dostalismy wycene za wierzbe, deskowanie, foliowanie i pape 16500 zl- wydaje sie to nam dosyc drogo ale moze jestesmy w bledzie. Prosze o info Pozdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts