Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Magdo :)

My też mamy rodo 6 odbicie lustrzane :) i w podobnym terminie się budujemy (2 mce wczesniej)

wczoraj odebraliśmy wycenę dachu :) 14,8 tys (dachówka cementowa euronit, akcesoria dachowe, orynnowanie gamrat, w wycenie zastosowali - membrane dachową delta vent S) .. chyba całkiem przyzwoicie? :)

no i powoli do przodu :)

ps. wnętrza bardzo ładne :)

czy dachówka cementowa to jest to samo lub podobne co ceramiczna? Bo my myślelismy o blachodachówce. Rozumiem że wasz koszt nie obejmuje robocizny. My dostaliśmy wycenę 25000 z materiałami i robocizną za cały dach wraz z celagrem. A jeśli można widzieć to gdzie sie budujecie?

to jest tylko koszt materiałów :) dachówka ceramiczna i betonowa są podobne :)

z tego co się dowiadywałam podzielone są opinie odnośnie dachówki ceramicznej i betonowej.. są zwolennicy i jednej i drugiej :) my wybralismy betonową m.in z powod ceny

robocizna z tego co się orientuje to 8000zł :)

budujemy się w Gdańsku

anna kaszkur świetne wnętrza,a te drzwi wejsciowe - cudo!!! Proszę jeszcze o zdjęcie kuchni z drugiej strony. Gratuluję!!!!

To ja mam lepszy pomysl (tak mi sie wydaje) Prosze w imieniu innych forumowiczow o pokazanie kazdego z pomieszczen.

Patrzac od drzwi wejsciowych pierwsze dzwi na zdjeciu prowadza do...., a drugie do lazienki???

Co do drzwi wejsciowych rowniez sie zgadzam, a nie boicie sie ze bedzie od nich "wialo zimnem" - brak wiatrolapu?

anna kaszkur świetne wnętrza,a te drzwi wejsciowe - cudo!!! Proszę jeszcze o zdjęcie kuchni z drugiej strony. Gratuluję!!!!

To ja mam lepszy pomysl (tak mi sie wydaje) Prosze w imieniu innych forumowiczow o pokazanie kazdego z pomieszczen.

Patrzac od drzwi wejsciowych pierwsze dzwi na zdjeciu prowadza do...., a drugie do lazienki???

Co do drzwi wejsciowych rowniez sie zgadzam, a nie boicie sie ze bedzie od nich "wialo zimnem" - brak wiatrolapu?

Witam

No właśnie jak wygląda sprawa wiatrołapu? Ja planuje jego likwidacje może niech się wypowiedzą Ci co go nie mają? Jakie są wasze spostrzeżenia.

Poproszę jeszcze o więcej zdjęć wiatrołapu, pomieszczenie gospodarczego na dole, garażu (szczególnie zależy mi na zdjęciu garażu 2-stanowiskowego z kotłownią z tyłu). Czy ktoś ma garderobę taką jak jest w projekcie Rodo6 (G2) jeśli tak to poproszę o jej zdjęcia.

http://images39.fotosik.pl/14/555c2b42579b7518.jpg

A i oto nasza skromna kuchnia.

A co do wiatrołapu narazie nie mam oddzielonego od salonu i mam nadzieję że nie będzie drzwiami wiało są dość solidnie wykonane.

Podłogówki w wiatrołapie jest też dość dużo ułożonej więc powinno być ciepło.

A gdyby coś to zawsze można to przejście zabudować .

http://images43.fotosik.pl/14/98f73e3e4d069942.jpg http://images37.fotosik.pl/14/71521ba156b763d6.jpg