Gość 25.07.2001 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2001 Szukam jakis wskazowek dotyczacych budowania grilla ogrodowego. Chce by był on dość duży o wymiarach ok 90x70. Z czego to zbudować??? Jak wysoki powinien być komin???Może znacie strony www gdzie bede mogl sobie poogladac takie grille. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec 01.08.2001 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2001 Na szybko mogę podać, że pismo "Murator" nr 7/2001 na str. 136 prezentuje dość obszernie budowę grilla ogrodowego - zapraszm do lektury. Myślę, że jest tam dużo cennych wskazówek, które można wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endy 04.07.2002 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Mogę ci jedynie podpowiedzieć , że też miałem podobny problem. Wyjście znalazłem bradzo proste choć czasochłonne - po prostu biegałem po wyszukiwarkach wpisując temat kub pokrewieństwo. Znalazłem , z tym , że po wydruku całość usunąłem a temat jest tam gdzie mam zamiar go realizować - na działce. Jest tam wszystko jest potrzebne do budowy : teoria ( nazwy , opisy , wymagania , wymiary i co najważniejsze jak to zrobić ). Jeśli będę na działce i nie zapomnę - prześlę namiary ( czekam na urlop ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 04.07.2002 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Jeśli chcesz mieć go szybko, to polecam (dopóki nie zbudujesz)zrobićgo z bębna pralki automatycznej.(oczywiście z odzysku)Do litej podstawy doczepia się nóżki, wycina prostokąt z przodu,dokłada ruszt - i to wszystko.Mój służy już 5 lat, na chromonikielinie nie widać oznak starzenia się, a dzięki dziurkom na całej powierzchni pali się w nim świetnie.Część materiałów na murowany już zgromadziłam, ale nie możemy się za to zabrać.Jeśli macie DOBRZY LUDZIE jakieś materiały jak go wybudować - proszę o przysłanie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 05.07.2002 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 Ja też chciałam mieć w ogrodzie gril murowany. Przejrzałam więc parę egzemplarzy "Działkowca" i zabraliśmy się do roboty. Dostaliśmy od znajomego cegły z rozbiórki z których wybrukowałam sobie placyk dla stolika i krzeseł i zreszty wybudowaliśmy gril. Na podstawie z czterech płytek chodnikowych, mąż wybudował grila przedzielonego na odpowiedniej dla nas wysokości prętami dla podkładek do węgla i dla rusztu do smarzenia. Po paru tygodniach jak miał czas na górnych prętach oparł wygiętą w łuk płytę pilśniową i wymurował komin. Całośc została ładnie otynkowana, wszystko wygląda super i dodatkowo działa. Dodam, że mąż nigdy nic w swoim życiu nie wymurował. Wniosek z tego wypływa jeden, do urządzania ogrodu nie podchodżmy jak do budowy domu tam z powodu paru milimetrów różnicy nie będzie tragedii a przynajmniej będziesz mieć pewność, że nikt nie ma takiego grila jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 05.07.2002 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 Ja bym raczej robił jakiś ruchomy (konstrukcja metalowa na kółkach..), bo jak mi się odmieni i będę chciał mieć grill w innym rogu działki to co wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 15.07.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2002 Ja właśnie kończę budowę glill-a na tarasie przy powstającym domu. Grill będzie z klinkieru a spaliny będą leciały przez komin. Projekt wykonaliśmy z żoną na podstawie wszelkiej maści gazet dotyczących ogrodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 JA mam zamiar wybudowac grill'a na dzialce przed domkiem letniskowym z kamienia. W tym roku uformowalem teren pod to 'cudo' i nazwozilem kamienie otoczaki z pobliskiej rzeki(Raby). Bedzie okrągly. z popielnikiem, opuszczanym rusztem, ktory bedzie zamontowany na trzech lancuszkach. Nie moge sie juz doczekac wiosny, zeby zaczac budowe. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts