Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam prośbę.

Przymierzam się do zakupu Silikatów z Ludyni (N24 jakieś 220 m2 i N12 jakieś 90m2)

Chciałbym się zorientować w cenach - bez transportu i oczywiście brutto - lub jeśli ma ktoś taka możliwość to "do zapłaty"

Na razie mam propozycję

n24 - 3,33 brutto

n12 - 1,76 brutto

i mówi się coś o upuście około 15% na całości

a z drugiej strony brak na magazynach i jakieś pogłoski o podwyżce od 1 stycznia.

proszę o info o cenach jakie uzyskaliści w ostatnim czasie

https://forum.murator.pl/topic/68019-ceny-silikat%C3%B3w-z-ludyni/

Witam,

Obecna Twoja propozycja:

n24 - 3,33 brutto

n12 - 1,76 brutto

to nic innego jak cena cennikowa brutto, bez zadnego upustu - czyli dla "gołowiednika" który na przyklad kupuje 4 sztuki.

Nie bardzo jest tutaj sens rozdzielać skąd mają być silikaty jeżeli są one z Grupy Silikaty składającej się z 7 polskich producentów.

Ma to znaczenie minimalne np. w moim przypadku producent w Kluczach nie posiada N12 PW dlatego bede je mial z Ludyni.

Kolejna sprawa to brak silikatow w magazynach - ciekawe ze w Kluczach kupie je bez problemu. Trzeba by to srawdzić jak to jest w Ludyni.

Jeżeli chodzi o podwyżke od 1.01.2007 - to wlasnie ja o tym pisalem bo tak mi powiedziano w hurtowni - ale nie potwierdzam na 100% - podalem tylko do wiadomości żeby ktoś sprawdził u siebie czy to prawda.

Moje ceny z wczoraj:

N24 PW - 3,05 brutto

N12 PW - 1,71 brutto

Ceny z transportem 35 km , dlatego z transportem bo sam nie mam HDSu :D

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/68019-ceny-silikat%C3%B3w-z-ludyni/#findComment-1509454