Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PROSBA O KOSZTORYS

XMEN

Recommended Posts

Witam serdecznie forumowiczow.Mam pytanko ile moze kosztowac wybudowanie tego domku :http://www.studioarcis.pl/opis.php?id=118&b=1 chodzi mi o stan surowy otwarty z dachem.Prosze mi tez powiedziec jakiej zaplaty powinienem spodziewac za robocizne.Bardzo prosze o odpowiedz jezeli sie ktos na tym zna. :roll:

przyjmij okolo 2-2,5 tys pln za m2 powierzchni w standardzie "pod klucz",

przyjmuje sie, ze stan surowy zamkniety, to kolo 45-54% calosci, w zaleznosci od technologii i wybranych materialow oraz konstrukcji domu.

o robocizne trzeba pytac (czytaj: czekac na odpowiedzi) najlepiej forumowiczow z twojej okolicy, poniewaz ceny za poszczegolne etapy / elementy moga znacznie roznic sie w zaleznosci od rejonu kraju ....

80-110tys w zależności od wybranego pokrycia na dach i paru innych drobiazgów :) w stylu: pełne deskowanie dachu, czy w cenie będą już chudziaki ,ścianki działowe?

Według mnie wydasz 90tys z czego na robociznę nie więcej niż 30tys.

Aha i cena tylko za budynek,żadnych przyłączy,murków,tarasów i innych "drobnych elementów,rzutujących jednak w sposób istotny na cenę" :D:D:D:D

Dziekuje bardzo za pomoc,ciesze sie ,ze sa jeszcze ludzie w Polsce,ktorzy robia cos dla innych bezinteresownie :D :D Planuje rozpoczac budowe od wrzesnia 07.Jak myslicie,jak najlepiej ustalac zaplate za robocizne

(od etapu budowy,calosci,czy godziny?),i z czego najlepiej budowac,zeby bylo tanio i energooszczednie???Pozdrawiam.