Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żurek z królika


skrzyppek

Recommended Posts

Ja Ci dam z królika :evil:

 

Gotuje się chiba jak rosół na koniec wlewasz żur i masz żurek :lol: :wink:

 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

dobrze , ze nie robi sie zuru z zabich udek :wink: :D

 

ja znam barszcz bialy z krolika (roznica miedzy barszczem a zurem polega na rodzaju zakwasu )

 

Do garnka z wywarem (wodą) wkładamy krolika, dorzucamy liść laurowy, gotujemy , ja dodaje jeszcze czosnek , potem wlewamy zakwas ,wrzucamy majeranek. Odstawiamy zupę z ognia i wlewamy śmietanę, doprawic wedlug wlasnych upodoban .mozna dodac tez jaja ugotowane na twardo i podzielone na czastki ( ja dodaje do talerza razem z porojonym miesem z krolika )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...