Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Super że sie wam podoba nasz domek :) Dzieki

Baśka mieliśmy tylko firmę dekarską dom budowaliśmy systemem gospodarczym, ale jak jesteś zainteresowana to mogę Ci przesłać numer na pw.

Zlikwidowaliśmy balkon ponieważ dwa nam w zupełności wystarcza a pokoje zyskały więcej miejsca na ustawienie mebli. Jeśli chodzi o zadaszenie tarasu to chcemy zamontować markizę.

Zmiany które wprowadziliśmy to:

-przeniesienie kotłowni do garażu

-strop terriva

Pokoik na parterze zostawilismy z myślą o dziecku. Nie będę musiała w przyszlości często biegać po schodach :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WERKA !

My też zaczynamy w przyszlym roku budowe Rodo 6 w woj opolskim (Nysa).

Jesli dobze wyczytalem to Ty tez budujesz w opolskim, w zwiazku z czym mam 2 pytania.

!. W jakiej miejscowosci budujesz?

2. Jakie sa przyblizone koszty stanu surowego sys. gospodarczym (na pw)?

Pozdrawiam

Witam

Juz od dlugiego czasu nie zagladalem na forum , ale ruch widze jak w ulu. Przyznam sie ze mam do Was prosbe, z racji iz mam teraz troszke wiecej wolnych wieczorow wzialem sie i przegladalem wszystkie papierki zwiazane z projektem. Ogladajac dodatkowy projekt na ogrzewanie kominkiem i wentylacje zauwazylem ze brakuje (tak mi sie wydaje) spisu czesci (czy cos w tym rodzaju), czy moglibyscie mi zeskanowac wszystko to co bylo dolaczone to tej teczki i przeslac na maila [email protected]

Zauwazylem rowniez ze na stronie Archon+ pojawila sie opcja Pakiet Energooszczedny,chodzi mi o przedstawienie dodatkowych rozwiazan o ktorych pisza czy ktos z Was ma go w swoim projekcie, czy jest za free czy trzeba go wykupic?

wielkie dzieki.

[/b]WERKA85

To teraz już wiem dlaczego Wasz Rodo wydawał mi się taki znajomy , codziennie przejeżdzam koło Waszego domku w drodze do pracy (do Opola), my kupilismy działkę w Gogolinie, także całkiem niedaleko. Przyznam, że śledziłam Waszą budowę od samego początku bo domek szybko piął się do góry a myslałam, że będzie taki maleńki, to dzięki Wam wybrałm ten projekt jaki ten świat mały. [/b][/i]

mam pytanie do Sławka który obiecał mi, że zaglądnie tu na forum .Poniewaz zaczynam dopiero to interesuje mnie czy mógłbyś mi polecić jakiegoś porządnego kierownika budowy ,który tez cos podpowie a nie tylko podpisze papierki, no i architekta, (albo ewentualnie podpowiedzieć kogo nie brać).

WERKA85 do Ciebie też mam prośbę, czy istniałaby mozliwość żeby spotkać się kiedyś na Waszej budowie, bardzo chciałabym zobaczyć na żywo jak wygląda salon i ten mały pokoik na dole. Chciałabym go zostawić a boję się, że salon będzie za mały jednak (chyba większość forumowiczów to przerabiała :) )

tym bardziej ze będziemy chyba musieli zrezynować z wykusza, no chyba ze architekt cos wymyśli?

WERKA85 do Ciebie też mam prośbę, czy istniałaby mozliwość żeby spotkać się kiedyś na Waszej budowie, bardzo chciałabym zobaczyć na żywo jak wygląda salon i ten mały pokoik na dole. Chciałabym go zostawić a boję się, że salon będzie za mały jednak (chyba większość forumowiczów to przerabiała :) )

tym bardziej ze będziemy chyba musieli zrezynować z wykusza, no chyba ze architekt cos wymyśli?

My zostawiliśmy pokój na parterze i jesteśmy bardzo zadowoleni. Salon wcale nie wydaje nam się za mały. A pokój przyda się szczególnie przy małym dziecku.

Baśka jeżeli nie jest dla Was za daleko to zapraszam do Wieliczki, chętnie pokażemy nasz dom - jest teraz w stanie surowym.

pozdrawiam

Aga

mam pytanie do Sławka który obiecał mi, że zaglądnie tu na forum .Poniewaz zaczynam dopiero to interesuje mnie czy mógłbyś mi polecić jakiegoś porządnego kierownika budowy ,który tez cos podpowie a nie tylko podpisze papierki, no i architekta, (albo ewentualnie podpowiedzieć kogo nie brać).

Hej

witam ponownie bobów budowniczych :lol:

teraz wiem kogo nie polecać :( w tym grajdole :wink: ale po wiosennym wstawieniu okien postanowiłem poczekać na przecenę usług i materiałów 8)

mamy w końcu kryzys :o

jak będziesz w Krapkowicach to zajrzyj na osiedle koło Unii są nawet dwa rodo 6 :lol: tel na gg 3034209 pokaże i doradze

pozdro for all

Dzięki wielkie za wszystkie zaproszenia :)

WERKA nie wiem czy uda nam się w tę niedzielę, bo mój mąż może być poza zasięgiem :) ale jakbyś mi dała jakieś namiary na Was na mojego email'a albo GG:4293647 byłoby super.

Cieszę się, że ta blisko mam tylu RODOdendrowiczów hmm szczęściara ze mnie :)

Hej!

Obecnie jesteśmy na etapie instalacji elektrycznej, ocieplania wewn i tynkowania.

W jaki sposob chcecie ocieplic sciany w garazu od srodka?

My chyba damy styropian 5 cm na sciane pomiedzy garazem i domem oraz 5 cm na sufit garazu.

A jak wyglada to u Was?

Janek

Witam wszystkich,

w przyszłym roku planuje rozpocząć budowę domu w rododendronach 6 w Markach(mazowieckie). Czy może mi polecić dobrego fachowca , ewentualnie kilku, którzy wybudują dom od fundamentów po dach.

A może ktoś wybudowł już lub buduje ten dom w woj. mazowieckim buduje, bo z ch chęcią bym go zobaczył na żywo.

witajcie..

mam prosbe do osób ktore mają zrobione sufiy w rodo 6,dostałam specyfikacje kosztów od mojego wykonawcy i jestem w lekkim szoku..robocizna+materiały(płyty kg,wełna,wieszaki...wszystko co potrzebne do podwieszanych sufitów)...wyszło 20tyś.bardzo prosze o odpowiedz jak było u was..

pozdrawiam

witajcie..

mam prosbe do osób ktore mają zrobione sufiy w rodo 6,dostałam specyfikacje kosztów od mojego wykonawcy i jestem w lekkim szoku..robocizna+materiały(płyty kg,wełna,wieszaki...wszystko co potrzebne do podwieszanych sufitów)...wyszło 20tyś.bardzo prosze o odpowiedz jak było u was..

pozdrawiam

Witam

Z tego co ja się orientowałem w okolicach Szczecina koszt waha się w okolicach 16-17tys w tym materiały wynoszą około połowę kosztów. Tak się zastanawiam czy nie zrobić tego samego?