Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pancka mowisz o ociepleniu czyli wełna+sufity podwieszane z kg?my dostalismy za ocieplenie góry+kg i dołu 20tyś.zł.

zgodzilismy sie..niemam juz siły szukac innej ekipy,wiem że ta firma jest kompetentna,dokładna...jak wejdą od poniedziałku to już zostana do końca czyli wykończeniówka..mam nadzieje ze do lata uda nam sie wprowadzic

pozdrawiam

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

brygida na pozwolenie 2 tygodnie jeśli zmieniasz na blachodachówkę to penwie nie dlatego że to jest lżejsze mniej drewna potrzebuje dlatego architekt stwierdził że to zmiana nie istotna.

stivix witamy na forum w sumie to ciekawe zmiany zrobiliście :)

werka my też myślimy o markizie jak znajdziesz jakieś fajne to daj znać

nasi za ocieplenie biorą 35 /m2 bez materiału

A u nas takie nowości rozkopaliśmy piwnicę zrobiliśmy izolację jeszcze raz a od wczoraj siedzi pan elektryk i wierci

pawlusp Nie ma za co :)

A albumik na picassa wystarczył jeden jako całość :) I jako jeden pościk żeby się moderatorzy nie czepiali że jest opcja edytuj wiadomość

A wy gdzie budujecie? Bo chyba nie doczytałam a może się nie pochwaliliście. Miło patrzeć na kolejnego rodoska który pnie się do góry

U nas :

byłam wczoraj obejrzeć piwnice izolacja super suchutko śladu nie ma że coś się działo :) Tylko na zewnątrz błoto się przez te cholerne wykopki zrobiło

I guzik z utwardzonego wjazdu

Elektryk też ładnie śmiga i powiem że wsumie ciekawy facet z pojęciem co robi bo zawsze coś doradzi i podpowie no ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca a elektryka przed porażeniem prądem:)

Na sobote mamy spotkanie z panem gaz-woda-kanalizacja i robimy poprawki ścian w mordorze czyli naszej przynajmniej suchej piwnicy.

A teraz pytanie robił ktoś ocieplanie kominkowe? Na razie słyszę dobre opinie ale może ktoś ma złe doświadczenia? Oby nie bo raczej się zdecydowaliśmy

Witajcie

Wiem, że mało nie na forumie ale o piewrsze nic secjalnego się nie działo a po drugie nie mam czasu.

Jednak coś nowego od wczoraj. Była nasza Pani architekt i uzgodniliśmy zmiany te najważniejsze zyli likwidacja gabinetu i słupa, przeniesienie kotłowni za garaż, likwidacja balkonu z tyłu (będą normalne okna i likwidacja środkowego okna nad wykuszem a po bokach będą dwa wyjścia na balkon. Pozostałe zmiany zyli śianki działowe narazie mają nas nie interesować bo to tak naprawe będziemy robić na bieżąco.

Cena za adaptację 2300 zl wydaje się bć ok bo facet który miał to robić wcześniej mówił w czerwcu o 3000zł.

300 zł będzie kosztować przeprojektowanie instalacji co i cwu bo jak Pani mówła przy przeniesieniu kotłowni wszystko trzeba zmienić.

Doradziła, instalację rozprowadzania ciepła z kominka grawitacyjne i raczej odradzała rekuperacje ze względu na kosz całości bo prócz samego rekuperatora trzeba zrobić kupe innych rzeczy trzeba już myśle o domku pasywnym a to też dodatkowe kozty wię nie ma potrzeby przy takim domku.

Budujemy w miejscowości Osiek koło Lubina, dolnośląskie. Działkę kupiliśmy w czerwcu. Załatwianie formalności przez naszego architekta ( okres wakacyjny) około 2 miesięcy, zezwolenie od złożenia wniosku 2 tygodnie ( uruchomiłem kontakty). Roboty od października. Na razie wszystko jest poukładane zobaczymy jak dalej.

Pozdrawiam :D

Budujemy w miejscowości Osiek koło Lubina, dolnośląskie. Działkę kupiliśmy w czerwcu. Załatwianie formalności przez naszego architekta ( okres wakacyjny) około 2 miesięcy, zezwolenie od złożenia wniosku 2 tygodnie ( uruchomiłem kontakty). Roboty od października. Na razie wszystko jest poukładane zobaczymy jak dalej.

Pozdrawiam :D

No to ja życzę żeby się tak układało aż do wprowadzenia :) I jeszcze długo długo po :) I niech wam domek rośnie jak marzenie