wiewióra1976 18.12.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Poproszę o zdjęcia wykładzin elastycznych w salonie. Rozważam położenie czegoś takiego na całym parterze z podłogówką pod spodem. Do kafelek nie potrafiię się przekonać, drewno trzeba konserwować, a ja chcę mieć tą samą podlogę na całej przestrzeni parteru.Ma ktoś takie rozwiązanie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 O, widzę, że wpadłaś na taki sam pomysł, jak my! Nawet motywacje masz podobne (podłogówka + niechęć do płytek). Marmoleum Forbo juz leży u nas w domku. Jutro powinni zacząć robienie specjalnej wylewki pod linoleum. Jeżeli w ramach rekompensaty za opóźnienie zechcą pracowac w sobotę, to właśnie tego dnia powinnam móc pochwalić się zdjeciami naszych podłóg. Marmoleum będziemy mieli we wszystkich pomieszczeniach oprócz łazienek (nie można), salonu (jednak mozaika drewniana o grubości 8 mm), naszej sypialni i pokoju gościnnego (ze względu na mniejsze narażenie na zniszczenie i cenę też mozaika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.12.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 ... będę miał ID Modulain Tarrkett J ale produkcja rusza jutro, zatem pewnie połowa stycznia, a miało być w końcu listopada J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 19.12.2006 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Alleluja! Ktoś sie odezwał! Proszę o zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 19.12.2006 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 No i powiedzcie, ile to kosztuje - wykładzina i położenie, czy musi to robić wyspecjalizowana firma, czy trzeba coś przewidzieć na wszesniejszych etapach budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.12.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Przygotowanie podłoża ( z wylewką ) z położeniem ok. 40 zeta + wykładzina .. twarde wykładziny ( a zwłaszcza marmoleum ! ) wymagają wiedzy i doświadczenia, na pierwszy raz nie radzę samodzielnego układania ...J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 No i powiedzcie, ile to kosztuje - wykładzina i położenie, czy musi to robić wyspecjalizowana firma, czy trzeba coś przewidzieć na wszesniejszych etapach budowy... Powinna to robić wyspecjalizowana firma. Warto zadbać o dobrej jakości wylewkę. Na niej firma od linoleum położy jeszcze swoją wylewkę - baaardzo drogą. Im cieńsza będzie potrzebna, tym taniej wyjdzie. A jej grubość zależy od jakości tej "normalnej" wylewki. My mamy dobrą , więc potrzebne będzie tylko 2 -3 mm tej drogiej. Policzyli nam po 14 zł za m2 . Niestety bez tej dodatkowej wylewki nie dostaniesz gwarancji na linoleum. Najmniejsza nierówność i linoleum bedzie się tam przecierało. Do ceny samego linoleum należy doliczyć jeszcze koszt cięcia. Jeżeli kupisz całą rolkę (chyba około 60 m2), to płacisz tylko za wykładzinę. Jeżeli mniej w danym kolorze, dolicza Ci 19 euro za każde cięcie (znaczy odcięcie kawałka od rolki). Tak jest w Forbo. I tak nieźle, bo najpierw była mowa o cenie 20 % wyższej od katalogowej za całe odcięte linoleum. Jeżeli masz nadmiar forsy (duży ) i fantazję, to możesz mieć dowolne wzory z linoleum na podłodze. Wejdź na stronę Forbo i popatrz na coś, co się zaczyna na "aqua-" (chyba aqualine). Nie wiem nawet, ile to kosztuje, bo podobno kosmos . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 20.12.2006 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Dzięki - a sama wykładzina? Ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 01.09.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 My chcemy kłaść linoleum- wykładzinę PCV (jaka różnica??) W salonie z aneksem i na przedpokojuBardzo mi zależy by w tych trzech miejscach była ta sama podłogaDo tego musimy mieć ogrzewanie podłogowe na prąd a z doświadczenia wiem że przy kaflach i właśnie gumowej podłodze są najmniejsze straty tylko ze nie lubię kafli – no może jedne znalazłam które mnie zachwyciły ale 150zl metr!!! Za to PCV o bardzo podobnym wzorze znalazłam za 40zl m2 w komforcie!!! Zawsze kojarzyło mi się to z kiczem ale jak zaczęłam przeglądać katalogi to szczęki mi opadły!! Cos pięknego i na podłodze naprawdę trzeba pomacać by zobaczyć że to nie kafle lub parkiet Może macie jakieś zdjęcia z takimi podłogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 02.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 W mieszkaniu mam coś takiego co się zowie lentex.Blok stoi 30 lat.Mimo intensywnego użytkowania nie nosi śladów używania.Z czego robiono te wykładziny że są niezniszczalne?W niektówych miejscach wylewka się pokruszyła a lenex jak był tak jest.Czy jeszcze teraz coś takiego produkują?Bo gumoleul,linoleum itd się szybko przeciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.09.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Lentex jest produkowany w "Lentexie" w Lublińcu. Mają stronę internetową - można pooglądać. Linoleum, w odróżnieniu od pcv jest produkowane z materiałów naturalnych, nie elektryzuje się, ma właściwości bakteriostatyczne i... jest, niestety, dużo droższe od pcv. Po przebojach z firmami, które miały nam to linoleum położyć, ale się na nas wypięły , mamy je już na podłogach. Zdjęcia w dzienniku budowy. Na razie jesteśmy zadowoleni zwłaszcza z jaśniejszych kolorów. Na najciemniejszym bardziej widać drobne zadrapania. Mamy już polerkę samochodową, którą delikatnie przetrzemy podłogi, gdy skończy się urządzanie domu (rok... ?) i wtedy powinno być w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.09.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Chyba im wystawię laurkę. Tylko czy teraz robią równie wytrzymałe wykładziny co 30 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 05.09.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 to co mi sie podoba to wszystko PCV ale jakosciowo wyglada tez dobrze no i ceny nawet 90zl za m2 boje sie ze szybko sie zniszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowianka 11.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Na podłoge nie połozyłabym ani linoleum ani pcv , z pcv to moze ID moduline tarketta jakosciowo nie jest złe ale to kwestia gustu. zarowno pcv jak i lino trzeba spawac -spaw nie wyglada rewelacyjnie. jak ktos ma jakies pytanka niech pisze odpowiem uczciwie na pytanie. Mam firme i zajmuje sie wykładzinami ale teraz buduje dom i czesto korzystam z forum co jest bardzo przydatne wiec moge sie odwdzieczyc odpowiedzia na pytania dotyczace wykładzin . jak cos piszcie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts