aneta01s 01.07.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam, chciałabym nawiązać kontakt z osobami, które budują bądź skończyły budowę rodo 6 w Wielkopolsce lub w zachodniopomorskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta01s 01.07.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Anna Kaszkur lub aLien01 czy możemy się skontaktować, bo z tego co się zorientowałam, to jesteście najbliżej nas. My mieszkamy w okolicach Piły.Mój adres e-mail to [email protected]. Baaardzo chcięlibyśmy zobaczyć dom w realu. Może znajdziecie chwilkę . Pozdrawiam. Anet a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 02.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 O Boże jak ja tu dawno nie zaglądałam!! Ale nie stety do 17 w pracy a później do 22 na budowie a w zasadzie prawie jak w domu. Ściany pomalowane, górna łazienka płytki położone, góra panel położone, kuchnia płytki położone, wiatrołap płytk położone, dolna łazienka płytki "się kładą"Mebelki do kuchni w przyszłym tygodniu. Tynki zewn. na ukończeniu. Jeszcze tylko podłoga na dole,schody wej.,i taras i PARAPETÓWKA.Ekip na budowie tyle że nie ma gdzie samochodu zaparkować i prace idą tak szybko że miło patrzeć. Pozdrawiam tych co dopiero zaczynają i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.07.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Aniu to super. Widzę duże postępy od czasu kiedy byliśmy u was, czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 02.07.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 anna kaszkur super!!! Gratulacje!!! Ja również czekam na zdjęcia:)) A jak skończyły się Twoje problemy ze schodami? U nas teraz jest na pierwszym planie dach, dziś już dachówka. Ścianki działowe postawione, pokoje przydzielone - mamy dwóch chłopców - zgodnie się podzielili Jest nadzieja, że zostanie zrobione przyłacze gazowe!!!!! I musimy już zamówić okna, mamy kilka wycen, mniej wiecej podobne - ale zastanawiamy sie nad roletami zewnętrznymi - moja prośba do użytkowników - o kilka dobrych rad - na co zwrócić uwage, czy w ogóle mają sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 02.07.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Jeszcze chwile o oknach. Mam kilka wycen, współczynnik przenikania ciepła - 1,1 lub, 1,0 lub 0.8 jaki jest najlepszy, czy ktoś sie na tym zna? Michel - co to znaczy - ruchome słupki w drzwiach balkonowych - tak wyczytałam w Twojej wypowiedzi - nikt mi nie mówił o czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 02.07.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 ruchomy słupek oznacza że np w drzwiach balkonowych na taras i nad wejściem gdzie masz duże drzwi balkonowe otwierając oba miedzy nimi masz słupek przeważnie jest stały u nas jest ruchomy co oznacza że otwierając jedne przy drugim mam takie coś co podnosi się i wtedy rozsuwają się całe. Dzięki temu masz wolną przestrzeń przez którą możesz przejść ,przenieść coś większego swobodniej .Jest wygodniej. Zrobię fotkę bo i tak muszę zrobić fotkę wnęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.07.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 michell link do twego albumu nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 03.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 tamoka jeśli chodzi o schody to były jeszcze raz dolewane czego efektem jest dodatkowy stopień wchodzący w salon ale za to nad garaż mam "0"zdjęcia muszę dopiero zrobić bo ostatnie mam z etapu wełny więc mocno nieaktualne. Jak ktoś planuje z was zakup dachówki to teraz Roben ma bardzo dobre ceny to popytajcie w hurtowniach. Np miedz plus już od ok. 33zł/m2 brutto pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 03.07.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ania wiem, wiem o tej promocji bo właśnie zamówiłam-kasztan Roben plus za`34zł/m2. Dobrze, że się nie pospieszyłam, bo w sumie wycenę zrbiłam tydz. wcześniej, a za tydz. pani do mnie zadzwoniła z tą wspaniała wiadomością-zaoszczędziliśmy 2300zł!!!! a i na okna Fakro urwałam 22%rabatu mam pyt. co do folii- mamy niby zamówioną Delta Vent N, ale pani mówiła,że ona ma tylko 1800 paroprzepuszczalnośc - prosiłam o 3000 i, ale jakiś współczynnik Sd ma taki jak inne folie 3000-siączki; tyle, że ta kosztuje 5,6zł/m2, a jest 1800, a np. innej firmy jest za 3,3zł i 3000 papoprz. teraz nie wiem co o tym myśleć sugerować się ceną, czy tymi tysiączkami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 03.07.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ania wiem, wiem o tej promocji bo właśnie zamówiłam-kasztan Roben plus za`34zł/m2. Dobrze, że się nie pospieszyłam, bo w sumie wycenę zrbiłam tydz. wcześniej, a za tydz. pani do mnie zadzwoniła z tą wspaniała wiadomością-zaoszczędziliśmy 2300zł!!!! a i na okna Fakro urwałam 22%rabatu mam pyt. co do folii- mamy niby zamówioną Delta Vent N, ale pani mówiła,że ona ma tylko 1800 paroprzepuszczalnośc - prosiłam o 3000 i, ale jakiś współczynnik Sd ma taki jak inne folie 3000-siączki; tyle, że ta kosztuje 5,6zł/m2, a jest 1800, a np. innej firmy jest za 3,3zł i 3000 papoprz. teraz nie wiem co o tym myśleć sugerować się ceną, czy tymi tysiączkami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 03.07.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 a teraz myślimy nad podbitką-ja chcę na skos przybijaną (tak jak z dachu wychodzi) i myślę orzech, albo kasztan, a małż chce prostopadle do muru i jakąś jasną -pinia albo dąb. a Wy jak to rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 03.07.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 michell link do twego albumu nie działa. działa jeśli się go odświeży z kilka razy :] lub można spróbować otworzyć w innej przeglądarce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.07.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 michell link do twego albumu nie działa. działa jeśli się go odświeży z kilka razy :] lub można spróbować otworzyć w innej przeglądarce . Dziwne też mam galerie na google ale nie mam takich problemów. Wg. mnie nie ma takiej stronyi, ani razu nie udało mi się otworzyć twojej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 03.07.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 weszłam na picase a tam komunikat adres strony uległ zmianie . Juz poprawiłam powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 03.07.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Tamoka, Współczynnik przenikania ciepła o wartośi ok 1,0 W/(m2*K) uważa się za bardzo dobry. Ogólnie im mniejsza wartość, tym lepiej. Zatem okna o współczynniku 0,8 są najcieplejsze. Norma dla okien wynosi 2 do 2,6 W/(m2*K). Informacje pochodzą z Muratora z numeru 10/2007. Remle, Z budową rodo 6P mamy zamiar ruszyć na wiosnę 2009 w Podlesiu. Pozdrawiam wszystkich sympatyków rodo, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 03.07.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Kochani..spotkałam się ostatnio ze swoim dawnym, dobrym kumplem... i wiecie - zabrał mnie na swoją budowę pochwalić się jaki ładny domek wybudował i zobaczcie... http://img105.imageshack.us/img105/158/obraz254rz3.jpg hihihi... ale zbieg okoliczności - budujemy ten sam domek - to nic ,że na rynku tysiące innych gotowych projektów Rodoska żaden nie pobije!! A nasz stan budowy na dzień dzisiejszy : http://img105.imageshack.us/img105/8132/obraz263zw1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 04.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 świat jest taki malutki rodo rządzi :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MYKA 05.07.2008 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Witam Serdecznie,Ja również rozpoczęłam budowę najwspanialszego domu czyli Rodoska 6.Mam nadzieję, ze wspomożecie mnie dobrymi radami i pozwolicie pocieszyć oko swoimi przepięknymi zdjęciami Rodoska. Przeglądam Forum i widzę głównie, że najczęsciej wybierany jest ten projekt na Śląsku. Ja chyba jestem jako jedyna z Nałęczowa( Lubelskie). Czytam na forum i pocieszam sie, że nie tylko ja tak długo czekałam na pozwolenie na budowę .Działkę dostałam od dziadków w 2003 roku i wtedy złożyłam pierwsze pismo do gminy -Efekt taki że w 2008 roku 17 czerwca otrzymałam prawomocne pozwolenie. Po latach posuchy ruszyliśmy szybko z kopyta.Budujemy dom i drugi oddzielny dwustanowiskowy garaż na samochody. Ten w domu będzie większym pomieszczeniem gospodarczym. Na dzień dzisiejszy garaż prawie skończony a w domciu fundamenty zalane i ekipa wyciąga do tak zwanego " zera" , z którym przez pewien okres czasu miałam kłopoty. Wymiana informacji między Wami pomaga ulepszyć mieszkanko.Niektórych rzeczy już nie mogę zmienić, ale zaglądam na forum i na bieżąco sprawdzam co słychać nowego.Pozdrawiam miłosników Rododendronka. [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kaszkur 05.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 MYKA Witamy i kibicujemy w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts