Pablo_TSMO 16.08.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Elcad, Czy te bloczki 38 wynikają z trudnych warunków gruntowych na Twojej działce, czy to jest tak ogólnie. Przyznam, że mnie zaskoczyłeś z tymi kosztami, mam znajomego, który robił zmiane wylewane -> bloczki rok temu i twierdzi, że wyszło mu znacznie taniej (jakieś 9 tyś. za bloczki), chociaż nie wiem czy w jego przypadku były to bloczki 25 czy 38.. Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek Danka 16.08.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Hej wszystkim! Dołączamy do forum. Budujemy Rododendrony 6 pod Piłą. Obecnie mamy położone stropy i wyciągnięte kominy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 17.08.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Janek & Danka - Witamy i trzymamy kciuki !!! truteen - jak wrażenia po "Oględzinach".Żałuję,że nie mogłam być z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truteen 18.08.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Dzięks Pancka okazało się że Twój slubny to z moich stron jaki świat jest mały... wiesz chatka w porządku z zewnątrz jak rodos fakt ale w środku machnęliście prawdziwą rewolucje ale po trosze dowiedziałem się dlaczego... Dzięki serdeczne że mogłem obejrzeć... wiem przynajmniej jak już jeden numer z wentylacją zrobię - tak samo jak u Was... No i dowiedziałem się gdzie jest Kryspinów oraz Czułów :D:) Swoją droga malownicza okolica... Pozdroofka dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 19.08.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Pancka podziel się pomysłem z wentylacją. My właśnie czekamy na elektryka, mozecie coś doradzić w tej kwestii, na co zwrócić uwagę itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truteen 19.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Jeśli mogę to odpowiem - w projekcie 6 P na przykład jest problem z wentylacją w kuchni... nie zauważyłem na planach podanych na ich stronie ciągu wentylacji nad kuchenką i w ogóle kuchnią... jest tylko obok kominka... i można zrobić tak jak mitchell przestawił kuchenkę pod właśnie ten ciąg kominkowy tez bardzo fajne rozwiązanie moim zdaniem ale kosztem zrobienia wejścia do kuchni prosto z wiatrołapu... nad nim się na razie zastanawiam... Pancka ma za to zrobiony ze specjalnego pustaczka (keramzyt??) w środku z dziurą pociągnięty pion (nienośny) przez wysokość poddasza i taki wylot tylko na dachu... wtedy kuchenka może stać właśnie w rogu jak w projekcie... być może czegoś nie zauważyłem ale tak to ja widzę patrząc tylko na to co mają na stronie. jeszcze raz dzięki Pancka za możliwość oglądnięcia... no i szkoda ze się nie poznaliśmy osobiście ale co sie odwlecze... Co do elektryki to głębokie puszki żeby robili potem można więcej kabla w nich zostawić. Nom i sobie gniazdek nie żałuj - gipsem potem zakleić nie problem a ból jest jak masz do odkurzacza przedłużacz podpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 19.08.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 wydaje mi się,że z tą z wentylacją to nie problem-podwiesza się sufit i nad nim daje nierdzewne czy aluminiowe przewody aż do komina ja takie rozwiązanie jak Pancka miałam mieć w pokoju nad garażem tzn. pod jednym skosem będzie pralnia i od poziomu płyty nad poddaszem miała iść rurka aż do dachówki z kominkiem wentylacyjnym, jednakże okazało się,że jeden kanał wentylacyjny (od garażu bodajże) mamy na 2 szerokości, więc do niego wsadziliśmy rurę aluminiową 120mm aż do końca komina (3 komin za garażem)-dodatkowy kanał nam sienie mieścił ze względu na rozmieszczenie drzewa na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truteen 19.08.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 at angela82jak ktoś idzie w gipsy czy sufity podwieszane - ja nie a na pewno w kuchni... można więc mieć rurę po połowie obwodu w kuchni pod sufitem i martwić się później jej zabudową albo zrobić jak Pancka np. czy michell... a jak ktoś nie jak Ty jest na etapie planów to chyba najlepiej uwzględnić jak najwięcej (choć jak mówią 1 dom dla wroga, drugi na sprzedaż a trzeci dla siebie), po to by jak najmniej potem kombinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcad 20.08.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Pani architekt wliczyła mi, że jeśli chciałbym zamienić wylewane ściany na bloczki to muszą być 38cm (napór ziemi na ściany - aha ja również mam podpiwniczony garaż dwustanowiskowy czyli długie ściany). Jeśli porównujemy bloczki 38cm a wylewane to korzystniej jest wylewać ściany, szczególnie gdy wykorzystuję stal z odzysku (słupy energet.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koprad 20.08.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Czy ktoś z Państwa byłby na tyle uprzejmy i podał mi koszt robocizny jaki ponieśliście przy budowie tego domku? Bardzo interesowały by mnie 3 etapy: zerowy, ściany, dach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 20.08.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Mozecie mi powiedziec ile dajecie ocieplenia na zewnatrz domu, ile macie na giblach (jaskółkach)?Ja mysle o 15 cm, choc niestety ciesle ograniczyli odleglosc miedzy sciana a krokwia do 10 - no coz bedzie jej pół zakryte a pół widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal i kasia 20.08.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam! Planujemy budowę rodo6 i bardzo chcielibyśmy zobaczy dom w realu. czy jest ktoś kto wybudował dom na śląsku i mógłby go pokazac? Z góry dziekujemy i prosimy o kontakt: [email protected] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metii 21.08.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam!My zaczynamy budowę naszego Rodo 6 w październiku. Budujemy pod Wrocławiem, systemem gospodarczym. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bez problemów. Postaram się na bierząco relacjonowac przebieg naszej budowy.pozdrawiam forumowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 22.08.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 dajecie/daliście grzejnik w garażu?z jednej strony to strata ale z drugiej warto by mieć w razie czego takowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 22.08.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 ja dam taki maly grzejnik, w razie czego zawsze mozna go przeciez zakrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERKA85 22.08.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Mam pytanko dlaczego wszyscy wybierają dachówkę Roben???My mamy Koramic Wienerbergera.Czy ktoś wziął udział w akcji MĄDRY BUDUJE LEPIEJ i skorzystał z rabatu??Ciekawi mnie czy rzeczywiście tak jest jak piszą..Kredyt w mBanku też mi się wydaje atrakcyjny. Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenak 26.08.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam, Właśnie rozpoczelismy budowe domku "w rododendronach 6" w Olsztynie nad jeziorem Bartążek. Czy ktoś też w okolicach Olsztyna buduje ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 26.08.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam! My zaczynamy budowę naszego Rodo 6 w październiku. Budujemy pod Wrocławiem, systemem gospodarczym. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bez problemów. Postaram się na bierząco relacjonowac przebieg naszej budowy. pozdrawiam forumowiczów:) Witamy wszystkich rodomaków. My też będziemy budować w okolicach Wroclawia. Projekt już mamy. Teraz kompletujemy dokumenty do pozwolenia i na wiosnę do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 26.08.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 P.S. Pozdrowienia dla tych przed, w trakcie i po .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 26.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Musze sie pochwalic, mam nadzieje ze jest czym http://images32.fotosik.pl/350/6863dae141980af3m.jpg http://images34.fotosik.pl/351/f36ba2b92d6413ad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts