Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

Dzielę się z Wami wrażeniami dotyczącymi ukladnia dachowki Roben monza plus. Kładzie ją nam brat męża który pracuje w firmie budowlnej.

Ta dachówka to tragedia każda inna, krzywa starsznie, układa się ją fatalnie. Podobno betonowa brasa była by juz ułozona a u nas jeszcze końca nie widać. Nie chciala sie trzymac na haczykach to praktycznie przykręcana jest każda :-? a dodoatkowo szlifowana bo inaczej lipa była totalna.

Zdecydowanie odradzam. Ta cena z czegos jednak wynika :( :(

Odraadzaam zdeecydowanie Robena !!!!!!!!

Ten dach kosztował i kosztuje mnie duuuużo stresu i nerwów.

La_bruijta sliczny domek. Gratuluję cierpliwosci i wytrwałości.

Powodzonka dla wszystkich. Wieczorkiem wrzuce fotki.

Witam,

My właśnie czekamy na pozwolenie na budowę- Osiek obok Lubina ( dolnośląskie). Architekt mówi, że do końca miesiąca powinno być. Już nie możemy się doczekać z żoną na rozpoczęcie prac.

Mam pytanie- ile płaciliście za 1m2 ścian zewnętrznych? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich

.... a co z garażem ? bo ten wjazd to jakiś wąski taki

może na motocykl ;)

ze zdjęcia wygląda, że w fajnej okolicy ten domek stawiacie. drzewa na około. super.

zakończenie komina też ciekawe. nie widziałem takiego jeszcze.

taras już wylaliście - ja będę miał z kostki ułożony. Wydaje mi się, że płytki prędzej czy później odpadają.

Garaż bedzie oddzielny. Tam gdzie te wąskie drzwi jest kotłownia. Druga część dawnego garażu to pralnio- suszarnia. W tym pomieszczeniu dalismy drzwi balkonowe z tyłu. W razie czego można to pomieszczenie przeznaczyc na pokoik. Taras wylany mamy, chcemy go częściowo obsypać ziemią.

Labriujta powiedz na jaka grubośc styropinu dawałes. Mąż mowi ze 15 to niestatndrdowa grubość strypinu i drozsza jest, zastanawiamy sie nad 14 cm.

remle nareszcie!!! miałam tyle pytań do ciebie :roll: ale teraz już nie pamiętam o co chodziło 8)

napewno nadal `mam prosbę o przesłanie mi na e-mail fotki domu z elewacją z wykuszem-zastanawiam czy zamórować to okno środkowe, aha i czy zmienialiście jakos wejście do tegoż właśnie pokoju, który w projekcie miał 2 okna na wykusz, żeby tę szafę na całą ścianę ulokować? i od razu elewację wejściową (mąż chciał oglądnąć), bo tarasową już mam-wysłałaś mi przy okazji komina :lol:

La bruijta szczerze zazdroszczę Ci,że jesteś na takim etapie :roll: a domek sssuper się prezentuje :lol: widzę,że okna pozostały takie, jak w projekcie-rozmiarowo :wink: u nas są mlutkie zmiany :roll:

namtar zdjęcia komnów zamieszczę jak tylko zrobię i jak ktoś się do tego wklejenia znajdzie :roll: a ten, który zamieściłeś (za garażem) u nas z klinkieru zaczyna się dopiero powyżej jętek w pokoju nad garażem :wink:

robi i dosia a gdzie Wy macie okucia z blachy? i deski na pas podrynnowy? zostawiacie odstep przy dachówkach bocznych, żeby je później wcisnąć??? my mieliśmy problem z blacharzem i na szybko szukalismy innego, bo majster mówil, że mógłby takie luki pozostawiać, ale to jest "praca o d..e rozbić";

w międzyczasie poszukiwań nowego kandydata na blacharza, ekipa zrobiła nam podbitkę i tutaj dostali nawet pochwałę od blacharza,że super równiutko im to wyszło i nawet lepiej,że już jest zrobiona, bo okucia będzie można idealnie dopasować :lol:

wreszcie i my mamy sie czym pochwalić :D

widok od tyłu

http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/middle/xcdy0RQ7NS/dom_w_rodo_ocieplony_taras.jpg

przód

http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/middle/qpmqPyugO7/dom_w_rodo_ocieplony_2.jpg

http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/middle/mPWaK7XY1p/dom_w_rodo_ocieplony1.jpg

http://agnieszkajk.wrzuta.pl/img/file/mPWaK7XY1p/dom_w_rodo_ocieplony1.jpg

Witam Wszystkich po długiej przerwie :lol:

jak widze stron tematu przybyło ... budowniczych też.... to cieszy :D

Nieskromnie, chce sie również pochwalić że nasz Rodosek zaczyna nabierać kształtów, ściany już są na chwilę obecną skończone, kominy też, a że w tym tygodniu pogoda "do bani" to maurarze walczą na parterze ze ściankami działowymi...a w przyszłym tygodniu przychodzą dekarze... myślę w tym roku zrobić stan surowy otwarty , reszta prac w przyszłym. Jak widać stosunku do projetku pierwotnego jest trochę zmian....

Aha, jeśli ktoś jest na etapie zkupu "pustaków" na budowę to polecam przemyśleć temat keramzytu ( ja mam z BETARDA)- fajnie i szybko się buduje ( ekipa murarzy se to chwaliła), mało zaprawy idzie na mury, pusaki układa się jak klocki Lego, My zdecydowaliśmy się na pustak szer. 38 cm i nie trzeba go docieplać.... [/img]C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie012.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie013.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie002.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie003.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie004.jpg, C:\Documents and Settings\AdamK\Moje dokumenty\Moje obrazy\zdjęcie001.jpg,