aLien01 21.10.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Ile wychodzi m2 podbitki w Rodo6 wersja G2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 21.10.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Mam pytanie - jaką macie w garaży nad bramą wysokośc do sufitu??U mnie jest bardzo mało - tylko 9 cm i mam problem z wyszukaniem odpowiedniej bramy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 21.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Ile wychodzi m2 podbitki w Rodo6 wersja G2? ja mam wersję G1, ale nieznacznie sięróżni-tylko podbitka szerokości garażu dochodzi i mieliśmy coś ok.75m2 (juz nie pamiętam)-popatrz kilka wątków wcześniej-odpowiadałam dokładniej na pytanie La bruijta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 21.10.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Ile wychodzi m2 podbitki w Rodo6 wersja G2? ja mam wersję G1, ale nieznacznie sięróżni-tylko podbitka szerokości garażu dochodzi i mieliśmy coś ok.75m2 (juz nie pamiętam)-popatrz kilka wątków wcześniej-odpowiadałam dokładniej na pytanie La bruijta angela82 dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misial 22.10.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam.Jestem nowy na forum.Oczywiście też zdecydowaliśmy się na Rodo 6, więc super, że jest takie forum. Załatwiam dopiero papierki i mam pytanie.O co chodzi z tym projektem zjazdu z drogi?Czy koniecznie trzeba to zgłaszać? Czy zależy to od regionu? Ps. Czy ktoś buduje to cudo w okolicach Milanówka. woj mazowieckie? Chciałby poprosić was o kosztorys domku. mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 22.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam. Jestem nowy na forum. Oczywiście też zdecydowaliśmy się na Rodo 6, więc super, że jest takie forum. Załatwiam dopiero papierki i mam pytanie. O co chodzi z tym projektem zjazdu z drogi? Czy koniecznie trzeba to zgłaszać? Czy zależy to od regionu? Ps. Czy ktoś buduje to cudo w okolicach Milanówka. woj mazowieckie? Chciałby poprosić was o kosztorys domku. mail: [email protected] Właśnie jesteśmy po rozmowie z architektem w sprawie budowy zjazdu.Nasza działka znajduje się przy drodze gminnej i jest od niej oddzielona rowem melioracyjnym. Aby wykonać zjazd musieliśmy złożyć w Urzędzie Gminy wniosek o wydanie zgody na budowę zjazdu z drogi gminnej wraz z mapą z naniesionym zjazdem , po około 2 tygodniach dostaliśmy pisemną decyzję od Wójta Gminy ,że wyraża zgodę na budowę zjazdu na określonych warunkach / 9 pkt. określających szczegółowo parametry zjazdu/.Teraz architekt kompletuje dokumenty do pozwolenia na budowę m.in. musi być wykonany projekt zjazdu i uzgodniony z zarządem dróg i za ten projekt chce 1000 zł! Podobno wymaga to uzgodnień i pieczątek a to kosztuje. Jak wyglądają wasze doświadczenia w tym zakresie ? Pozdrawiamy wszystkich tonących w papierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coen 22.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 nasz projekt zjazdu (też na drogę gminną) był wykonany w ramach adaptacji projektu przez architekta - bez dodatkowych opłat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 25.10.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam po dość długiej przerwie, nareszcie (po wielkich przebojach z papierologią) udało nam się w środę złożyć wszystkie dokumenty i czekamy na pozwolenie na budowę) Niestety przez wszystkie opóźnienia nie damy rady wylać fundamentów w tym roku:(( Chyba musimy przywyknąć i uzbroić się w cierpliwość. Strasznie Wam zazdrościmy obserwując Wasze postępy, nam już się marzy przeprowadzka, a przed nami dłuuuuuuuuuuuga droga. W związku z tym, że prędzej czy później będziemy się starali o kredyt (sytuacja na rynku finansowym do tego nie zachęca) potrzebujemy kosztorys naszego Rodo. Ten, który dostaliśmy na płycie razem z projektem gdzieś nam zginął i znaleźć się nie może. Pomożecie??? Może ktoś z forumowiczów dałby radę przegrać na płytkę kosztorys z projektu i przesłał nam pocztą (chyba, że ktoś mieszka w Poznaniu lub okolicach, wtedy możemy odebrać osobiście). Oczywiście za płytkę i przesyłkę zapłacimy, poza tym będziemy straaaasznie wdzięczni. Pozdrawiamy, Magda i Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misial 27.10.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 My będziemy kupować na dniach projekt.Jak kupimy to się odezwę i mogę Ci przesłać kosztorys na CD. Ja natomiast ponawiam prośbę o Wasze kosztorysy.Wiem, że ktoś wysyłał na maile [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 27.10.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Dzięki wszystkim za pomoc, kosztorys już mamy. Misial, jeżeli chcesz to wyślij swojego maila na priv i prześlemy. My będziemy budowali wersję G2 (z podwójnym garażem). M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 27.10.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witamy ! Mamy dwa pytania do doświadczonych rodobudowniczych: - jak zapatrujecie sie na likwidację lub zmianę wielkości wiatrołapu / widzieliśmy na zdjęciach z realizacji wersję z dwuskrzydłowymi drzwiami na linii kominek - łazienka autorstwa remle bardzo fajny pomysł, drzwii piękne /, chcemy zlikwidować istniejący wiatrołap albo go powiększyć tak aby wejścia do łazienki i kuchni były w jego obrębie / ale mieszam ... / - czy ktoś z was zwiększał okna frontowe i drzwi ? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna Gut 27.10.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam serdecznie. czy ktoś buduje rodo 6 (W). Jestem zdecydowana kupić ten projekt, spełnia on moje oczekiwania ale jest jedno alle......... łazienka na dole jest bardzo mała, jak można ją powiększyć. proszę o poradę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda kowalczyk 28.10.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam serdecznie. czy ktoś buduje rodo 6 (W). Jestem zdecydowana kupić ten projekt, spełnia on moje oczekiwania ale jest jedno alle......... łazienka na dole jest bardzo mała, jak można ją powiększyć. proszę o poradę pozdrawiam My robimy łazienkę z dawnej kotłowni i łazienki, a kotłownia będzie za garażem. Myślę że taka wielkość będzie już wystarczająca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 28.10.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 tylko przypominam że żyję nie jestem wstanie nadrobić zaległości więc odgórnie witam nowych budujących u nas kończymy dopiero porządki na budowie wiem wiem wieki temu już powinno być zrobione ale nasza ekipa i tak zwiała więc się właściwie z niczym nie śpieszyliśmy aż przyszedł czas że może weźmiemy kogoś innego i teraz na gwałt wszystko sprzątamy żeby móc teren wyrównać a z tym czasem no to wszyscy wiemy jak jest :] zawsze go mało a zresztą gdzie się mamy śpieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 28.10.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam serdecznie. czy ktoś buduje rodo 6 (W). Jestem zdecydowana kupić ten projekt, spełnia on moje oczekiwania ale jest jedno alle......... łazienka na dole jest bardzo mała, jak można ją powiększyć. proszę o poradę pozdrawiam jak wyżej można połączyć łazienkę z kotłownią ale chyba w projekcie bez podpiwniczenia jest ona na tyle duża że swobodnie mieści się tam prysznic i cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 28.10.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam po dość długiej przerwie, nareszcie (po wielkich przebojach z papierologią) udało nam się w środę złożyć wszystkie dokumenty i czekamy na pozwolenie na budowę) Niestety przez wszystkie opóźnienia nie damy rady wylać fundamentów w tym roku:(( Chyba musimy przywyknąć i uzbroić się w cierpliwość. Strasznie Wam zazdrościmy obserwując Wasze postępy, nam już się marzy przeprowadzka, a przed nami dłuuuuuuuuuuuga droga. Witam znowu Dawno mnie nie bylo ale i nie bylo o czym pisac, czytam jednak regularnie i tak nie natchnelo do pisania. Otóż my również zmagamy się z papierami choc tez mielismy nadzieje ze w tym roku wylejemy fundamenty a tym czasem w zeszlym tygodniu dostalam pisemko o zakonczeniu postepowania w sprawie wydania WZ wiec czekam niecierpliwie na przesłanie samych warunkow, maja by do konca miesiaca potem jeszcze adaptacja (w tym zjazd o ktorym ostatnio glosno na forum i jeszcze kwestia jakiejs zieleni o ktorej mowila nam architektka). Takze porownaiu do was jestem sto lat za murzynami. W kazdym razie pochwale sie jak cos sie ruszy u nas a narazie tylko chcialam przypomniec ze zyje podobnie jak michell pozdrowki dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 29.10.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 aniak normalnie dwa powroty z zaświatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak25 29.10.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 hurra, właśnie wróciłam z pracy i zobaczyłam, przyszły moje WARUNKI ZABUDOWY ło matko jak ja sie ciesze, araz siadam i zamawiam projekt, bo wg warunków mozemy na naszej działce postawic ukochany mój rodo 6 g2 i oczyszzanie z osadem czynnym (bo nie napisali ze nie, tylko ze mam sie stosowac do jakis tam przepisów, no wiec rozumiem ze przeciwwskazan nie ma) no i umawiam się z pania architekt na adaptacje normalnie pogratulujcie mi buziaki dla wszsytkich PS: acha wniosek składałam 30 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 29.10.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 no to super gratulację no i ba nie zapomnijmy o gratulacjach dla urzędników wreszcie szli jak burza od 30maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERKA85 30.10.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/42afc68b998b46e6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts