aLien01 06.11.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No tak, ale czy wiadomo już kiedy ustawa wejdzie w życie. Szukam, czytam i nie mogę nigdzie znaleźć. A może jak ktoś napisał, kolejne obiecanki rządu. Ustawa wejdzie od 1 stycznia 2009 tak mi powiedział architekt a jemu urzędniczki ja mam jeszcze załapać się na pozwolenie. Nie wiem czy to dobrze czy źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.11.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nie wiadomo , albo inaczej ja nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.11.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 o już mnie ktoś uprzedziłznalazłam że od stycznia przynajmniej tak pisze tutajhttp://www.inwestycje.pl/nieruchomosci/zmiany_w_prawie_budowlanym_od_2009_roku%3b37210%3b0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misial 06.11.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 oooooo...... oby tak sie stało.Pięknie dziękuję za szybkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 06.11.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Z tego co slyszalem od urzędników to nie wiem czy to będzie takie dobre. podobno trzeba będzie oprócz kierownika budowy zatrudnić jeszcze obowiązkowo inspektora nadzoru. Poza tym jak już wiemy z autopsji wszystkie zmiany w tym kraju niosą za sobą chaos i zniszczenie. Także radzę się spieszyć żeby zdążyć przed zmianami. Pozdrawiam wszystkim Rodomaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 06.11.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 też myślę że zawsze jak coś w naszym prawie ma być ułatwione to jest tak zakręcone że nawet biedni urzędnicy rozłożą ręce a zanim się nauczą nowych zasad to wszystko będzie się automatycznie przedłużać bo trzeba będzie 3 razy się upewnić zanim się pieczątkę da, może teraz i długo było ale człowiek przynajmniej miał na kogo winę zwalić bo na wykonawcę czy na projektanta teraz w razie draki winny sobie będzie sam inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISKAL 07.11.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Zakupiłem już plan tego domu alle mam jeszcze wątpliwości, może ktoś rozpoczoł już budowę tego domu i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniamy, uwagami lub posiada jakieś zdjęcia i mógłby sie nimi podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 07.11.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Zakupiłem już plan tego domu alle mam jeszcze wątpliwości, może ktoś rozpoczoł już budowę tego domu i mógłby się podzielić swoimi doświadczeniamy, uwagami lub posiada jakieś zdjęcia i mógłby sie nimi podzielić Słów brak... http://forum.muratordom.pl/dom-w-rododendronach-6,t88611.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdl78 07.11.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kochani!!!!!Dzisiaj spędzamy pierwszą nockę w naszym gniazdku:)Niebawem wstawie fotki, bo narazie jesteśmy strasznie zabiegani i jeszcze nie wszystko jest gotowe...Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę udanej budowy...ps. dobrze, że my naszą mamy już na ukończeniu bo ja już padam:)ale mimo wszystko fajnie jest mieś SWÓJ DOM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.11.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kochani!!!!! Dzisiaj spędzamy pierwszą nockę w naszym gniazdku:) Niebawem wstawie fotki, bo narazie jesteśmy strasznie zabiegani i jeszcze nie wszystko jest gotowe... Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę udanej budowy... ps. dobrze, że my naszą mamy już na ukończeniu bo ja już padam:) ale mimo wszystko fajnie jest mieś SWÓJ DOM:) Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.11.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kochani!!!!! Dzisiaj spędzamy pierwszą nockę w naszym gniazdku:) Niebawem wstawie fotki, bo narazie jesteśmy strasznie zabiegani i jeszcze nie wszystko jest gotowe... Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę udanej budowy... ps. dobrze, że my naszą mamy już na ukończeniu bo ja już padam:) ale mimo wszystko fajnie jest mieś SWÓJ DOM:) Wielkie gratulacje. Święta spędzicie juz we własnym domku ! Niech się Wam dobrze mieszka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 07.11.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Kochani!!!!! Dzisiaj spędzamy pierwszą nockę w naszym gniazdku:) Niebawem wstawie fotki, bo narazie jesteśmy strasznie zabiegani i jeszcze nie wszystko jest gotowe... Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę udanej budowy... ps. dobrze, że my naszą mamy już na ukończeniu bo ja już padam:) ale mimo wszystko fajnie jest mieś SWÓJ DOM:) no to gratulację i wszystkiego dobrego i żeby wam sie dobrze mieszkało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 08.11.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 michell , obejrzałam album - ładnie się prezentuje Wasz dom, gratuluje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 09.11.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 vanka dzięki piękne szkoda tylko że to tak wszystko stoi od dłuższego czasu i nie ma się czym nowym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamki2 09.11.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witamy, gratulujemy i zazdrościmy tym, którzy już mogą spać we własnym, nowowybudowanym domku. Nas czeka jeszcze dużo pracy abyśmy mogli poszczycić się gotowym domem. Zamieszczamy kilka zdjęć z kolejnych etapów naszej budowy. Do niedawna jeszcze tak byłohttp://images41.fotosik.pl/28/8e1a33cb0aa12ef9.jpg I obecny stanhttp://images25.fotosik.pl/292/38fb854b18e71e39.jpg http://images25.fotosik.pl/292/d13271f5cc6803e1.jpg http://images24.fotosik.pl/293/4aa630fee2252a8c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 10.11.2008 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 vanka dzięki piękne szkoda tylko że to tak wszystko stoi od dłuższego czasu i nie ma się czym nowym pochwalić michell nie jest tak źle. U nas budowa z pewnych przyczyn stała od wstawienia okien prawie 10 miesięcy ( w styczniu mielismy stan surowy zamkniety ). Dopiera teraz zrobiona elektryka i robią obecnie tynki. Będzie dobrze adamki2 gratuluje budowy i oby pogoda dopisała żeby przed zimą zrobić jak najwięcej. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 10.11.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 vanka no my teraz jesteśmy na etapie instalacji tzn prąd między 25 list-6 grudnia a woda kan gaz gdzieś po 15 tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tamoka 12.11.2008 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam wszystkich, długo jużnie zaglądałam.Ale również mieliśmy chwilę przerwy:)Obecnie elektryka już jest, czekamy teraz na tynkarzy.Stoję przed wyborem parapetów, kamienne , drewniane? Jakie są Wasze opinie. Okna mam w orzechu. Podpowiedzcie proszę - i Ci co mają i Ci co dopiero wybierają.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 12.11.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 ale w jakich dylemat? z zewnętrznymi czy wewnętrznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misial 12.11.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Tak się zastanawiam.Jaka jest minimalna odległość tarasu od granicy działki.Architekt mi powiedział, że 3 metry a z projektu Archonu wynika, że może być to 1 metr.Może wiecie jaka jest prawidłowa minimalna odległość? Cytat z MURATORA...."Taras na gruncie Jeśli taras jest równy z poziomem gruntu, to jest traktowany po prostu jak utwardzona nawierzchnia gruntu. Nie wymaga się w takiej sytuacji zachowania jakichkolwiek odległości od granicy działki. " Czy to ma zastosowanie w przypadku tarasu w naszych rodo 6?Nie bardzo rozumiem ...równy z poziomem gruntu...w projekcie są chyba co najmniej 3 schodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts