Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaczynamy budowę rododendrom 6a i powiem szczerze, że projekt rewelacyjny tylko martwi mnie kotłownia. Chcemy przenieść za garaż w miejsce pomieszczenia gospodarczego.Dodam, że ogrzewanie będzie na ekogroszek. Myślimy zrownac ściany garażu z domem. Tylko jak wtedy z dachem, bo architekt chce podnieść dach i zrownac z domem co wogole mi się nie podoba. Jak to zmienić tak żeby to miało ręce i nogi??

za garażem kotłownia ok ale musi być powiększony garaż ja mam nie powiększony i mało miejsca by było na kotłownie tradycyjną :) na szczęście pompa ciepła grzeje i nie muszę magazynować opału w kotłowni. Znam ludzi co mają ogrzewanie eko groszek i kotłownia przy garażu - został on wyłączony z eksploatacji bo opał trzeba gdzieś trzymać ;)

Zaczynamy budowę rododendrom 6a i powiem szczerze, że projekt rewelacyjny tylko martwi mnie kotłownia. Chcemy przenieść za garaż w miejsce pomieszczenia gospodarczego.Dodam, że ogrzewanie będzie na ekogroszek. Myślimy zrownac ściany garażu z domem. Tylko jak wtedy z dachem, bo architekt chce podnieść dach i zrownac z domem co wogole mi się nie podoba. Jak to zmienić tak żeby to miało ręce i nogi??

Asia_w9 my mamy ścianę garażu zrównaną z domem, z tyłu mamy kotlownie i miejsce na opał, dachu garażu nie równaliśmy z dachem domu ale i tak mamy go wyżej bo podwyższyliśmy o 1 pustak wysokość garażu ( to był błąd). Dodam,że mamy dom poszerzony o 1 m z obu stron więc wszystko jest u nas dużo większe.

Pozdrawiam, Ania

Pojedynczy garaż szerokość 3,3 stanowczo za wąsko i nie wygodnie. Dokładając kotłownie nie wielką z tył ( ja tak mam) Audi A4 kombi LEDWO się mieści na długość. W kotłowni zbiornik (700l bufor) pompa ciepła, i na ścianie zbiornik 80l zimna woda - w tym układzie dwa rowery ledwo się mieszczą

Gość 80mariusz80

Albo wykopać kotłownię pod domem :p U mnie pod garażem wlezie 8-10t opału, jest jeszcze dodatkowy boks na drewno/orzech, drabina alu na ściaie i jeszcze jest miejsce do rąbania drewna.

Pozdrawiam

Mariusz

Gość alienmc

ściany pomalowane :)

w kuchni - część ściany komina (połowa) została pokryta podkładem magnetycznym oraz farbą tablicową.

druga połowa ściany jest biała - zawisną na niej zdjęcia w czarnych oprawach :)

IMG_0745.jpg

IMG_0720.jpg

Ściany w salonie / jadalni - częściowo pokryte farbą "Be happy" - Bondex (satynowa smart paint)

IMG_0730.jpg

Cały dom wewnątrz pomalowany na biało - farba Bondex Lotos Satin White

Sypialnia (póki co tylko "nasza") - kolor niebieski (niebiańska miłość)

IMG_0765.jpg

IMG_0773.jpg

Edytowane przez alienmc

• 2 weeks później...