truteen 05.09.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Pancka nieźle ja już tu widze dachówę ... Niestety ja poległem z projektem rodo a bardzo chcialem... działka jest o cholerny metr za wąska i nie przejdzie... przerzutka na podobny w daliach 2 ... ale to już nie to samo... szkoda trochę.... pozdr dla wsyztskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 05.09.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 ten kolor na elewacji to jest jedynie biały grunt złamany pigmentem. kolor elewacji będzie odrobinkę ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 06.09.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Hej, Dzielę się z Wami wrażeniami dotyczącymi ukladnia dachowki Roben monza plus. Kładzie ją nam brat męża który pracuje w firmie budowlnej. Ta dachówka to tragedia każda inna, krzywa starsznie, układa się ją fatalnie. Podobno betonowa brasa była by juz ułozona a u nas jeszcze końca nie widać. Nie chciala sie trzymac na haczykach to praktycznie przykręcana jest każda a dodoatkowo szlifowana bo inaczej lipa była totalna. Zdecydowanie odradzam. Ta cena z czegos jednak wynika Odraadzaam zdeecydowanie Robena !!!!!!!! Ten dach kosztował i kosztuje mnie duuuużo stresu i nerwów. _______________________________________________________ La_bruijta sliczny domek. Gratuluję cierpliwosci i wytrwałości. Powodzonka dla wszystkich. Wieczorkiem wrzuce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 07.09.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Obiecana fotka http://images41.fotosik.pl/8/425bde2e98ce51cb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 07.09.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam, My właśnie czekamy na pozwolenie na budowę- Osiek obok Lubina ( dolnośląskie). Architekt mówi, że do końca miesiąca powinno być. Już nie możemy się doczekać z żoną na rozpoczęcie prac. Mam pytanie- ile płaciliście za 1m2 ścian zewnętrznych? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 08.09.2008 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Obiecana fotka http://images41.fotosik.pl/8/425bde2e98ce51cb.jpg .... a co z garażem ? bo ten wjazd to jakiś wąski taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 08.09.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 .... a co z garażem ? bo ten wjazd to jakiś wąski taki może na motocykl ze zdjęcia wygląda, że w fajnej okolicy ten domek stawiacie. drzewa na około. super. zakończenie komina też ciekawe. nie widziałem takiego jeszcze. taras już wylaliście - ja będę miał z kostki ułożony. Wydaje mi się, że płytki prędzej czy później odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 08.09.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Garaż bedzie oddzielny. Tam gdzie te wąskie drzwi jest kotłownia. Druga część dawnego garażu to pralnio- suszarnia. W tym pomieszczeniu dalismy drzwi balkonowe z tyłu. W razie czego można to pomieszczenie przeznaczyc na pokoik. Taras wylany mamy, chcemy go częściowo obsypać ziemią. Labriujta powiedz na jaka grubośc styropinu dawałes. Mąż mowi ze 15 to niestatndrdowa grubość strypinu i drozsza jest, zastanawiamy sie nad 14 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 08.09.2008 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witajcie!!!! Dłuuugo mnie nie było, ale miło wrócić i oglądać takie postępy!!! Domki Wam pięknie rosną - oby tak dalej! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 08.09.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 wszystko jest napisane w kilku postach wyżej.być może chodzi Ci o ocieplenie tych "trójkątów" przy wykuszach? tam dałem 15 (z tym, że 10 + 5). Mąż ma rację 15 jest niestandardowa a co za tym idzie droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.09.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 cześć Remle miło cię tu widzieć.Podziel się wrażeniami jak się mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterol 09.09.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 witam,ja buduje rodo6 w gutkowie,konczą kłaść dachowke, pozdrawiam.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 10.09.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 remle nareszcie!!! miałam tyle pytań do ciebie ale teraz już nie pamiętam o co chodziło napewno nadal `mam prosbę o przesłanie mi na e-mail fotki domu z elewacją z wykuszem-zastanawiam czy zamórować to okno środkowe, aha i czy zmienialiście jakos wejście do tegoż właśnie pokoju, który w projekcie miał 2 okna na wykusz, żeby tę szafę na całą ścianę ulokować? i od razu elewację wejściową (mąż chciał oglądnąć), bo tarasową już mam-wysłałaś mi przy okazji komina La bruijta szczerze zazdroszczę Ci,że jesteś na takim etapie a domek sssuper się prezentuje widzę,że okna pozostały takie, jak w projekcie-rozmiarowo u nas są mlutkie zmiany namtar zdjęcia komnów zamieszczę jak tylko zrobię i jak ktoś się do tego wklejenia znajdzie a ten, który zamieściłeś (za garażem) u nas z klinkieru zaczyna się dopiero powyżej jętek w pokoju nad garażem robi i dosia a gdzie Wy macie okucia z blachy? i deski na pas podrynnowy? zostawiacie odstep przy dachówkach bocznych, żeby je później wcisnąć??? my mieliśmy problem z blacharzem i na szybko szukalismy innego, bo majster mówil, że mógłby takie luki pozostawiać, ale to jest "praca o d..e rozbić"; w międzyczasie poszukiwań nowego kandydata na blacharza, ekipa zrobiła nam podbitkę i tutaj dostali nawet pochwałę od blacharza,że super równiutko im to wyszło i nawet lepiej,że już jest zrobiona, bo okucia będzie można idealnie dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 10.09.2008 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Angela podaj maila 9wybacz, ale mam tyle kontaktów z muratora, że się już pogubiłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PioBar 13.09.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 mam pytanie gdzie macie wyczystke dla komina od kominka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 14.09.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 wreszcie i my mamy sie czym pochwalić widok od tyłu http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/middle/xcdy0RQ7NS/dom_w_rodo_ocieplony_taras.jpg przód http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/middle/qpmqPyugO7/dom_w_rodo_ocieplony_2.jpg http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/middle/mPWaK7XY1p/dom_w_rodo_ocieplony1.jpg http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/file/mPWaK7XY1p/dom_w_rodo_ocieplony1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 15.09.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 wreszcie i my mamy sie czym pochwalić widok od tyłu co spowodowało że w lukarnie nad głównym wejściem daliście takie okno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 17.09.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 co spowodowało że w lukarnie nad głównym wejściem daliście takie okno ? funkcjonalność wnętrza i układ domu wzgledem światła. Tam bedzie pokój naszej córki i pod oknem obok balkonu będzie stało biurko, zeby miała dużo naturalnego światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-K 18.09.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam Wszystkich po długiej przerwie jak widze stron tematu przybyło ... budowniczych też.... to cieszy Nieskromnie, chce sie również pochwalić że nasz Rodosek zaczyna nabierać kształtów, ściany już są na chwilę obecną skończone, kominy też, a że w tym tygodniu pogoda "do bani" to maurarze walczą na parterze ze ściankami działowymi...a w przyszłym tygodniu przychodzą dekarze... myślę w tym roku zrobić stan surowy otwarty , reszta prac w przyszłym. Jak widać stosunku do projetku pierwotnego jest trochę zmian.... Aha, jeśli ktoś jest na etapie zkupu "pustaków" na budowę to polecam przemyśleć temat keramzytu ( ja mam z BETARDA)- fajnie i szybko się buduje ( ekipa murarzy se to chwaliła), mało zaprawy idzie na mury, pusaki układa się jak klocki Lego, My zdecydowaliśmy się na pustak szer. 38 cm i nie trzeba go docieplać.... [/img]C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie012.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie013.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie002.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie003.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie004.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie001.jpg, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-K 18.09.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ooo Chyba nie załadowały mi sie zdjęcia ... niech mi ktoś podpowie jak dołączyć zdjęcia bo jakoś nie wiem jak to zrobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts