Waleriana 23.06.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 U na na razie spokoj na budowie, trochę zwolniliśmy tempo . Póki co mamy tynki i czekamy na hydraulikę. Mam pytanie jak myślicie połączyć podłogę między kuchnią a jadalnią? Ja nie mam pomysłu, kuchnia nie wychodzi( przynajmniej u mnie w prostokacie więc mam problem z podłogą. Jak myślicie robić u siebie, czy w kuchni robicie podłogowkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 24.06.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 U nas jest podłogówka w kuchni oczywiście wyłączając strefę spiżarni,mebli i lodówki,Nawierzchnią będą panele..Płytki ceramiczne planujemy tylko w okolicy drzwi tarasowych i kominka. Odradzano mi podłogówkę w kuchni,jednak to jest osobny obwód i można zakręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 26.06.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 U nas podłogówka jest w wiatrołapie częsciowo na przedpokoju w kuchni podobnie jak u tomkagr a także w łazience kibelku i przy tarasie ( to taki mój pomysł żeby w zimie dzieciaki mogły sobie przy drzwiach tarasowych siedzieć i żeby im tyłki nie marzły) każdy obwód ma odręne termostaty i można regulować temperaturę bądz zupełnie wyłączyć (oprócz przzedpokoju przy wejściu bo tam łączą się wszystkie rurki )żałuję tylko że nie zrobiłam podłogówki przy wykuszu bo możnaby fajnie połączyć kuchnię przedpokój i wykusz i ułożyć fajny wzór z płytek a bez podłogówki to trochę zimno może być w nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 26.06.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 z podłogówką u nas podobnie wiatrołap, hol, kuchnia, połączenie kuchni z holem,2x łazienki, w wykuszy są zamontowane 2 grzejniki podłogowe, wszędzie tam gdzie podłogówka będą płytki, nasze połączenie podłogi w jadalni holu i salonie jest trochę skomplikowane dlatego pokażę jak już będzie zrobione u nas jak u kate1234 podłogówka regulowana osobno, a już jutro wszystko pięknie będzie zalane posadzką, potem napali się w piecu i zobaczymy jak działa a w sobotę nasz domek będzie miał już kolorek - tylko właśnie jeszcze nie wiem jaki,bo nie kupiliśmy tynku pewne koncepcje już są, ale wszystko okaże się jak zawsze w ostatniej chwili... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 27.06.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 No właśnie ja nie mam wogóle pomysłu na połączenie kuchni z jadalnią, chciałabym aby jadalnia z salonem miała taką samą podłogę a tylko kuchnia inną, ale jak to zrobić jak kuchnia nie jest prostokątem??? na ukos czy na okrągło??? a jeśli nie robicie podłogówki w salonie to gdzie wstawiacie grzejniki? U nas chyba będą pod oknami wykuszowymi i ............. no własnie nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 27.06.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Waleriana nie mam jeszcze zdjęć w albumie po zrobieniu ogrzewania,ale grzejnik w salonie mamy na ścianie przy drzwiach tarasowych (nie od kominka tylko z drugiej strony) a w wykuszu ze względu na to, że mamy duże okna i nie da się tam zamontować standardowego grzejnika mamy zamontowane 2 w podłodze, postaram się już niedługo o zdjęcia pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaMariusz 27.06.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Witam...mysmy polozyli podlogowke na calym parterze z wylaczeniem czesci przed kominkem,gdzie bedzie deska podlogowa,na wszelki wypadek dolozylem jeden grzejnik w tym miejscu...jaka grubosc ocieplenia przewidujecie na poddaszu? ----------------------------------------------------------------------------- http://foto.onet.pl/d2bb,m60gmw6q2mc8,eh9a2,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 28.06.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 U mnie podłogówka bedzie w kuchni, jadalni, holu i łazienkach. W salonie będą położone deski dlatego nie robie tam podłogówki. Problemem jest jednak umiejscowienie w domu normalnych kaloryferów. Mam duże okno w jadalni i kaloryfer w tym miejscu odpada. Trzeba go zainstalować gdzieś obok albo w podłodze. Zastanawiam się też nad zainstalowaniem kaloryfera podłogowego wzdłuż okna w salonie. Tylko ponoć jest to drogie rozwiązanie. Podobnie jak reszta nie mam również pomysłu na połączenie salonu (deski) z resztą domu (kafelki). Może jakość po skosie albo falą albo standardowo w lini prostej .... nie wiem ?? Dobra rada - ZDALA OD BRAM NORMSTAHLA (bynajmniej tych 5 m). Chodzi masakrycznie - mam nadzieję, że przedstawiciel coś z tym zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 28.06.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 No widzę ,ze nie tylko ja mam ten problem Justyna a jaki jest koszt grzejników w podłodze, czy też to zwykła podłogówka. Z przyjemnością zobaczę zdjęcia. Nam jeden instalator proponował grzejnik na tej ścianie bez okna (po tej stronie co wykuszowe okna), w przyszłości za sofą a drugi własnie na tej ścianie przy drzwiach tarasowych ale wysoki grzejnik ... i nie mam pojęcia co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 28.06.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Jak rozwiążecie temat drzwi do garderoby?Szerokość?Typ drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 30.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 U nas będzie wysoki kaloryfer chyba 600/1200 na ścianie tej z drzwiami tarasowymi po lewej stronie poza tym trzy kaloryfery przy wykuszu wysokość 300 mm a długości nie pamiętam chyba 2 X 600 i 1 X 900 (w wykuszu środkowe okno ma 1200 a pozostałe 900 szerokości) czy dajecie kaloryfer w łazience pomimo zamontowanej podłogówki? u mnie hydraulicy zrobili ale nie wiem czy to dobry pomysł tym bardziej że mam rozprowadzenie powietrza z kominka my dajemy ocieplenie 20 cm wełny na poddaszuco do bramy normsthal to u nas jest zamontowana i jak do tej pory a jest już miesiąc działa okJa mam problem bardziej z drzwiami do spiżarki myślałam o przesuwnych ale wtedy jednej ściany w spiżarce nie da się zabudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 01.07.2008 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 co do bramy normsthal to u nas jest zamontowana i jak do tej pory a jest już miesiąc działa ok U mnie też działa już nieco lepiej, ale monterzy muszą jeszcze wyregulować jedną linkę mocującą, rygle dolne i sprawdzić działanie automatu. No i wszystko przesmarować smarem bo uszczelki trzeszczą jak cholera. Brama tej wielkości (5m) tylko z automatem bo ręcznie to trochę ciężko ją zamknąć. W łazience oprócz podłogówki kaloryfer - drabinka. Myśleliście może nad zainstalowaniem solarów do podgrzewania wody ?? Zastanawiam się czy się to opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 01.07.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 No tak w łazience podłogówka i kaloryfer ( pełniący rolę wieszaczka na ręczniki ) Nad solarami cały czas się zastanawiamy. Moi rodzice założyli i są zadowolenii, podobno po 10 latach się zwraca ta inwestycja, my ciągle myślimy nad tym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 07.07.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 a to nasza impresja na chwilę obecną http://foto.onet.pl/jn4yh,jmbsrcocbq98,u.html?P=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 08.07.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 kate1234 jestem pod wrażeniem, super ta Twoja impresja, okna są chyba drewniane, czy się mylę ???a co ze schodami, pewnie już pozamawialiście pochwalcie się jakie będziecie mieć.Co do elewacji ja ciągle myślę nad jasną elewacją z elementami z klinkieru... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 08.07.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Waleriana dziękuję bardzo za pochwałę myślę że wszystkie impresję będą - na pewno są śliczne w końcu to b. ładny projekt he he tak okna mamy drewniane ze schodami już gorzej jeszcze nie mam nawet projektu i tu prośba do pozostałych impresjonowiczów zamieszczajcie zdjęcia jeżeli już cos macie podmurówkę też robimy klinkierową jak komin i zastanawiam się nad wykuszem chyba też będzie obłożony klinkierem na razie elewacja pomalowana jest gruntem na strukturę jeszcze poczekamy trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 16.07.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 HEJ ... Czy 20000 zł to dobra cena za wymurowanie domku stan surowy bez dachu? Jak te koszty wyglądały to u Was? POZDRAWIAM P.S. Czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 16.07.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ja płaciłem 9 tys. Ale jaka płaca taka praca ... 20. tys to teraz chyba norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 16.07.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 dzięki SewerynJ..... a reszta impresjonowiczów? jakie mieliście koszty? coś cichutko sie zrobiło na naszym forum....... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiamarcin 16.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 taka cena to chyba standard, u nas zostały do postawienia ściany działowe na górze, reszta do tej pory wyniosła 16 tyś czyli pewnie w 20 sie zamknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts