Janek Danka 07.10.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 A jaką wersje Rodo macie? z jedno czy z dwu-stanowiskowym garażem Mamy 1 stanowiskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 08.10.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Hej, Dzielę się z Wami wrażeniami dotyczącymi ukladnia dachowki Roben monza plus. Kładzie ją nam brat męża który pracuje w firmie budowlnej. Ta dachówka to tragedia każda inna, krzywa starsznie, układa się ją fatalnie. Podobno betonowa brasa była by juz ułozona a u nas jeszcze końca nie widać. Nie chciala sie trzymac na haczykach to praktycznie przykręcana jest każda a dodoatkowo szlifowana bo inaczej lipa była totalna. Zdecydowanie odradzam. Ta cena z czegos jednak wynika Odraadzaam zdeecydowanie Robena !!!!!!!! Ten dach kosztował i kosztuje mnie duuuużo stresu i nerwów. _______________________________________________________ La_bruijta sliczny domek. Gratuluję cierpliwosci i wytrwałości. Powodzonka dla wszystkich. Wieczorkiem wrzuce fotki. Cytuję ten post, ponieważ u nas właśnie dzisiaj skończono kryć dach (opóźnienie z winy blacharza, a raczej jego braku ) dachówką Roben monza plus kasztanowy i wg. opini majstra nie było żadnych problemów-nic krzywego-inaczej mówiąc bardziej krzywego niż pozostałe firmy, których dachówką już krył. A dach wygląda poprostu suuuuuuper exxxxxxxxxxxxxtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśka_ 09.10.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam wszystkich serdecznie, co prawda daleko mi jeszcze do rozpoczęcia budowy ale czytając forum widzę że nad większością rzeczy powinnam się zastanawiać przed zakupem projektu (RODO 6 bardzo mi się podoba). Kombinuję gdzie zmieścić kotłownię na eko-groszek? Czy ktoś ma ją w zgodnie z projektem?czytałam na forum, że umieszczacie ją za garażem ale czy to pomieszczenie nie jest też zbyt małe na piec z podajnikiem? PROSZĘ O ZDJĘCIA URZĄDZONEJ KOTŁOWNI W DOMU Z POJEDYNCZYM GARAZEM .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 09.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 baśka_przecież to pomieszczenie nie musi być w takich wymiarach - dostosuj sobie.ja wogóle nie stawiałem tam ścianek.z tym, że stawiając tam kotłownię trzeba wymurować dodatkowy komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśka_ 09.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Z 3 kominem się liczę,wiem że można to pomieszczenie poszerzyć, tylko nie chciałabym za bardzo zmniejszyć samego garażu, a czy mogę Cię prosić o jakieś zdjęcia z garażo- kotłowni, byłabym wdzięczna może być ewentualnie na maila [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 09.10.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 baśka prześle Ci na e-mail jak tylko zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 11.10.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Pytanie do coen:Planujemy rozpocząć budowę rodo 6(P) w marcu 2009.Ile dotąd wydałeś na budowę?Jaki miałeś koszt piwnic?W jakim województwie budujesz? Pozdrawiam wszystkich rodomilosnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 11.10.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Pytanie do coen: Planujemy rozpocząć budowę rodo 6(P) w marcu 2009. Ile dotąd wydałeś na budowę?Jaki miałeś koszt piwnic? W jakim województwie budujesz? Pozdrawiam wszystkich rodomilosnikow chetnie odpowiem ale musze to zsumować bo na bieżąco nie podliczam wydatków - przypomnijcie się proszę jeszcze na priva w przyszłym tygodniu. Nasz rodosek powstaje na górnym śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśka_ 13.10.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Mela30 Sławek Mam do Was goracą prośbę, jeżeli tu czasami jeszcze zaglądacie , proszę o kontakt, mam zamiar budować RODO 6 też jestem z Krapkowic.Mam kilka pytań o nasz lokalny rynek fachowców architektów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mela30 13.10.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 13.10.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witamy serdecznie wszystkich wielbicieli rodo 6 ! Marzymy o własnym domku a ten projekt jest naprawde super, choć trzeba wprowadzić kilka zmian. Jestesmy na etapie zakupu tego projektu, w tym tygodniu bedziemy omawiać zmiany z architektem. Z budowa chcielibyśmy ruszyć w III/IV 2009, mamy nadzieję że dostaniemy pozwolenie na budowę do końca roku. Chcielibyśmy wprowadzić kilka zmian: - podniesienie ścianki kolankowej - kotłownia w garażu ( ? ) - likwidacja gabinetu na dole, Zalęży nam na uzyskaniu pomieszczenia na małą pralnię i suszarnię - może aktualna kotłownia? Zastanawiamy się także nad wielkościa okien /elewacja frontowa/ czy ktoś zwiekszał ich wymiary? Pytań mamy setki!!!! Jęśli ktoś byłby tak miły i przesłał nam swoje zmiany do projektu i podzielił sie swoimi uwagami bedziemy wdzięczni Pozdrawiamy i z radością przyłączany się do forum. Brygida i Jarek _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.10.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Witam Mam trochę do uzupełnienia w czytaniu - dawno mnie tu nie było.Wielkie gratulacje - miło sie ogląda jak rosną wasze domy. U nas nie wiele zmian od wiosny - mamy nadal stan surowy zamknięty. Nie wiem czy pazdziernik to dobry czas na rozpoczęcie prac w środku ale liczymy na łagodną jesień i zimę. PozdrawiamSzczególne pozdrowienia dla remle !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baśka_ 14.10.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Mela30Jeszcze nie zdecydowałam się na zakup projektu bo chciałabym porozmawiać z jakimś "mądrym" architektem czy wogóle ten dom będzie pasował na mojej działce, ma 20m szer. i musiałabym zrobić zmiany, żeby go dopasować,stąd moje pytanie czy masz jakiś sprawdzonych specjalistów w tej dziedzinie, godnych polecenia i przeciwnie (może na e-mail), a drugie pytanie jak rozwiązaliście problem ogrzewania gazowe czy inne? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda kowalczyk 14.10.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witamy serdecznie wszystkich wielbicieli rodo 6 ! Marzymy o własnym domku a ten projekt jest naprawde super, choć trzeba wprowadzić kilka zmian. Jestesmy na etapie zakupu tego projektu, w tym tygodniu bedziemy omawiać zmiany z architektem. Z budowa chcielibyśmy ruszyć w III/IV 2009, mamy nadzieję że dostaniemy pozwolenie na budowę do końca roku. Chcielibyśmy wprowadzić kilka zmian: - podniesienie ścianki kolankowej - kotłownia w garażu ( ? ) - likwidacja gabinetu na dole, Zalęży nam na uzyskaniu pomieszczenia na małą pralnię i suszarnię - może aktualna kotłownia? Zastanawiamy się także nad wielkościa okien /elewacja frontowa/ czy ktoś zwiekszał ich wymiary? Pytań mamy setki!!!! Jęśli ktoś byłby tak miły i przesłał nam swoje zmiany do projektu i podzielił sie swoimi uwagami bedziemy wdzięczni Pozdrawiamy i z radością przyłączany się do forum. Brygida i Jarek _________________ Witam My również budujemy się w łódzkim i już zamówiłam projekt rodo6 w wersji klasycznej, odbicie lustrzane. Budowę zaczynamy w kwietniu 2009. Budujemy się we wschodnie części Łodzi, tzn. okolice Brzezin. Mamy podobny pomysł z zamianą kotłowni na pralnię a kotłownię umieścimy za garażem. Fajnie, ze ktoś w pobliżu buduje ten domek co my. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 14.10.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witamy inwestorów z Brzezin, my będziemy stawiać domek k. Zduńskiej Woli, fajnie że zaczynamy w podobnym terminie ,możemy wymieniać się spostrzeżeniami. Wybraliśmy rodo 6 z jednostanowiskowym garażem , działka ma wymiary 24/40 ,wjazd od PN , klasyczny układ.Serdecznie pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda kowalczyk 15.10.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 nasza działka ma wymiary 33/60 ale okazuje się że wcale nie tak łatwo zmieścić na niej to co planujemy, tzn. Chcemy jeszcze w linii szerokosci pobudować budynek gospodarczy w kwadracie 6,5/6,5 firma Archeton. Dziś odbieram projekt. Jakie to ekscytujące tworzyć coś od podstaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkotwinski 15.10.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam wszystkich inwestorów! Razem z żoną planuję rozpoczęcie budowy Rodo 6 (garaż jedno-st.) w woj. opolskim w następnym roku. Także przeniosłem kotłownie za garaż ale nie mam zamiaru budowac dodatkowego komina tylko przenosze ten istniejący po lini na drugą stronę domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 16.10.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 nie mam zamiaru budowac dodatkowego komina tylko przenosze ten istniejący po lini na drugą stronę domu. nie zapominaj o wentylacji łazienek. jeżeli przesuniesz to automatycznie dwie łazienki pozbawione zostaną dostępu do komina. no chyba, że rozwiążesz to w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 16.10.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 La bruijta ściągnąłeś mi to z klawiatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkotwinski 16.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 nie mam zamiaru budowac dodatkowego komina tylko przenosze ten istniejący po lini na drugą stronę domu. nie zapominaj o wentylacji łazienek. jeżeli przesuniesz to automatycznie dwie łazienki pozbawione zostaną dostępu do komina. no chyba, że rozwiążesz to w inny sposób. W mojej adaptacji lazienki wentylowane sa za pomoca przeniesinego komina. Tzn., ze wentylacja jest przenesiona za pomoca przewodu do komina a następnie odprowadzana. Moj architekt stwierdzil, ze przy tak malej odleglosci mozna takie rozwiazanie zastosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts