Gość alienmc 01.12.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 homebook.pl więcej insparacji nie znajdziesz nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 04.12.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 pierwsze śniegi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 06.12.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 łazienka dolna - już tylko kilka elementów (listwa led; ściana szklana prysznica; decha na kibel).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 06.12.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) A propo szukania inspiracji: 1. płytki z kolekcji tubądzin sable / select - projekt wzorowany na wizualizacji umieszczonej na stronie producenta ceramiki: 2. szafki - Elita 90 Play white x2 - rozmieszczone 50/50 http://www.ceneo.pl/32093811 3. Prysznic - to tak naprawdę odpływ liniowy (80) - stal szlachetna + kolumna natryskowa NEMO https://www.leroymerlin.pl/armatura-lazienkowa/natryski-hydroterapia/kolumny-prysznicowe/kolumna-natryskowa-nemo-neo,p269651,l599.html?gclid=CKjZxdWO4NACFTMW0wod5AACxQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CKHw3dWO4NACFSsx0wodZwwFtA 4. Ubikacja - Roca GAP 5. Grzejnik - TERMA 005 https://www.castorama.pl/produkty/instalacja/technika-grzewcza-i-ogrzewanie/grzejniki-i-akcesoria/grzejniki-lazienkowe/grzejnik-bl005-870-500-sx-vibrant-brown.html 6. Bateria umywalkowa Grohe Start https://www.leroymerlin.pl/armatura-lazienkowa/baterie-lazienkowe/serie-baterii-lazienkowych/bateria-umywalkowa-start-new-chrom-grohe,p390736,l592.html?gclid=CIz97JOR4NACFRHgGwodJncCuQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CML-gpSR4NACFRUh0wodGEQCXA 7. Geberit - to Geberit, model UP100 (ps. zwracajcie uwagę przy zakupie na to czy macie przycisk czy nie - ja kupiłem sam Geberit - przycisk (kawałek tworzywa) to koszt ponad 230 pln .. model Delta 51 mat) 8. Bateria prysznicowa Omnires z termostatem http://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-prysznicowa-termostatyczna-omnires-y-y1246-x,474848,117,i.html?utm_source=gmc&gclid=COLrpbuR4NACFUETGwod47wJFQ&gclsrc=aw.ds 9. Do tego - oświetlenie, kinkiet nad lustrem to ICE LED: https://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/lampy-oswietlenie/oprawy-scienne-i-sufitowe/lampy-wiszace/lampa-wiszaca-ice-led-15-w-chrom-akryl.html + 3 x led oczko wpuszczane w sufit (IP44) Całość zostanie uzupełniona zielonymi akcentami wykończeniowymi Górna łazienka z tej samej kolekcji płytek - w "drewnie" zabudowany zostanie Geberit, wanna, oraz półka nośna na całej długości ściany wejściowej - będzie na niej stała również umywalka. Za jakiś tydzień zakończą płytkowie. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez alienmc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.12.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 (edytowane) post usunięty Edytowane 15 Lutego 2017 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 10.12.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Brak grzałek pod drabinkami- to w mojej ocenie spory mankament- ręczniki latem nie chcą schnąć... Dziś też dałbym w łazienkach oprócz ogrzewania podłogowego z tzw piaca również elektryczne maty grzewcze. W okresie przejściowym, brakuje komfortu Podlogowke mam sterowana dla każdego obiegu osobno termostatem. Piec jest dwu funkcyjny gazowy - przy grzaniu wody latem puszczać będę jeden obieg na łazienki. Przynajmniej w teorii - w praktyce się okaże A co do schnięcia ręczników - to muszę przetestować obecnie w mieszkaniu po prysznicu rzucam gdzieś w kąt w sypialni, zawsze nim wrócę z pracy jest suchy Kwestie przyzwyczajenia - ja z łazienki zawsze wychodzę w reczniku i ubieramy się dopiero w sypialni tam gdzie garderoba, żeby nie nosić ubrań niepotrzebnie. Nawet nie zauważyłem, ale praktycznie nigdy nie zostawiam ręcznika w łazience. No taki do rąk to wiadomo, zawsze wisi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 16.12.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Górna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukeszko1 26.12.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Witam wszystkich, a oto nasz Rodek. Teraz jesteśmy na etapie dachówki. Nasz wybór padł na Alegra 9 Machoń, Musimy też wybrać okna dachowe, chciałbym firmy Fakro. Wybór jest duży a ceny różne. Będziemy montować 6 sztuk ,więc to spory koszt . Wiem, że do łazienki przydało by się jakieś lepsze okno. co polecicie? Warto wybierać te za 1500 sztuka czy to przesada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 26.12.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Witam wszystkich, a oto nasz Rodek. [ATTACH=CONFIG]376653[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]376654[/ATTACH] Teraz jesteśmy na etapie dachówki. Nasz wybór padł na Alegra 9 Machoń, Musimy też wybrać okna dachowe, chciałbym firmy Fakro. Wybór jest duży a ceny różne. Będziemy montować 6 sztuk ,więc to spory koszt . Wiem, że do łazienki przydało by się jakieś lepsze okno. co polecicie? Warto wybierać te za 1500 sztuka czy to przesada? Czy długość oparcia nadproża bramy garażowej jest u Ciebie wykonana zgodnie z projektem ? widzę że masz garaż poszerzony - projektant przedstawił odpowiednie obliczenia statyczne ? Ze zdjęć wygląda to jakby co najmniej 3,5 metrową belkę nadproża oparto na 20-30 cm ? Trochę niewiele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukeszko1 27.12.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Garaż nie jest poszerzony. w projekcie nie zmieniałem nic poza ścinką kolankową, którą podniosłem o jeden bloczek. Na tym zdjęciu widać to trochę lepiej Co do okien dachowych, o które pytałem, czy jeżeli mam zamiar kończyć budowę dopiero za dwa lata to czy jest sens teraz wstawiać okna wraz z dachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 27.12.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 tak, kupuj od razu okna przy montażu dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dackstab 28.12.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Witam, w ostatnim czasie Archon wypuścił nowe wersje projektów z serii Rododendrony Kupiłem projekt Projekt domu Dom w rododendronach 6 (G2A) i oczywiście małe zmiany przed złożeniem pozwolenia na budowę . Lada dzień pozwolenie będzie ( miejmy nadzieję) . Czy w okolicy Krakowa ktoś buduje wg. tego projektu za wszelką merytoryczną pomoc będę wdzięczny. Koszty , zmiany , uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 30.12.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) post usunięty Edytowane 15 Lutego 2017 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 31.12.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 (edytowane) ceramika zakończona. zarówno łazienki jak i podłogi w salonie, kuchni, wiatrołapie i pralni. całość podłogi dolnej ( salon, jadalnia, kuchnia, wiatrołap) - to płytki z kolekcji Paradyż Maloe Natural. fugi, mycie i można się brać za malowanie ścian meble kuchenne zamówione, drzwi i podłogi do sypialni będą montować do miesiąca no i szybki z zewnątrz Edytowane 31 Grudnia 2016 przez alienmc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aroszko 03.01.2017 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, Jestem w trakcie wykańczania wersji 6 G2N, Wprowadziliśmy wiele zmian, bardzo podobnych do użytkownika alienmc. Często podpatruje forum, nadszedł czas żeby podzielić się naszymi spostrzeżeniami. Zlikwidowaliśmy gabinet uzyskując duży salon, który niestety i tak jest słabo ustawny. W kuchni mamy narożne okno. Kotłownię przenieśliśmy na tył garażu, zlikwidowaliśmy spiżarnię w kuchni, mała spiżarka jest w miejscu kotłowni, wiatrołap powiększyliśmy aby znalazło się miejsce na szafę. Zmieniliśmy bieg schodów na proste, nad garażem wygospodarowaliśmy pralnie, garderobę oraz dodatkowy pokój/gabinet wraz z antresolą zamiast strychu (nie mamy strychu nad częścią garażową, jętki zostały wyeksponowane). Zmieniliśmy także układ pokoi. W salonie powiększyliśmy okno tarasowe, które jest przesuwne. Ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden pustak, chociaż lepiej gdyby ścianka kolankowa była wyższa o 2 pustaki. Usunęliśmy balkon z tyłu, zamieniliśmy okna balkonowe na zwykłe, aby pokoje (dziecięce) były bardziej ustawne Jak narazie mamy prawie skończony kominek, prawie skończoną dolną łazienkę i pralnię, oraz kotłownię. Pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Aroszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 04.01.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 no no jota w jote ten sam pomysł gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aroszko 04.01.2017 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 alienmc. - czy na ścianie TV jest beton architektoniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 05.01.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Można prosić o zdjęcia? Brzmi bardzo ciekawie. Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby zrobić antresolę a mam tam pustostan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 05.01.2017 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 tak to beton architektoniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 05.01.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 mam tak samo rozwiązany sufit nad garażem - kilka zdjęć już wrzucałem na forum znalazłem tylko takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts