Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ooo :cry:

Chyba nie załadowały mi sie zdjęcia ... niech mi ktoś podpowie jak dołączyć zdjęcia bo jakoś nie wiem jak to zrobić.... :-?

musisz umieścić zdjecia na zewnętrznym serwerze (np. image shack, wrzuta, fotosik, etc)

podczas pisania postu na forum klikasz żółty prostokąt z napisem img (drugi z prawej u góry okna) wklejasz link do konkretnego zdjęcia i ponownie klikasz żółty prostokąt img wszystko ma być napisane bez spacji i już ...

poniżej masz to samo ale w wersji obrazkowej - powodzenia :-)

instrukcja w wersji obrazkowej - kliknij

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich po dlugiej przerwie ;-)

Nasz Rododomek niebawem bedzie mial piekny dach.

Dlugo czekalismy na dekarzy ale chyba sie oplacalo.

Duzo zmian jedna wpadka budowlanca ale ogolnie jest OK.

Z powodow konstrukcyjnych zmuszeni bylismy do rezygnacji z dwoch okien polaciowych i teraz mam dwa zbedne okienka VELUX'a GGL 3059 M006 78x118 na stanie. Jesli ktos potrzebuje to chetnie oddamy w dobre rece za symboliczna kwote () Kontakt tel. 606574471 (wieczorem) odbior osobisty w Sycowie (woj. dolnoslaskie 50 km od Wroclawia)

Przed nami kolejne wyzwania zwiazane z wykanczaniem wnetrza, zakup okien, instalacje itd. ale mamy potezna motywacje ;-)

Pozdrawiamy

http://www.wrzuta.pl/img/middle/uoafUOW5Z7/rodo6.jpg

http://www.wrzuta.pl/img/middle/nfXi21hN2n/toska.jpg

Gość tamoka
Witam, a ja mam pytanie do wszystkich, którzy wstawili już drzwi zewnętrzne. W projekcie otwierają się do wewnątrz domu, a ja myśle,że na zewnątrz będzie lepiej. Wiatrołap jest dość mały i myślę, że tak będzie praktyczniej.Czy jest na to jakaś reguła, czy jak kto lubi? Pozdarwiam.

Witam wszystkich!!

Dolaczam bo zaczynam rodo6 (dwustanowiskowe). Poniewaz troche czasu uplynelo juz od ostatnich waszych postow (pewnie dlatego ze przerzucacie cegly i patrzycie jak rosnie:) ) zatem mam pytanie jak realnie wyglada sprawa ilosci materialow (stal, beton na fundamenty i cegly na sciany). Nie mam wyliczenia materialow z projektem i sam to wyliczalem. Z gory wielkie dzieki za kazda rade ja za tydzien zaczynam kopac doly i do zimy fundamenty postawic.

Buduje w okolicach piaseczna.

Pozdrawiam i powodzenia zycze!

Witajcie, :)

Dołączamy do grona rododendrowiczów ;)

Naszą budowę zaczynamy na przełomie lutego/marca 2009.. jak na razie walczymy z papierologią i tymi.. MAŁO przyjemnymi sprawami :)

Będziemy budować w Skowarczu (woj. pomorskie).. od jakiegoś czasu śledzimy forum, zauwazyliśmy, że mamy sąsiada w Grabiny Zameczek :) jeżeli jest taka możliwość chętnie byśmy odwiedzili Waszą budowe :) jestesmy ciekawi jak w realu wygląda domek :)

ps. mam malutkie zapytanko :) zauwazyłam że większość (wszyscy?) zakładają okna w kolorze złoty dąb/brązowe... czy to taka moda teraz? :) My chcemy zachować prawie w 100% projektowy wygląd domku (oprócz dachówki, wybralismy klasyczna S).

Gorąco pozdrawiamy :)

Marlena & Marcin :)

witajcie, ... :)

My również dopiero powolutku zaczynamy walkę z budowa... :) rzeczywiście tamten wątek bardzoooo się rozrósł.. niektórzy to już dawno mieszkają (w porównaniu do nich my nawet jeszcze nie raczkujemy :))

jesteśmy na etapie znanym każdemu - PAPIERKI, PAPIERKI :) oby jak najszybciej się skończyło i do marca.. kiedy to w ruch wejdą pierwsze pustaczki :)

mamy co nieco już załatwione :) ekipę, pustaczki, drewno schnie na okna i drzwi :)

Pozdrawiamy :)

ps. może ktoś z Gdańska jest?

oby tylko pogoda dopisała :)

mam pytanko do osób już wybudowanych, .. jak ma się zgrane ekipy.. ile trwa wybudowanie rodo6? Jak zaczniemy w marcu, wprowadzimy się na święta w grudniu??

...jest to jak najbardziej możliwe ale w rzeczywistości dość trudne.

Niektóre rzeczy musisz zamawiać z dość dużym wyprzedzeniem np. w niektórych firmach na drzwi trzeba poczekać 10-12 tygodni.

Marlena&Marcin - my zakupiliśmy działkę we wrześniu w tamtym roku.Z papierologią ruszyliśmy w styczniu w tym roku a budowę rozpoczeliśmy 14.kwietnia i w lipcu domek już stał ! także myślę, że jak najbardziej realne,że się wprowadzicie . My mieliśmy podpisaną umowę z jednym składem budowlanym na kompleksowe dostarczanie materiału na budowę - przez to dostawaliśmy upusty cenowe bo bralismy wszystko w jednym składzie ( oprócz porothermu ), wzieliśmy firmę budowlaną , która wybudowała nam dom od piwnic po sam dach - więc nie bawiliśmy się w branie z osobna murarzy, dekarzy itd.

Ktoś kiedyś tu zapytał o koszta wybudowania rodo naszego.U nas wyszło ok 200 zł. ( z materiałem i robocizną ) do stanu jaki jest - zob.mój dziennik budowy :D .My nie ruszyliśmy nawet palcem....ups...wszystko nam zrobił "ktoś"... oczywiście nic za darmo

pozdrawiam wszystkich cieplutko 8)

Witam wszystkich budujących!!!!

Adam-K no super! Robi wrażenie! Ciekawa jestem jak się Twój rodo będzie prezentował juz "na gotowo" ze względu na zmianę konstrukcji.

Pancka co u Ciebie słychać?

Marlena&Marcin ja myslę, że jak najbardziej możliwe. My zaczęliśmy dokładnie 27 lutego 2007 i spokojnie bysmy się mogli na święta wprowadzić, gdyby nie zawalił terminu gość od kuchni - zwodził nas miesiąc, że frontów nie ma w hurtowni. Życzę powodzenia

Dla całej reszty powodzenia w zmaganiach budowlanych :) Pozdrawiam