XMEN 17.12.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam serdecznie forumowiczow.Mam pytanko ile moze kosztowac wybudowanie tego domku :http://www.studioarcis.pl/opis.php?id=118&b=1 chodzi mi o stan surowy otwarty z dachem.Prosze mi tez powiedziec jakiej zaplaty powinienem spodziewac za robocizne.Bardzo prosze o odpowiedz jezeli sie ktos na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 przyjmij okolo 2-2,5 tys pln za m2 powierzchni w standardzie "pod klucz",przyjmuje sie, ze stan surowy zamkniety, to kolo 45-54% calosci, w zaleznosci od technologii i wybranych materialow oraz konstrukcji domu. o robocizne trzeba pytac (czytaj: czekac na odpowiedzi) najlepiej forumowiczow z twojej okolicy, poniewaz ceny za poszczegolne etapy / elementy moga znacznie roznic sie w zaleznosci od rejonu kraju .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 18.12.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 80-110tys w zależności od wybranego pokrycia na dach i paru innych drobiazgów w stylu: pełne deskowanie dachu, czy w cenie będą już chudziaki ,ścianki działowe? Według mnie wydasz 90tys z czego na robociznę nie więcej niż 30tys. Aha i cena tylko za budynek,żadnych przyłączy,murków,tarasów i innych "drobnych elementów,rzutujących jednak w sposób istotny na cenę" :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XMEN 18.12.2006 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Dziekuje bardzo za pomoc,ciesze sie ,ze sa jeszcze ludzie w Polsce,ktorzy robia cos dla innych bezinteresownie Planuje rozpoczac budowe od wrzesnia 07.Jak myslicie,jak najlepiej ustalac zaplate za robocizne (od etapu budowy,calosci,czy godziny?),i z czego najlepiej budowac,zeby bylo tanio i energooszczednie???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemon 19.12.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 sprawdzona ekipa + umowa na piśmie za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts