PioBar 11.07.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 witam, aktualnie czekam z zona na pozwolenia i myslimy, ze w sierpniu w koncu ruszymy z budowa;) uwazamy, ze rodo 6 to dosc fajny projekcik, jednakze pojawiaja sie male pytania. np. czy jedno okno w kuchni zamurowac czy jednak bedzie za ciemno?? no i co z kotlownia w wersji standardowej-czy jest mozliwosc wstawienia tam pieca na eko-groszek? a moze jest zbyt ciasno i trzeba zostawic na gaz!? czy ktos juz cos z tym robil i ma ciekawy pomysl? pozdrawiamy wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni111 12.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witam Nie pamiętam kto ,ale ktoś już pisał wcześniej ,że jeśli zlikwidujemy jedno okno w kuchni to i tak będzie wystarczająco jasno.Sama mam dylemat z tym oknem,ale bardziej jestem za zostawieniem go tak jak w projekcie przekonała mnie remle wklejała wcześniej zdjątka swojej kuchni z dwoma oknami mieści się tam to co trzeba oczywiście dla nie wymagających, kuchnia jest zajefajna zresztą jak cały domek. PioBar-jeśli chodzi o piec to nie pomogę ci miejsce dla pieca będziemy mieć w piwnicy.Jest w tej chwili projekt rodoska podpiwniczonego dlatego z wstawieniem pieca nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 12.07.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 witam, aktualnie czekam z zona na pozwolenia i myslimy, ze w sierpniu w koncu ruszymy z budowa;) uwazamy, ze rodo 6 to dosc fajny projekcik, jednakze pojawiaja sie male pytania. np. czy jedno okno w kuchni zamurowac czy jednak bedzie za ciemno?? no i co z kotlownia w wersji standardowej-czy jest mozliwosc wstawienia tam pieca na eko-groszek? a moze jest zbyt ciasno i trzeba zostawic na gaz!? czy ktos juz cos z tym robil i ma ciekawy pomysl? pozdrawiamy wszystkich budujacych u nas kotłownia gazowa pozostaje na swoim miejscu (tzn. narazie komin z nierdzewką) a na paliwo stałe mamy kotłownię w pomieszczeniu za garażem-dobudowaliśmy 3 komin-koszta niewielkie, bo ileż ta cegła kosztuje? 1,6zł/szt co do okien-narazie są dwa (budowa jeszcze trwa-jesteśmy bez dachu) i raczej tak pozostanie-duże okno mamy na północ a małe na wschód i wydaje mi się,że z samym północnym może być czasami (zima) troszkę ciemno. wiolcia12 też pozostała przy 2 oknach i fajną ma kuchnię -zdj. wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 12.07.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 poszukuję remle, bo kobitka chyba już uciekła, a ja mam pyt. do niej z czego jest zrobiona ta półokrągła ściana od kabiny prysznicowej??? i jaki wymiar maja płytki, którymi obkładaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 12.07.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Witajcie kochani! Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć mojego rodoska to róniez nie widzę zastrzeżeń.U nas na dniach będą już ścianki działowe i dachówka.Okna do miesiąca.Zapraszam do mojego dzienniczka ( my mamy wiele zmian - 1 okno w kuchni i wejście zamurowalismy ) A nasza remle być może się już "rozdwoiła"? nie pamiętam kiedy miała rodzić...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 12.07.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 witam, aktualnie czekam z zona na pozwolenia i myslimy, ze w sierpniu w koncu ruszymy z budowa;) uwazamy, ze rodo 6 to dosc fajny projekcik, jednakze pojawiaja sie male pytania. np. czy jedno okno w kuchni zamurowac czy jednak bedzie za ciemno?? Ja mam jedno okno i wydaje mi się to wystarczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PioBar 12.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 angela82 dobry pomysl z tym trzecim kominem;) musimy sie szybko zastanowic. pancka super zdjecia i przy okazji rozwialy sie nam watpliwosci co do kolumienek na froncie;) nie wiedzialam jak to bedzie wygladac i musze przyznac, ze miodzio i chyba zostaniemy z opcja jednego okna w kuchni (od poludnia-front) uff nie mozemy sie juz doczekac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PioBar 12.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 a w sumie to jeszcze jedno nas gryzie...po wylaniu fundamentow myslicie, ze dobrze jest od razu zrobic wylewki czy jednak zaczekac i zrobic je dopiero gdy juz beda sciany?? jak bedzie lepiej?? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 13.07.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 najpierw leje się chudy beton cokolwiek to oznacza wylewki z zasady robi się na końcu podobno najlepiej po tynkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PioBar 13.07.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 chodzi wlasnie o ten "chudy beton" nie znam fachowych pojec, bo wlasciwe wylewki to rzecz jasna ze po tynkowaniu a tak poza tym czy ktos zna mniej wiecej koszt ogrzania tego domku gazem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni111 14.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 michell-byłam wczoraj pod twoim domkiem jestem zachwycona Co prawda nie oglądałam go z wszystkich stron bo stwierdziliśmy, że nie pasuje buszować u kogoś na działce.Koniecznie musimy się umówić ,bo chciałabym zobaczyć go w środku. W rzeczywistości jest większy niż myślałam.Ale ci zazdroszczę :oops:Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 14.07.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Aleś ty jest a wystarczyło zapukać obok bo ja obok mieszkam Może makijażu nie miałam no ale i tak bym wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni111 14.07.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Będę wiedzieć na przyszłość gdzie cię szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 14.07.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ok tylko i tak się trzeba zgłosić na priv bo ja czasami pracuję w różnych godzinach i dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 14.07.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 A jakie okna dachowe macie i jakie polecacie, moze jakieś namiary na dobre oferty możecie podeslać, w rachube wchodza sklepy na Śląsku lub w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 14.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 dachowe mamy fakro (tak się chyba nazywają)z wentylacją a resztę mamy z ECO (montotras) z szybami Pilkington czyli jakościowo dobre nie wiem tylko czy mają płytki cieplne ale spodziewam się że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 15.07.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Moi kochani, pomóżcie!!!! Chodzi o rolety zewnętrzne. Mam straszny dylemat. Nie wiem, czy montować, czy nie, są drozsze od okien - sterowanie elektroniczne, bo na pasek przeraża mnie ta puszka przy każdym oknie Ale z kolei taniej wychodzi. Proszę o kilka zdań tych co mają i tych co planują - co o tym sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 15.07.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Ja powiem tak obok nas są domki bliźniaki mają rolety zewnętrzne i są tak sprytnie ukryte że praktycznie ich nie widać albo inaczej nie rzucają się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 15.07.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 michell dzięki. chciałabym zeby ktoś kto użytkuje rolety zewnętrzne przekonał mnie,ze naprawdę warto, albo,że ma ale tak naprawdę można bez tego żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 15.07.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 my decydujemy się na rolety zewnętrzne ze względu między innymi bezpieczeństwa - dostać się przez taką roletę do domu jest dużo trudniej ... bynajmniej złodziejowi zajmie to dużo więcej czasu, tak czy tak jakąś osłonę przed słońcem w czasach "wzrastających drastycznie temperatur" chcemy mieć - więc czy żaluzje czy rolety i tak trzeba zainwestować.Jedną rzeczą , nad którą się zastanawiamy to to czy sterowanie radiowe wybrać- tj.pilot czy ręczne.Radiowe - to duże udogodnienie( np.wszystkie rolety w domu sie otwierają czy zamykają równoczesnie).Ręcznie wcale to tak ciężko też nie idzie jak się wydaje - bardzo sprytnie i szybciutko się je zamyka.Na nasze rododendronki jedna firma wyceniła nam na ok.8000 zł. - zaznaczam,że tylko parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts