Kasia i Darek 05.05.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ala W i Remle. Będziemy budować już wkrótce w Tarnowskich Górach, czy byłaby taka możliwość, aby skorzystać z Waszej uprzejmości i zobaczyć Rodo 6 na żywo. Oczywiście dostosujemy się do każdego wskazanego przez Was terminu. Ruda Śląska jest tuż obok nas. Niestety jesteśmy wzrokowcami i byłoby super skorzystać na żywo z Waszych doświadczeń. Będziemy Wam bardzo wdzięczni, bardzo bardzo prosimy Was o wsparcie i pomoc. Dzięki z góry. Kasia i Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.05.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam po dłuższej przerwie no to mogę dumnie powiedzieć MAMY STAN SUROWY OTWARTY panowie właśnie pojechali a ja siadam i się chwalę. Zdjęcia oczywiście będą jak tylko wyślę męża na budowę. Zrobiliśmy mała zmianę pozbyliśmy się dzięki naszej kochanej remle jednego okna balkonowego i jak mam już ścianki to widzę że pomysł trafiony Jak są chętni na klimatyzację wentylację jonizację i nawilżanie (warianty dowolne) w domach to wiem gdzie tanio i solidnie i na systemair robione. Taka mała reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 06.05.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 michell jesli Twoj namiar na wentyl i klime jest pewien i moze poczekac gdzies do przyszlego roku to trzymaj dane to sie do Ciebie zglosze (a czy reku tez robia).O ktorym oknie balkonwym mowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.05.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 namtarnie planuję się rozwodzić wiec namiar mam że tak powiem na wyciągniecie ręki. No chyba że mąż zmieni branże. Mówię o drzwiach balkonowych nad wykuszem tam są trzy okna w sensie drzwi zlikwidowaliśmy środkowe gdzieś powyżej są fotki remle właśnie tylko z dwoma i fajnie się to prezentuje więc skorzystaliśmy z pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.05.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Obiecane fotkidomek z przodu z dachem w całej okazałościhttp://lh4.ggpht.com/cynamonowy/SCCTN2OsN-I/AAAAAAAADAs/5mqyjgkYGAM/s800/IMGP0339.JPGwidok od strony przyszłego ogroduhttp://lh3.ggpht.com/cynamonowy/SCCTJmOsN9I/AAAAAAAADAk/FjLVT-5xY2w/s800/IMGP0331.JPGpokójhttp://lh6.ggpht.com/cynamonowy/SCCTdWOsOCI/AAAAAAAADBM/3hQ1Rl6wveI/s800/IMGP0350.JPGwidok na wejście do pokoju nad garażem i wejście do łazienki plus fragment klatki schodowej http://lh3.ggpht.com/cynamonowy/SCCTmmOsOEI/AAAAAAAADBc/noHoatOBqx0/s800/IMGP0353.JPGi może jeszcze widok z klatki schodowej na hmmm ścinaki http://lh6.ggpht.com/cynamonowy/SCCTSWOsN_I/AAAAAAAADA0/ey7ae9R_JVg/s800/IMGP0341.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Widzieliście wersje podpiwniczenia rodo 6 na stronie archonu. to się nazywa pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Darek 06.05.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Michell! Masz piękny dom, jednak Rodo to jest coś. Gratulujemy zakończenia prac, lecz teraz jak pewnie wiesz dopiero się zaaaaaaaaaacznie. Mam pytanie na temat dotychczasowych kosztów. Mój priv [email protected]. Prośba o informację. Wielkie dzięki. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 07.05.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Faktycznie ten Rodo6 z piwnica na Archon'ie jest niezly, szkoda ze nie skorzystalem i nie zrobilem piwnicy pod calym bydynkiem, ale jedno mnie cieszy ze zrobilem choc jedno pomieszczenie piwniczne : michell czy mi sie wydaje ze spocznik przed wejsciem do pokoju nad garazem masz kwadratowy a nie skosny jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 07.05.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Kasia i Darek Dziękuję ślicznie ))) to nie jest jakaś tajemnicza kwota ale i tak powiem na oko 160-170 tyś za całość materiały plus robocizna. Teraz jeszcze zamówiliśmy okna koszt wyniósł nas jakieś 12 tyś z montażem . Kolor będzie z jednej strony i to jest złoty dąb Namtar tak jest kwadratowy a tej piwnicy nigdy nie przeboleję tzn zejścia i można mieć pożadną łazienkę na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 07.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 michella jaką masz dachóweczkę?dostałam wycene na KORAMIC czerwony i antracytowy (u nich niby czarny)-ceny identyczne, tylko teraz zastanawiam się nad kolorem, bo achon pokazał teraz ten domek z piwnicą i... czrnym dachem i całkiem całkiem ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 07.05.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 angela mamy marsylkę 12 firmy tondach , a kolor angoba czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 07.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ja wł. mam na angobe czerwona, tylko z koramic 19500zł. w tym okna dachkowe Fakro i kompletne orynnowanie PCV; transport gratis, a wycena z Olsztyna cóż, muszę sie wybrać na jakis skład i na żywo porównać sobie te dachówki, bo zdjęcia w necie różne bywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 07.05.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 angela tak będzie najlepiej ja powiem że z tej dachówki jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiMW 07.05.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam, Śledzimy z Żoną to forum od jakiegoś czasu i w związku z tym, iż rozpoczeliśmy budowę naszego Rodo6 - stwierdziłem, iż czas wnieść swoj wkład do dyskusji. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie, które poczyniliśmy to jest ich kilka: - likwidacja balkonu nad wykuszem - widziałem, że również Anna Kaszkur zdecydowała się na taką zmianę i musze przyznać, że wykusz z daszkiem na jeszcze nawet nieotynkowanym Rodo6 wygląda nieźle - przeniesienie kotłowni do piwnicy pod garażem - ze wzgledu na brak doprowadzonego do naszej działki gazu bedziemy musieli ustawić piec na paliwo stałe, pewnie ekogroszek - takie rozwiazanie pozwala na wykorzystanie tego samego komina, a jednocześnie na umieszczenie w piwnicy składu opału - likwidacja okna w garażu od strony szczytu - likwidacja jednego okna (od strony szczytu) i spiżarki w kuchni, aby była bardziej ustawna - długo nad tym myśleliśmy, a pomysł przyszedl nam do glowy na podstawie obserwacji kuchni m.in. remle i pomysłów podsuwanych przez innych uczesników forum - no i oczywiście podniesienie sciany kolankowej o jeden bloczek - to już chyba standard - pomniejszenie pomieszczenia po dawnej kotłowni, na rzecz łazienki na dole - no i jeszcze kilka pomniejszych zmian Aha zauważyłem ze będziemy pionierami w budowie rodo6 z Ytongu , chyba, że coś przeoczyłem, jeżeli ktoś jeszcze używa tego materiału, byłbym wdzieczny za opinie na ten temat. Załączam zdjęcia z placu budowy, przyznam się, że nie są najnowsze- maja jekies dwa tygodnie i w tej chwili juz sciany pną sie w górę, nie mam jednak nowszych, ale jak tylko bedę coś miał, natychmiast zamieszczam http://images23.fotosik.pl/208/ec20f4ef77f456f0.jpg i kolejne http://images23.fotosik.pl/208/ec20f4ef77f456f0.jpg nasza kotłownia pod garażem http://images28.fotosik.pl/209/5e44955d1e8ace13.jpg http://images27.fotosik.pl/208/99b91cadb3ba3dbf.jpg no i widok na plac budowy od strony ukochanego wykuszu mojej Żony http://images32.fotosik.pl/243/e9232654ddef841f.jpg - czytając forum uspokoiłem się, gdyż widze, że Moja Żona nie jest odosobniona w swojej fiksacji na punkcie tego elementu architektonicznego Pozdrowienia dla wszystkich Wielbicieli i Wielbicielek RODO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz105 07.05.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam KiMW ja tez buduje rodo6 koło Białegostoku kol. Porosły wyprzedzacie mnie w budowie o jakieś 2 tygodnie. Ja w sobote zalewam chudziak. Chciałbym obejrzeć wasz dom, moze wymienilibyśmy sie spostrzezeniami na temat rodo i budowy. Proszę o ewentualny kontakt tel pod numer 605471330 ewentualnie prosze o numer zadzwonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.05.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 KiMW witaj wśród swoich michelle ślicznie wygląda ten twój domek za każdym razem kiedy patrzę na wasze fotki,to utwierdzam sie w przekonaniu,że to jest własnie TEN dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 07.05.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 atijaDziękuje ślicznie. Eh mam nadzieję że jak skończymy to będzie chociaż w połowie taki efekt jak u remle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek72 08.05.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 pozdro dla rodo dzięki za cenne informacje , ja zwolniłem tempo bo strasznie kroją budowlańcy co myślicie o wentylacji mech. z odzyskiem ciepła rekuperator warto czy za mała powierzchnia te 160 m ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 08.05.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 co myślicie o wentylacji mech. z odzyskiem ciepła rekuperator warto czy za mała powierzchnia te 160 m ??? dowiem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 08.05.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 już się dowiedziałam warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts