coen 18.09.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ooo Chyba nie załadowały mi sie zdjęcia ... niech mi ktoś podpowie jak dołączyć zdjęcia bo jakoś nie wiem jak to zrobić.... musisz umieścić zdjecia na zewnętrznym serwerze (np. image shack, wrzuta, fotosik, etc) podczas pisania postu na forum klikasz żółty prostokąt z napisem img (drugi z prawej u góry okna) wklejasz link do konkretnego zdjęcia i ponownie klikasz żółty prostokąt img wszystko ma być napisane bez spacji i już ... poniżej masz to samo ale w wersji obrazkowej - powodzenia instrukcja w wersji obrazkowej - kliknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati_Andrzej_rodo6 19.09.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam wszystkich po dlugiej przerwie Nasz Rododomek niebawem bedzie mial piekny dach. Dlugo czekalismy na dekarzy ale chyba sie oplacalo. Duzo zmian jedna wpadka budowlanca ale ogolnie jest OK. Z powodow konstrukcyjnych zmuszeni bylismy do rezygnacji z dwoch okien polaciowych i teraz mam dwa zbedne okienka VELUX'a GGL 3059 M006 78x118 na stanie. Jesli ktos potrzebuje to chetnie oddamy w dobre rece za symboliczna kwote () Kontakt tel. 606574471 (wieczorem) odbior osobisty w Sycowie (woj. dolnoslaskie 50 km od Wroclawia) Przed nami kolejne wyzwania zwiazane z wykanczaniem wnetrza, zakup okien, instalacje itd. ale mamy potezna motywacje Pozdrawiamy http://www.wrzuta.pl/img/middle/uoafUOW5Z7/rodo6.jpg http://www.wrzuta.pl/img/middle/nfXi21hN2n/toska.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.09.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam A ja się pochwale dzisiaj właśnie zamówiłem projekt z Archonu wersja 2-stanowiskowa. Jeszcze przede mną długa droga jednak skrupulatnie czytam wasze wypowiedzi i kibicuję wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 19.09.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam, a ja mam pytanie do wszystkich, którzy wstawili już drzwi zewnętrzne. W projekcie otwierają się do wewnątrz domu, a ja myśle,że na zewnątrz będzie lepiej. Wiatrołap jest dość mały i myślę, że tak będzie praktyczniej.Czy jest na to jakaś reguła, czy jak kto lubi? Pozdarwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 19.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ja drzwi zewnętrzne mam otwierane na zewnątrz. ale dla zglębienia wiedzy polecam ten wątek : http://forum.muratordom.pl/drzwi-wejsciowe-otwierane-do-srodka-czy-na-zewnatrz,t132811.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qboos 20.09.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witam wszystkich!!Dolaczam bo zaczynam rodo6 (dwustanowiskowe). Poniewaz troche czasu uplynelo juz od ostatnich waszych postow (pewnie dlatego ze przerzucacie cegly i patrzycie jak rosnie:) ) zatem mam pytanie jak realnie wyglada sprawa ilosci materialow (stal, beton na fundamenty i cegly na sciany). Nie mam wyliczenia materialow z projektem i sam to wyliczalem. Z gory wielkie dzieki za kazda rade ja za tydzien zaczynam kopac doly i do zimy fundamenty postawic. Buduje w okolicach piaseczna. Pozdrawiam i powodzenia zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 20.09.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 la_bruijta dzięki, bardo ciekawy wątek Polecam wszystkim na poprawę humoru. Masz jeszcze jakieś ciekawe wątki np. o elektryce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 21.09.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Witajcie, Dołączamy do grona rododendrowiczów Naszą budowę zaczynamy na przełomie lutego/marca 2009.. jak na razie walczymy z papierologią i tymi.. MAŁO przyjemnymi sprawami Będziemy budować w Skowarczu (woj. pomorskie).. od jakiegoś czasu śledzimy forum, zauwazyliśmy, że mamy sąsiada w Grabiny Zameczek jeżeli jest taka możliwość chętnie byśmy odwiedzili Waszą budowe jestesmy ciekawi jak w realu wygląda domek ps. mam malutkie zapytanko zauwazyłam że większość (wszyscy?) zakładają okna w kolorze złoty dąb/brązowe... czy to taka moda teraz? My chcemy zachować prawie w 100% projektowy wygląd domku (oprócz dachówki, wybralismy klasyczna S). Gorąco pozdrawiamy Marlena & Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-K 22.09.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Dzięki coen !za podpowiedź ... jak będe mieć dłuższą chwile to to przećwicze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-K 22.09.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam ! Mam nadzieję że mi sie teraz uda wrzucić zdjęcia naszego Rodosa ... http://img363.imageshack.us/images/thpix.gifhttp://img300.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]http://img363.imageshack.us/images/thpix.gif[/img][/img]http://img300.imageshack.us/images/thpix.gif[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metii 23.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam! w końcu otrzymaliśmy pozwolenie:) Budowa zaczęła się w sobotę. Na razie mamy zebrany humus. Za 3 tyg kopiemy pod ławy. Coś zaczęło się dziać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 23.09.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 oby tylko pogoda dopisała mam pytanko do osób już wybudowanych, .. jak ma się zgrane ekipy.. ile trwa wybudowanie rodo6? Jak zaczniemy w marcu, wprowadzimy się na święta w grudniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 23.09.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam Mam prośbę do wszystkich nowo wybudowanych którzy to już mieszkają o zdjęcia z wew. szczególnie chodzi mi o łazienki, kuchnie i salon. Pewnie inni budujący i przyszli budujący będą wam bardzo wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 23.09.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 witajcie, ... My również dopiero powolutku zaczynamy walkę z budowa... rzeczywiście tamten wątek bardzoooo się rozrósł.. niektórzy to już dawno mieszkają (w porównaniu do nich my nawet jeszcze nie raczkujemy ) jesteśmy na etapie znanym każdemu - PAPIERKI, PAPIERKI oby jak najszybciej się skończyło i do marca.. kiedy to w ruch wejdą pierwsze pustaczki mamy co nieco już załatwione ekipę, pustaczki, drewno schnie na okna i drzwi Pozdrawiamy ps. może ktoś z Gdańska jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 23.09.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 oby tylko pogoda dopisała mam pytanko do osób już wybudowanych, .. jak ma się zgrane ekipy.. ile trwa wybudowanie rodo6? Jak zaczniemy w marcu, wprowadzimy się na święta w grudniu?? ...jest to jak najbardziej możliwe ale w rzeczywistości dość trudne. Niektóre rzeczy musisz zamawiać z dość dużym wyprzedzeniem np. w niektórych firmach na drzwi trzeba poczekać 10-12 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 23.09.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 jeżeli chodzi o stolarkę to mamy juz zamówioną (drzwi, okna, schody..) drewno schnie i czeka .. robi nam całą stolarkę stolarz więc troszkę mu to zajmie.. trzymam kciuki by się udało - Święta w nowym domku.. ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 24.09.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Marlena&Marcin - my zakupiliśmy działkę we wrześniu w tamtym roku.Z papierologią ruszyliśmy w styczniu w tym roku a budowę rozpoczeliśmy 14.kwietnia i w lipcu domek już stał ! także myślę, że jak najbardziej realne,że się wprowadzicie . My mieliśmy podpisaną umowę z jednym składem budowlanym na kompleksowe dostarczanie materiału na budowę - przez to dostawaliśmy upusty cenowe bo bralismy wszystko w jednym składzie ( oprócz porothermu ), wzieliśmy firmę budowlaną , która wybudowała nam dom od piwnic po sam dach - więc nie bawiliśmy się w branie z osobna murarzy, dekarzy itd. Ktoś kiedyś tu zapytał o koszta wybudowania rodo naszego.U nas wyszło ok 200 zł. ( z materiałem i robocizną ) do stanu jaki jest - zob.mój dziennik budowy .My nie ruszyliśmy nawet palcem....ups...wszystko nam zrobił "ktoś"... oczywiście nic za darmo pozdrawiam wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 24.09.2008 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam wszystkich budujących!!!! Adam-K no super! Robi wrażenie! Ciekawa jestem jak się Twój rodo będzie prezentował juz "na gotowo" ze względu na zmianę konstrukcji. Pancka co u Ciebie słychać? Marlena&Marcin ja myslę, że jak najbardziej możliwe. My zaczęliśmy dokładnie 27 lutego 2007 i spokojnie bysmy się mogli na święta wprowadzić, gdyby nie zawalił terminu gość od kuchni - zwodził nas miesiąc, że frontów nie ma w hurtowni. Życzę powodzenia Dla całej reszty powodzenia w zmaganiach budowlanych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 24.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 uff.. jak miło usłyszec takie odpowiedzi.. 200tys to też bardzo zadawalająca cena.. my tak chcielibysmy zamknąć się w 300-350tyś (cały domek) .. zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 24.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witaj remle dawno Cię tu nie było może wrzucisz na forum jakieś nowe fotki swojego pięknego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts