kamamichał 19.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 troche pogmatwalam...ta sciana na ktorej chce postawic łozko to wasza sciana z pieknym szablonem:) a tak wogole to gdzie wy macie tv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 20.05.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 kama&michał hmm w salonie zapewne :> tv w sypialni to nie jest zasada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 20.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 michell hmm nie rozumiem..ja nie pytam remle co sadzi o tv w sypialni tylko o porade czy wyrko mi sie zmiesci na przeciwnej scianie..a tv w sypialni...każdego osobista sprawapozdrawiam i dzieki za uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 20.05.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Kochani mam ogromną prośbę jeźeli ktoś ma wykończoną łazienkę na dole to pokażcie jak wygląda u was wykończony skos pod schodami bo nie wiem jak to wykończyć płytkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 20.05.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 michell hmm nie rozumiem..ja nie pytam remle co sadzi o tv w sypialni tylko o porade czy wyrko mi sie zmiesci na przeciwnej scianie.. a tv w sypialni...każdego osobista sprawa pozdrawiam i dzieki za uwage oczywiście że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 21.05.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Drodzy Rodowiczeponawiam swoje pytanie gdyz sprawa jest dla mnie pilna - ile wyszło Wam m2 tynków w rodosku?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 21.05.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Aga_i_Janusz pytaj remle ona ma dwa garaże jak się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 21.05.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 ale o ile sie nie myle to latwo to policzyc, 30 min i zrobione wystarczy miec .... projekt???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 21.05.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 U nas właśnie montuje się brama do garażu A pytanie dnia jest gdzie są okna minęło już ponad 3 tygodnie hmm chyba się musimy upomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 21.05.2008 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Oooo wybaczcie wpadłam na chwilkę, bo nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów zabiegana jestem ostatnio a więc wyjaśniam My TV mamy w salonie, łóżko mamy o wymiarach 1,80x2,10 i właśnie sprawdziłam spokojnie zmieści się te 1,80 na tej ścianie z szablonem (pozostanie po obu stronach jakieś 10-12 cm) tylko jeśli to wykończenie łóżka będzie takie wysokie jak u nas może być problem bo nie wejdzie pod skos Co do tynków to wybaczcie, ale nie mam pojęcia budowała nam firma i nie sprawdzałam tego Pozdrowiania i powodzenia w zmaganiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 21.05.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 remle dzieki wielkie!!!bardzo mi pomogłas:)pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 21.05.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Anna Kaszkur chętnie pomogę, ale nie wiem o co dokładnie chodzi wybacz ale jakaś niekumata jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 22.05.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 ile wyszło Wam m2 tynków w rodosku? w metrach Wam nie powiem. Sami tynkujemy więc nie ma sensu liczyć. Ale to łatwa matematyka - podpowiem ściany to prostokąty więc liczymy liczba metrów kw = a x b gdzie "a" to podstawa a "b" wysokość. ściany trójkąty to =1/2 x a x h gdzie a podstawa, h wysokość. Pododawać i po kłopocie. Wiem tylko, że tynkarze liczą metry ścian tak jakby okien nie było lub odliczają okna ale doliczają dodatkowo za robienie szpaletów. Może dlatego wychodzi Wam różnica między tym co oni liczą. U nas można znaleźć dobrych tynkarzy z agregatem za 11 zł metr (jeśli się ktoś targować umie). Gwarantują, że 3 metrową poziomicą można ich później sprawdzać i ma być równo. Podłączam się również do pytania o wykończenie tej dziupli pod schodami w łazience. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamamichał 22.05.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 nam nasz tynkarz powiedzial ze ok.220m2,my płacimy 10zł za m2.a wy ile płacicie za samo ocieplenie bez tynków?nas wyniosło 40zł za m2a co do kafelkowania tej dziury to ja jej nie kafelkuje:)ogólnie nie podobaja mi sie łazienki całe w kaflach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekteles 23.05.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam Jestem w trakcie wybierania projektu i jestem niemal zdecydowany na ten projekt;) Czy jeest ktoś kto wybudował taki dom na dolnym sląsku ? Chciałbym sie poradzic, porozmawiać zobaczyć jak to wyglada w realU:).. Wielkie dzieki z góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.05.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam Czy ktoś buduje lub wybudował się i chciałby pokazać mojej rodzince (żonie i córce) rodo. W piątek tj 06.06.2008 będę jechał ze Szczecina do Poznania i chętnie bym zobaczył jak wygląda w rzeczywistości. Niestety w okolicach Szczecinie nikt nie buduje. Jaj jestem na etapie załatwiania wszystkich formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 27.05.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 wiecie co, przepraszam za język, ale ja pierdziele wyprowadzam się stad. My za tynki placimy po 28 złoty za metr z agregatu z materialem i to jest TANIO w tej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 27.05.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 a nie mysleliscie nad sprowadzeniem ekipy z innego rejonu naszego pieknego kraju, pracowaliby za np 18 PLNow i wszyscy by sie cieszyli, Wy bo tanio i Oni bo zarobia wiecej niz 10-11 u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 27.05.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 My za tynki placimy po 28 złoty za metr z agregatu z materialem i to jest TANIO w tej okolicy. Ty masz z materiałem, a my tu mówimy o samej robociznie. 11 zł za metr plus materiał który kupue inwestor czyli my . więc nie jest tak źle. chociaż dobrze też nie : tak z grubsza - do otynkowania tego domu wystarcza paleta cementu, 12 m3 piasku i dwie palety wapna. Do tego dojdzie gips szpachlowy i trochę płyt G/K (u mnie akurat bardzo mało bo mam II strop lany). czyli ok 650 + 250 + 800 zł + reszta (1500) = 3400 zł materiał. 28 x 500 m2 (taki strzał) = 14 000 zł 11 x 500 m2 = 5 500 zł plus nasze 3400 =ok 9000 zł. także opłaca się kupować samemu materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 27.05.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 gdzie i czy wogole macie wyczystke dla komina od kominka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts