Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurcze próbuję zamieścić zdjęcie i nie wychodzi:(

pozostaje mi dodać link:

to nasza działeczka w zimowej aurze:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/zHYPugI-6PhQ_it6d2cv_Q?authkey=mleCA7rXrLA&feat=directlink

a to pierwszy poważniejszy nabytek:

http://picasaweb.google.com/magic3011/DBogRa?authkey=mleCA7rXrLA#5293060023216459602

Michał i Magda nie ma problemu możesz pomóc mi go rozsyłać. Większa ilość jest już potwierdzona jedyne czego nie jestem pewny to fundamentów i stropu (strop teriva).

Jeśli chodzi o zestawienie drewna na więźbę to ja zrobiłem tak, że poszedłem do tartaku z projektem i oni bardzo dokładnie policzyli mi wszystko, tak samo zresztą z materiałem na dach.

aktualizacja do kosztorysu dot. kominów:

komin systemowy 8m Schiedel Rondo 2562zł/kpl i Rondo Plus 20 - 3782,00 brutto/kpl. 6 344,00 zł

obróbka kominów - tynk - 500,00 zł

cegła klinkier na komin 2 500,00 zł

Ogólnie ma prośbę do wszystkich zaczynających budowanie podawajcie na forum ilości materiałów jakie wam poszły przy budowie

Jeśli chodzi o zestawienie drewna na więźbę to ja zrobiłem tak, że poszedłem do tartaku z projektem i oni bardzo dokładnie policzyli mi wszystko, tak samo zresztą z materiałem na dach.

W takim razie podzwonię jeszcze raz i dopytam, czy sami to obliczą. Niestety obawiam się, że nie w każdym tartaku pracują tak kompetetni ludzie, jak w tym w którym Ty zamawiałeś. Obym nie miała racji.

Ogólnie ma prośbę do wszystkich zaczynających budowanie podawajcie na forum ilości materiałów jakie wam poszły przy budowie

Jak tylko puszczą mrozy i będzie co podliczać, bo w końcu zaczniemy budować, to na pewno będziemy informować na bieżąco ile, czego, za ile:)

Hmm, ja mam w projekcie zestawienie więźby dachowej. W firmie, która będzie robiła nam dach dołożyli jeszcze zapas na docinkę i przy Rodo z poj garażem wyszło 7,8m3. Co do łat i kontłat to wszystko zależy od dachówki. My będziemy kłaść cementową Euronit S i zestawienie wygląda następująco: łaty 830mb, kontrłaty 360mb.

Pozdrawiam wszystkich budujących :)

My najprawdopodobniej zaczynamy od 02.02.2009 :)

Mam pytanie, czy zostawialiście okna w garażu wg. projektu czy też nie. Mój wykonawca radzi mi zmniejszenie okien do rozmiaru uchylnych świetlików w górnej części ściany. Proszę o odpowiedzi i opinię. A tak przy okazji czy ktoś buduje rodo 6 w dolnośląskim w pobliżu Lubina? Z chęcią byśmy zobaczyli jak wygląda w rzeczywistości. My jesteśmy na etapie stawiania murów.

Pozdrawiam

Witam,

właśnie znalazłam forum dotyczące rodo. Wybudowałam już rodo 6, a właściwie to mój mąż, dlatego zapraszam Was do Złotoryi

Pozdrawiam :lol:

Witam,

Bardzo dziękujemy za wizyte u was i odpowiedzi na nasze pytania. Jest kilka pomysłów, które zaczerpneliśmy od was ale i zmiany które nam się nasuneły po wizycie.

Polecamy wszystkim którzy mają mozliwość ogladniecia domu w realu naprawdę można wiele zmienić na etapie budowy.

Pozdrowienia :D ,

Paweł i Renata

http://picasaweb.google.pl/ppawlik1/05122008R#

Witam Wszystkich budujących rododendrony. Czytam forum od zeszłego roku kiedy to zdecydowaliśmy się na budowę tego domu z żoną. W chwili obecnej mamy zakupiony projekt domu rododendrony 6N, pozwolenie na budowę umówioną ekipę na budowę i koszty materiałów na budowę. Jesteśmy na etapie załatwiania kredytu i tu moja prośba o kosztorys bo zauważyłem że jakiś tutaj się intensywnie rozsyła więc jeśli i ja mogę dostać to z góry wielkie dzięki. Domek budujemy w Bełchatowie woj. łódzkie. Postaram się czynniej uczestniczyć w forum jednak ze względu na charakter pracy (delegacje) może być to utrudnione. Pozdrawiam wszystkich budujących.

Witam Wszystkich budujących rododendrony. Czytam forum od zeszłego roku kiedy to zdecydowaliśmy się na budowę tego domu z żoną. W chwili obecnej mamy zakupiony projekt domu rododendrony 6N, pozwolenie na budowę umówioną ekipę na budowę i koszty materiałów na budowę. Jesteśmy na etapie załatwiania kredytu i tu moja prośba o kosztorys bo zauważyłem że jakiś tutaj się intensywnie rozsyła więc jeśli i ja mogę dostać to z góry wielkie dzięki. Domek budujemy w Bełchatowie woj. łódzkie. Postaram się czynniej uczestniczyć w forum jednak ze względu na charakter pracy (delegacje) może być to utrudnione. Pozdrawiam wszystkich budujących.

W takim razie proszę o maila. Przy okazji: do kolejnych zainteresowanych kosztorysem lub wzorami umów lub jakimikolwiek dokumentami do przesłania podawajcie wasze maile:)

czy ktoś buduje rododendrona G2 w Wielkopolsce ? Jesteśmy na etapie pozwolenia i chcielibyśmy zobaczyć domek na żywo. Pozdrawiamy z Krotoszyna

My widzieliśmy jeden w Bytkowie k/Rokietnicy, ale z pojedynczym garażem. Niestety nie było właścicieli, więc nie zajrzeliśmy do środka:( Kolejny jest w Łubowie i nie wiem, czy przypadkiem nie jest to domek jednego z forumowiczów. Też widzieliśmy go z zewnątrz, bo akurat tam przejeżdżaliśmy. Jeszcze jeden buduje się w Kicinie, ale są dopiero fundamenty. O innych nie wiem.

My zaczynamy dopiero w marcu...

Witam wszystkich, dzisiaj dopiero znalazłem to forum i bardzo się cieszę że jest tyle osób które budują ten domek lub już wybudowały, gdyż chcąc zobaczyć go na żywo marnie szukać po wszystkich nowych osiedlach. Też jestem miłośnikien tego projektu i na szczęście całą papierologię i szukanie ekipy mam już za sobą, nawet dzuirę w ziemi wykopałem i wytyczyłem budynek ale mrozy zrobiły swoje i teraz czekam na troszeczkę ciepła w przyrodzie aby ruszyć dalej. Będę budował w Siedlęcinie koło Jeleniej Góry i mam wiele pomysłów na przerobienie tego domku dla swoich potrzeb, jednakże bardzo bym chciał obejrzeć go na żywo i mam prośbę do osób z okolicy (czytałem że jest w Złotoryi i w okolicach Wałbrzych) kto buduje lub wybudował o kontakt tutaj na forum lub mailem [email protected]

Michał i Magda ja również poproszę o kosztorys [email protected]

Proszę bardzo :)

Bardzo dziekuję za kosztorys na pewno się przyda dla porównania, tak na szybko jak spojrzałem to duży kosz robocizny do stanu surowego otwartego, mi się udało wytargować 40 tyś, oraz bloczek betonowy masakryczna różnica, już kupiłem ale za 2,50.

Pozdrawiam

Bardzo dziekuję za kosztorys na pewno się przyda dla porównania, tak na szybko jak spojrzałem to duży kosz robocizny do stanu surowego otwartego, mi się udało wytargować 40 tyś, oraz bloczek betonowy masakryczna różnica, już kupiłem ale za 2,50.

Pozdrawiam

My też najprawdopodobniej zamówimy bloczki za 2,50. To najtańsze jakie znaleźliśmy. Myślę, że jak na wielkopolskę to dobra cena.