zenek_akcent 18.12.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Ile za m2 ulożenia glazury???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 18.12.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jeżeli firma to ok. 30 zł netto/ m2, jeżeli prywatna osoba to 20-25 zł/m2 stan na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.12.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Zauważyłam, że niektórzy mają zwyczaj rozbijać cenę na drobne i dodatkowo doliczają za każdy wklejony dekor, listwę dekoracyjną liczoną za mb, ścinanie krawędzi plytek pod kątem 45 st., oklejanie półek, ramowanie lustra z dekorów, gruntowanie ściany, równanie ściany itp. Potem okazuje się , że za 1m2 wychodzi nie 30,- a 80,- zł. Trzeba wszystko uzgodnić na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo77 19.12.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Zauważyłam, że niektórzy mają zwyczaj rozbijać cenę na drobne i dodatkowo doliczają za każdy wklejony dekor, listwę dekoracyjną liczoną za mb, ścinanie krawędzi plytek pod kątem 45 st., oklejanie półek, ramowanie lustra z dekorów, gruntowanie ściany, równanie ściany itp. Potem okazuje się , że za 1m2 wychodzi nie 30,- a 80,- zł. Trzeba wszystko uzgodnić na początku. To normalne ze inaczej liczy sie za ukladanie na rownej scianie inaczej na krzywej zreszta teraz juz sie nie rowna scian plytkami i klejem groba warstwa tylko najpierw sie rowna sciane i kladzie sie na grzebien,przewaznie to cene jaka podaje sie za metr to ulozenie jednego metra na rownej scianie bez gruntowania kleju tylko wchodzi w to fuga oczywiscie bez materialu,a szlifowanie i inne bajery sa dodatkowo platne ,tak ze nie ma co liczyc golych metrow ,zreszta z tym wszystkim jest wiecej roboty niz z samym kladzeniem ,dekory docinki sa inaczej liczone tak samo karo, wplyw ma tez wielkosc plytek na cene metra liczy sie listwy obodowy brodzikow wanien ,otwory w zaleznosci od wielkosci.Tak ze trzeba ustalic z majstrem co wchodzi w ta cene co proponuje.Ja pracowalem u majstra co bral za metr 60 zl ze swoim klejem i fuga ,tak ze jest duza rozbierznosc cen tylko co w to wchodzi? kazdy przeciez sie ceni tylko niektorzy maja ukryte koszty ktore wychodza na koncu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salabun 19.12.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 ja placilam 55 zlotych- mysle ze ponizej to ceny hurtowe albo robota malo wykwalifikowanej firmy/osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 21.12.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 ja 25zł niezależnie od podłoża i dekorów --- ale bardzo wolno to idzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 22.12.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ja placilam 55 zlotych- mysle ze ponizej to ceny hurtowe albo robota malo wykwalifikowanej firmy/osoby niestety nie mogé sié z Tobá zgodzić. Wykańczaliśmy na wysokim poziomie już kilka mieszkań i ciągle bierzemy jednego sprawdzonego gościa, który podaje cenę od 30 do 35 zł za mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 22.12.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Zauważyłam, że niektórzy mają zwyczaj rozbijać cenę na drobne i dodatkowo doliczają za każdy wklejony dekor, listwę dekoracyjną liczoną za mb, ścinanie krawędzi plytek pod kątem 45 st., oklejanie półek, ramowanie lustra z dekorów, gruntowanie ściany, równanie ściany itp. Potem okazuje się , że za 1m2 wychodzi nie 30,- a 80,- zł. Trzeba wszystko uzgodnić na początku. To normalne ze inaczej liczy sie za ukladanie na rownej scianie inaczej na krzywej zreszta teraz juz sie nie rowna scian plytkami i klejem groba warstwa tylko najpierw sie rowna sciane i kladzie sie na grzebien,przewaznie to cene jaka podaje sie za metr to ulozenie jednego metra na rownej scianie bez gruntowania kleju tylko wchodzi w to fuga oczywiscie bez materialu,a szlifowanie i inne bajery sa dodatkowo platne ,tak ze nie ma co liczyc golych metrow ,zreszta z tym wszystkim jest wiecej roboty niz z samym kladzeniem ,dekory docinki sa inaczej liczone tak samo karo, wplyw ma tez wielkosc plytek na cene metra liczy sie listwy obodowy brodzikow wanien ,otwory w zaleznosci od wielkosci.Tak ze trzeba ustalic z majstrem co wchodzi w ta cene co proponuje.Ja pracowalem u majstra co bral za metr 60 zl ze swoim klejem i fuga ,tak ze jest duza rozbierznosc cen tylko co w to wchodzi? kazdy przeciez sie ceni tylko niektorzy maja ukryte koszty ktore wychodza na koncu. Z tego co ja się zorientowalam ,to ceny za m2 położenia glazury wahają się średnio pomiędzy 28 a 40 zł .Te 40 zl to za płytki 10x10.Oddzielnie niektórzy liczą za mb szlifowania glazury czy terakoty ( 30 zł.).Faktycznie można też spotkać cwaniaków ,którzy liczą na niedoinformowanie inwestorów i próbują podbijać ceny.Ceny metra br. pólek to 50-100zł, obudowa wanien, kibelków w zależności od umowy.Towar oczywiście inwestora(kleje itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts