Gość Konto usunięte na żądanie 01.08.2016 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) post usunięty Edytowane 15 Lutego 2017 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 02.08.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Beton swąją pełną wytrzymałość osiąga po 30 dniach- wylewasz go na fundamenty i strop to już masz częsciową odp. Jak dla mnie to za szybko. Nie wiem czy ktoś czeka 30 dni do pełnego zawiązania betonu... Kilka budów w życiu przeszedłem, kilka ekip z różnych stron i jak Polska długa i szeroka tak nigdzie nie słyszałem żeby czekano dłużej jak 10-14 po wylaniu ław do rozpoczęcia murowania. W praktyce tydzień po zalaniu - przy oczywiście sprzyjających warunkach atmosferycznych i odpowiednim nawilżaniu - można rozpocząć murowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika Urb 12.08.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Nie wiem czy ktoś czeka 30 dni do pełnego zawiązania betonu... Kilka budów w życiu przeszedłem, kilka ekip z różnych stron i jak Polska długa i szeroka tak nigdzie nie słyszałem żeby czekano dłużej jak 10-14 po wylaniu ław do rozpoczęcia murowania. W praktyce tydzień po zalaniu - przy oczywiście sprzyjających warunkach atmosferycznych i odpowiednim nawilżaniu - można rozpocząć murowanie. My czekaliśmy! Zarówno po fundamentach jak i po płycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 18.08.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 W jakich kolejnościach budowaliście dom?Mam obecnie stan SSOJak ociepliliście balkony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 19.08.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) W jakich kolejnościach budowaliście dom? Mam obecnie stan SSO Jak ociepliliście balkony? Nie wiem czy pomogę ale my w takiej kolejności: - dach (deska,papa), okna, instalacje elektr., dach (dachowka, rynny) - to mamy a następnie zamierzamy : - tynki wew., podłogówka, wylewki, ocieplanie poddasza, sćianki działowe (te na piętrze), karton-gipsy, ocieplenie domu i dalej w sumie nie wiem i chętnie też się dowiem ale przypuszczam, ze dalej to gładzie, płytki, kominek, sufity, schody ( u nas konstrukcja metalowa), balkony, kuchnia (meble i adg) i można mieszkać :) poźniej elewacja, ogrodzenie. Sami się chętnie dowiemy co i w jakiej kolejności a u nas od 3 dni położona dachówka ... od razu domek lepiej sie prezentuje . Dodam, ze mamy dachówkę płaską Koramic Orea 9 - my polecamy, jestesmy bardzo zadowoleni, chociaz idealnie płaska to ona nie jest, natomiast na calości dachy prezetuje się bez zarzutu. Dekarze pracowali 4 tygodnie bez 2 dni, troche sie napracowali, ale trafilismy na dobra ekipę co istotne przy płaskiej dachówce Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez vabien23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 20.08.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 To my mieliśmy trochę w innej kolejności: - ocieplenie zewnętrzne od razu po oknach (taśmy używane przy ciepłym montażu muszą być w miarę szybko przykryte) - elektryka - tynki wewnętrzne - styropian & podłogówka & wylewki - kominek - ocieplenie stropu - zabudowa K-G skosów - a potem już równocześnie: K-G, cekole, płytki, etc - jak już wszystko brudne jest skończone to: podłogi i drzwi i stała zabudowa (szafy, kuchnia, etc) A teraz mały progress report: - wszystko pomalowane - podłogi leżą (u góry Quick Step Impressive u dołu Finish deska dwuwarstwowa) - praktycznie wszystkie drzwi wewnętrzne zamontowane (z wyjątkiem drzwi na parterze - szklanych wejsciowych do salonu i drzwi do ubikacji - montaż dopiero za jakieś 4-5 tygodni) - łazienki praktycznie ukończone (trzeba jeszcze zamontować prysznice [jeden już jest, drugi będzie dopiero za jakieś 3 tygodnie], umywalki, lustra, etc) - zabudowa kuchni praktycznie zrobiona (muszą jeszcze poprawić jedną szufladę i jedną blendę) (bez blatu) - balkony okafelkowane - elewacja zewnętrzna zrobiona - trawa posiana - kostka położona - większość gniazdek/włączników/etc (mam wsszystkie jak jest chwila to montuje je powoli ... ) - 2 studnie chłonne na deszczówkę (nie były planowane, ale dołożyłem, w jednej kompletnie sucho nawet to tych ulewach które ostatnio były, w drugiej woda na dnie - czyli chłoną aż za dobrze - liczyłem że będę miał czym podlewać trawę) - system podlewania położony (jeszcze nie mam centralki i wszystkim steruję ręcznie) Mamy jeszcze 5 tygodni do przeprowadzki, a zostało: - blat w kuchni (granitowy, będzie za 2 tygodnie) - szafki do łazienek i wiatrołapu (zamówione, pewnie za jakies 3-4 tygodnie będą) - jednego prysznica (zamówiony) - całości oświetlenia (na ma pomysłu na razie ... ) - barierki ..... - schody (montaż w środę) - płytek na schodach zewnętrznych (do dzisiaj robili elewację, więc nie chciałem robić schodów) - dokończenie podłogi w garażu (płytki są na 3/4 podłogi na razie) - mebli ... (większość zamówiona i będzie w połowie przyszłego miesiąca) - ogrodzenia - rur spustowych (pewnie montaż w przyszłym tygodniu) - listew przypodłogowych (o ile dobrze pójdzie będą w tym tygodniu, więc montaż w przyszłym .... ) - zabudowy garderoby (przy sypialni) Zdjęć na razie nie mam (takie kongo, że zapominam robić). Mam tylko jedno z kamerki: (to czarne widoczne po prawej to granit dookoła kominka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 08.09.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) post usunięty Edytowane 15 Lutego 2017 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 09.09.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 (edytowane) W 6 G2N (z garażem wydłużonym o 70cm i scianką kolankową podwyższoną do 100cm) wyszło mi 250m2 elewacji (i do tego nie pamiętam ile wyszło mi "tynku strukturalnego" na sam dół) A to nawet dorzucę 2 zdjęcia z dzisiaj: Jak widać elewacja już jest, schody wejściowe się robią Barierki będą za 2-3 tygodnie Kostka brukowa - jest Płot - większość (130m siatki modułowej) będzie w czwartek, ładna kuta brama, furtka, etc w przyszłym roku Trawa jest - już nawet psikałem na zielsko Lampy zewnętrzne - montuję w weekend Taras - przyszły rok Skarpa (na razie jest tam tylko włóknina by nie rosło zielsko) - przyszły rok Edytowane 9 Września 2016 przez qosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 10.09.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Qosek ładnie się juz Wasz domek prezentuje U nas już dach skończony od prawie miesiąca ale dalej brudny, czekamy na porządny deszcz. Zdjęcia Edytowane 10 Września 2016 przez vabien23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marziel 16.09.2016 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Bardzo ładnie, od razu inaczej się domek prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 31.10.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) No to prawie koniec Brakuje jakiś drobnostek w środku, trochę zabawy w garażu, ładnego płotu od frontu (z bramę przesuwaną), tarasu. I już od miesiąca pomieszkujemy !!! Parę zdjęć: Zewnętrze (barierki są, trawnik jest), miejsce na bramę i taras też jest Kuchnia (jak widać zrezygnowaliśmy ze spiżarki, za to mamy głębokie i wysokie szaffki) (uwaga - młynek do odpadków to super rzecz, ale jest wtedy mało miejsca na kosz na śmieci ...) Salon (tak, TV jest za mały jeszcze z poprzedniego mieszkania) (kominek drogi, ale jest SUPER !) (na podłodze deska Finish, ale z tego co się orientuję teraz już jest droższa, cieńsza i ta sama klasa ma gorszą jakość): Edytowane 31 Października 2016 przez qosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 31.10.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Wiatrołap (zamiast kotłowni - te jaskółki na ścianach to wieszaki na kurtki a do tego olbrzymia szafa .... ): Ubikacja dolna (zainspirowana zdjęciem z tego forum (z lewej ładne białe drzwiczki maskujące wejście do graciarni pod schodami) Łazienka nad garażem (nasza, ogólnie cała część nad garażem to sypialnia + garderoba + łazienka; górne piętro to mój gabinet, pokój córki, łazienka i pokój "gościnny") Łazienka na piętrze Korytarz górny ze schodami (schody dębowe): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 31.10.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Pokój córki (meble VOX, całkiem fajny patent na szafki - nakładki [65zł/sztuka - trochę drogie] kompletnie zmieniające wystrój, do tego super biurko - "transformers") Sypialnia (tylko część w której coś stoi, druga połowa jest pusta ... na drugim skosie są 2 okna dachowe) Edytowane 3 Listopada 2016 przez qosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 02.11.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) post usunięty Edytowane 15 Lutego 2017 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 03.11.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Tak, mieszkamy.W sumie odbiór był formalnością. Fakt - musiałem jeździć i uzupełniać dokumenty (brakowało oświadczenia, że rekuperacja działa, oraz że przesunięcie przyłącza wod-kan [częśći już u mnie na działce] o 1m jest zmianą nieistotną), ale zajęło to w sumie 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 03.11.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 QOSEk- super, super, super !!! łazienka górna szczegolnie mi się podoba szybko Wam poszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vabien23 03.11.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 QOSEk- super, super, super !!! łazienka górna szczegolnie mi się podoba szybko Wam poszlo. Niestety 3 ostatnie załączniki mi się nie otwierają. LOKMEN - pochwal się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 03.11.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Obrazki poprawiłem (chociaż dziwne - są wrzucane przez muratora i jak wrzucałem to działały - coś muratorowi się skopało) A łazienki to projekt naszej znajomej (+ zmiany robione przez żonę podczas "realizacji' - np. u nas blat miał być ciemny, ale wyszeł jasny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukeszko1 04.11.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Fajnie urządzone! Na górze też macie ogrzewanie podłogowe? Jeżeli tak to jak się ono sprawdza z deskami(panelami)? Widzę ,że w salonie też jest wyłożone czymś takim. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 04.11.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 wszędzie (oprócz garażu) mamy podłogówkę na górze mimo, iż wygląda jak drewno to są to panele (Quick Step Impressive - już parę osób na żywo pomyliło je z drewnem) Na dole mamy deskę 2 warstwową Finisha (przy czym od razu ostrzeżenie - parę miesięcy temu Finish "zmienił produkt". Deska straciła 1mm grubości [oczywiście z warstwy "deski" a nie podkładu], oraz "pogorszyli kategorię" [ta sama nazwa ma teraz deski gorszej jakości]). Deska jest klejona do podłogi Na razie sprawdza się super (fakt - płytki szybciej się rozgrzewają, deska trochę tłumi ciepło, ale coś za coś .. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts