AndrzejAga 04.01.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Marlena&Marcin, Według mnie 59 tysięcy za stan surowy otwarty dla Waszego rodo 6 to trochę dużo przy 40 tysiącach jakie uzyskali np Brygida i Jarek. Co dokładnie wchodzi w tą cenę? Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 04.01.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Po kolei:ławy fundamentowe, ściany parteru, strop, ściany poddasza, kominy, klinkier na kominach, więżba dachowa, docieplenie fundamentów, kanalizacja poziomu "0", położenie: dachówki + rynny + podbitka + wszysto co się z dachem wiąże.To co mamy w umowie.Gwarancja na 3 lata. Ekipa jedna z droższych, ale solidna i sumienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 05.01.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 My znaleźliśmy ekipę budowlaną za 52 tys. zl ale mieliśmy wyceny i za 90 tys. zl. 73 tys to trochę dużo poszukajcie innej ekipyPozdrowionka dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi i dosia 05.01.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Hej, A u mnie dobra wiadomośc znaleźlismy hydraulika ktory zamiast 6 tys. weźmie 3,5 tys za robote : 26 punktów w miedzi (woda w plastiku), podłogówka ok 50 m, piec na ekogroszek, kominek z plaszczem wodnym, solary, sterownik automatyczny do ogrzewania podłogowego. Oczywiście chodzi o podłaczenie tego wszystkiego. Ma zacząć za tdzień w poniedziałek. Znajmy go polecił podobno dobry fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciborka 06.01.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Mam pytanie, czy zostawialiście okna w garażu wg. projektu czy też nie. Mój wykonawca radzi mi zmniejszenie okien do rozmiaru uchylnych świetlików w górnej części ściany. Proszę o odpowiedzi i opinię. A tak przy okazji czy ktoś buduje rodo 6 w dolnośląskim w pobliżu Lubina? Z chęcią byśmy zobaczyli jak wygląda w rzeczywistości. My jesteśmy na etapie stawiania murów. Pozdrawiam Witam, właśnie znalazłam forum dotyczące rodo. Wybudowałam już rodo 6, a właściwie to mój mąż, dlatego zapraszam Was do Złotoryi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlusp 06.01.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam, właśnie znalazłam forum dotyczące rodo. Wybudowałam już rodo 6, a właściwie to mój mąż, dlatego zapraszam Was do Złotoryi Pozdrawiam Witam, Dziękujemy za zaproszenie z chęcią podpatrzymy niektóre wasze rozwiazania, może coś jeszcze zmienimy na etapie budowy. Napewno wcześniej się z dzwonimy i umówimy na konkretny dzień. Nasz adres mailowy to [email protected] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAGA1975 06.01.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam, od jakiegos czasu zagladam na to forum .Ja tez buduje rodo6 ale nie zabieralam nigdy glosu, poniewaz wiekszosc ma juz skonczone domki. Teraz widze ze sa poczatkujacy, ja buduje w woj dolnoslaskim okolice Walbrzycha i chetnie wymienie sie spostrzezeniami . Jestem na etapie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatka i marcin 07.01.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witam, od jakiegos czasu zagladam na to forum .Ja tez buduje rodo6 ale nie zabieralam nigdy glosu, poniewaz wiekszosc ma juz skonczone domki. Teraz widze ze sa poczatkujacy, ja buduje w woj dolnoslaskim okolice Walbrzycha i chetnie wymienie sie spostrzezeniami . Jestem na etapie stropu. Witaj DAGA1975. My dopiero zaczniemy budować na wiosnę. Będziemy się budować pod Wroclawiem. Czy możesz napisać jakie zmiany wprowadziliście w swoim domku ? Czy możecie przeslać jakieś fotki ze swojej budowy? Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAGA1975 07.01.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 WITAM, jesli chodzi o fotki to wstyd sie przyznac ale nie potrafie dodawac zdjec nie mam nawet programu do ich pomniejszania ale w najblizszym czasie popracuje nad tym. Jesli chodzi o zmiany to podstawowa i dla mnie najwazniejsza jest podniesienie scianki kolankowej o 50 cm, nastepnie przeniesienie komina do garazu i polwiekszenie lazienki na dole, zmiana okien w garazu , likwidacja gabinetu i slupa w salonie. Jestem po zalaniu stropu i czekam teraz na pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomar2002 07.01.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Witamy Was wszystkich. Od dłuższego czasu czytamy to forum, gdyż rodo przypadł nam do gustu. Dziś otrzymaliśmy projekt rodo 6 (2G) odbicie lustrzane i przyłączamy się do Was. Budowę zaczynamy na wiosnę. Jeśli ktoś buduje w kujawsko-pomorkim jakiegoś rodo to chętnie byśmy go zobaczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAGA1975 08.01.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Jeszcze raz witam serdecznie wszystkich Rododendrowiczow6 Mam prosbe czy ktos ma rozplanowane pomieszczenie nad garazem dwustanowiskowym? Mam problem bo chcialabym miec tam 3 pokoje jeden wiekszy i dwa mniejsze ale nie wiem jak to wyjdzie. Mam jeszcze jedno pytanie czy ktos robil deskowanie dachu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.01.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 czy ktos z dumnych posiadaczy rododendronka 6 ma moze kominek z plaszczem wodnym? i jesli tak to jaki?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda kowalczyk 08.01.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 WitamJeśli ktoś z rododendronowiczów dysponuje aktualnym kosztorysem rodo6, proszę o przesłanie mi go na maila [email protected]. Potrzebuje go do kredyciku. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.01.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam Jeśli ktoś z rododendronowiczów dysponuje aktualnym kosztorysem rodo6, proszę o przesłanie mi go na maila [email protected]. Potrzebuje go do kredyciku. Z góry dzięki. poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 08.01.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Alien, Ja też poproszę o kosztorys. Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.01.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Alien, Ja też poproszę o kosztorys. Pozdrawiam, Andrzej podaj tylko maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 08.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ja również poproszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida i Jarek 08.01.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witamy wszystkich w Nowym Roku!!! Niech się domki budują szybko, tanio i solidnie !!! Czytaliśmy o kosztach robocizny , różnice ogromne, my dogadaliśmy sie na 40 tyś. z dachem netto czyli bez zbędnych papierków, ekipa podobno solidna. Kierownik budowy zażądał 1200 zł za całość, 600 zł teraz i po zakończeniu budowy 600. Aktualnie borykamy się z innym problemem z czego budować , murarz radzi co innego , kierownik ma jeszcze inna opinię , byliśmy zdecydowani na porotherm 25 + styropian ale jak obliczyliśmy koszty to okazuje się ,że max 25 + styropian jest porównywalny jakościowo a tańszy o 40 %, do tego ma wyzszy współczynnik wytrzymałości. Jaki macie opinie na ten temat ? Różne są opinie na temat warstw muru , jednowarstwowy bardzo dobre rozwiązanie, 25 + styropian także, trzywarstwowy z ociepleniem w środku też polecane, i co wybraliście Murarz sugeruje ytong jednowarstwowy ... A my musimy podjąć decyzję... czekamy na wasze opinie. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 08.01.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Alien, Mój mail: [email protected]. Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejAga 08.01.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Brygida i Jarek, My ściany parteru i poddasza budujemy z Porotherm 25 + 14 cm ocieplenia.Natomiast piwnice zmieniliśmy ze zbrojonego betonu 25 cm na kostke betonową 38x25x12cm i szerokosć ścian piwnic wyniesie 38cm + ocieplenie( bedziemy budowac rodo 6P). Z innych nowości to dogadaliśmy się z kierownikiem budowy ( 2500 za całość budowy). Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts