azb 17.12.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Na razie nie ma wiele do komentowania ale to się ma zmienić w niedługim czasie... Zapraszamy,Ania i Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 18.12.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Hej, obejrzałem, działeczka SUPER, przestrzenna - nie ogranicza Was w niczym. Projekt praktyczny - wszystko na swoim miejscu. Napiszcie co dalej, kiedy startujecie. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 24.02.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam ponownie,widzę że od grudnia są postępy!!!Gratulacje - tak trzymać. Mam pytanie - jak z ekipą do stanu surowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 25.02.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ekipę wybraliśmy już w zeszłym roku. Firma z Ostrowca Św., która 3 lata temu budowała dom mojemu koledze i która cały czas działa w okolicach Wwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza77 03.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Dokladnie w ktorym miejscu macie dzialke? Czy nie bylo problemu z zalatwieniem przylaczy pradu i wody, czy robiles to na wlasna reke? Dzialeczka bardzo fajna - tez lubie drzewka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 04.03.2007 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Przy Karłowicza. Prąd i woda w ulicy, gaz wymaga podciągnięcia kilkanaście metrów co gazownai zrobiłaby bez dodatkowych opłat pod warunkiem że zdecydowalibyśmy się na ogrzewanie gazem, co chyba jednak nie nastąpi a kuchnia też raczej będzie z płytą ceramiczną i elektrycznym piekarnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.04.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 nooo... widzę wkońcu porządny start w okolicy Ja też mam nadzieję rozpoczęcia prac "budowlanych" w przeciągu miesiąca. Napisz proszę gdzie wyskrobałeś ten gazobeton po 16 pln, no i skąd bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 30.04.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 No to jak jest już materiał to dalej już poleci. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 01.05.2007 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 bloczki u Jędrzejuka a gazobeton u Śledziewskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 05.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Strasznie się cieszę, że kupiliście materiał. To oznacza, że ja też mam szansę! I pewnie trzeba się cieszyć, że w ogóle udało coś się kupić! Ja dopiero w środę podpisuję przedwstępną na działkę, potem kredyt a już teraz jadąc obok składu zaglądam jakie materiały leżą Zboczenie chyba jakieś No i strasznie się cieszę, że nie będę sama w tym roku ps. z której pragi jesteście? ja z pn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 05.05.2007 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 płd, dokładniej gocław-lotnisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 05.05.2007 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 To co leży niekoniecznie odzwierciedla to co jest. Będziemy raportować jak to jest. Mój wykonawca się dzisiaj skrzywił na ceny drewna i wytargował 30 zł na metrze jak za starych dobrych czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 06.05.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No prawie sąsiedzi Ciekawe jaka była marża na tym drewnie, bo jak z 200 % to nic dziwnego, że zeszli 30% Swoją drogą odkad zaczęłam się interesować budowaniem, to poważnie myślę, że inne zawody są bardziej opłacalne, najpierw był notariusz, który taki ma nawał roboty, że prawie 5 tygodni trzeba czekać, żeby podpisać umowę, a teraz składy, taki właściciel to się teraz dorobi... Ile mają zysku jak już coś sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 06.05.2007 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Marża bez obrotu niewiele znaczy a koszty stałe są cały czas. Na pewno teraz dobrze zarabiają ale mieli parę chudych lat - taka branża. Mimo wszystko konkurencja działa bo mam wiele obserwacji że się wzajemnie cenowo uważnie obserwują, w jakieś masowe zmowy na poziomie składów trochę mi trudno uwierzyć bo to wciąż bardzo rozdrobniony rynek. Jeżeli w składzie właściciele sami pracują, nie są obwieszeni złotem i jeżdżą używanymi autami a nie nowiutkim Nissanem Navara to i ceny mają lepsze, sama będziesz mogła sprawdzić. No i trzeba zawsze próbować się targować a sprzedający musi wiedzieć że jego cenę zawsze porównasz z konkurencją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 06.05.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Będziemy się targować, a jak! Tylko, żeby było co kupować Tak myślę, że skoro schodzą z ceny to nie jest jeszcze tak źle. Bo przy takim popycie mogliby nie chcieć gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 09.05.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Nie chce sie wtracac ale Sylwia nie przesadzaj. Material jest. Kwestia ceny za jaka go kupisz. Beton - dwa dni uprzedzenia i zamawiasz ile chcesz (200zl), bloczki betonowe wyprzedzenie 2 tygodniowe (4zl). wiezba dachowa bez zwloki - kwestia czasu potrzebnego na zmontowanie, caly system dachowy od reki (18tys za 270m2 z orynnowaniem). Jedynym problemem sa materialy na sciany - jesli chcesz miec od reki musisz po prostu zaplacic wiecej (duzo wiecej) ale da sie to zalatwic (ostatnio od mojego budowlanca dostalem propozycje porothermu 24 po ~10PLN brutto, odrzucilem ja bo jest duza szansa, ze bede mial znacznie tanszy Ytong). A popyt w/g mnie jest mocno sztuczny bo wczoraj podali dane statystyczne i sie okazalo, ze liczba pozwolen na budowe w porownaniu do zeszlego roku zwiekszyla sie raptem o 46% i musze sie przyznac, ze ciezko sie zastanawiam jakim cudem ceny tak mocno wzrosly? Jakby to bylo 3 razy wiecej, OK, ale raptem o niecala polowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 10.05.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Oprócz popytu krajowego jest jeszcze eksport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 11.05.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 odbiegliśmy od tematu Waszej budowy wracając do działki, to mieliście świetną ofertę na oczyszczenie, ja mam (znaczy się mam mieć ) 823 m, porośnięte starymi drzewami, stoją tam komórki i budynek ok 30 m, za to chcą 22 tys a drugi ponad 30 możesz mi dać namiar na swojego samowystarczalnego oczyszczającego pana? ps. np.: 75% produkcji cegły jest eksportowane pozdrawiam i proszę nie zapominajcie o aparacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 24.05.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Na razie nie ma wiele do komentowania ale to się ma zmienić w niedługim czasie... Zapraszamy, Ania i Zbig Piękna działka i otoczenie. My budujemy w obszarze dość mocno zabudowanym więc nie będziemy mieli aż tyle prywatności jakbyśmy chcieli. Pozdrawiam i zapraszam do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 24.05.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Jak miło popatrzeć na Wasz rosnący domek gratuluję i życzę pięknej pogody pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts