Waleriana 17.07.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Myślę,że 20 000 to dobra cena . U nas wyszło podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 18.07.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 w albumie możecie zobaczyć naszą elewację już skończoną najbliższe plany to płytki, ale jeszcze żadnych nie kupiliśmy a w weekend sprzątanie, gdyż jak zresztą widać na zdjęciach na działce z przodu jest poprostu wszystko, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 18.07.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam,Czytam i nie wierzę ... my mamy zapłacić 30.000 zł bez schodów wejściowych i tarasu.... a i tak to jest konkurencyjna oferta w naszej okolicy... Podnieśliśmy górę o 3 porothermy i wyszła nam naprawdę duża powierzchnia + strych nad garażem (z kórego robimy wejście). Mam prośbę do zaawansowanych ... przepłacac za okna nie zamierzamy więc może macie jakis dobry kontakt? Chodzi oczywiście o okna drewniane. Pozdrawiam,Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 29.07.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Czy może ma ktoś schody ,projekt schodów,pomysł schodów? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 10.08.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 hej hej wszystkim.... co tam u Was słychać kochani, bo my wróciliśmy wczoraj z mazur.. niestety po dwóch tygodniach nadal nie mamy pozwolenia na budowę a więc czekamy cierpliwie dalej..... tomekgr pokaż więcej swojej impresji, bo aż szkoda nie pokazać całego domku tak pięknie się prezentuje...... pozdrawiam sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 12.08.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witamy, my w naszej impresjii mieszkamy już od 01.lipca. Jeszcze trwają malutkie prace wykończeniowe. Tomekgr oto nasze schody (stan sprzed ok 2 miesiecy - teraz już są całkowicie wykonczone, tak jak kuchnia oraz halogeny w kominku). Jak widzicie my postanowilismy zamurowac jedno wejscie i całkowicie zmienilismy układ schodów. Sami zobaczcie. Mam nadzieje, że strona z albumem bedzie działać. Pozdrawiam. Acha - mieszka się wspaniale:) http://foto.onet.pl/3jt89,wg8wk2082b4b,u.html?V=1 http://foto.onet.pl/3jt89,wg8wk2082b4b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 12.08.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 wow,wow,wow...... Rinti GRATULACJE WIELKIE domek jest poprostu prześliczny, kolorki fajnie wspólgrają a juz nie wspomnę o schodkach bardzo fajne rozwiązanie. jeśli możecie to prosimy o więcej zdjęć, pokażcie salon i wnętrze kuchni ,jak rozwiązalaś rozmieszczenie sprzętu. acha no i pokażcie chałupkę z zewnątrz ,bo pewnie też nieźle sie przedstawia...... pozdrawiamy i czekamy na fotki...... jak macie jakieś rady i wskazówki to piszcie na pewno sie przydadzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 13.08.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Rinti prosimy o więcej!!!!!!!!!!!!!!!! u nas trochę zwolniliśmy tempo, zdecydowaliśmy się wreszcie na płytki w łazienkach,ale trochę trzeba na nie poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 13.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Orzesz Ty … !!! Piękne schody i rewelacyjne rozwiązanie. Również ten barek w kuchni rewelacyjny. U mnie wstawili własnie okna dachowe 78/160 te w projekcie byłyby troche małe. Tynki cementowo - wapienne też są gotowe. Czekam na c.o. i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 14.08.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Dziękuję, miło, że się Wam podoba nasz domek - mamy też już zrobioną elewację, polbruk, wykonczoną góre i tylko czekamy na płot. Niestety nie mam jeszcze rozpakowanych wszystkich kartonów i gdzies zniknął mi kabel od aparatu, którym można zgrać zdjęcia na kompa, a te zdjęcia powyżej to z aparatu rodziców. Schody rzeczywiście nam się udały, w ostatniej chwili zamurowaliśmy ten drugi otwór, ponieważ tak jak już kiedyś pisałam, inne schody by nas kosztowały bagatela ok 35-40 tys. zł. Dla tych którzy jeszcze nie mieszkają mogę powiedzieć tyle, że domek jest bardzo funkcjonalny, bryła jest zwarta i za dużo się człowiek po nim nie nabiega:) Jak tylko będę miała możliwość wklejenia nowych zdjęć, chętnie wam pokażę resztę pomieszczeń Teraz życzę innym impresjonistom wiele wytrwałości i rychłej przeprowadzki:) My jeden raz też byśmy się spażyli na płytkach (szczególnie odradzam firmy cersanit oraz opoczno - baaardzo długi okres oczekiwania). My wszystkie mamy albo z paradyża lub z tubądzin i z terminami nie było problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 16.08.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 WOW !!!Super ! Bardzo pomysłowo zrobiliście schody , rozumiem ,że zamurowane jest wejście od kuchni.Możecie zdradzić cenę schodów oraz jaki to kolor drewna, są naprawdę sliczne!!!A jak wyszly pokoiki na parterze, czy można zrobić w jednym z nich sypialnię , bo mi się wydają takie małe... U nas teraz pora posadzek... Czekamy na więcej zdjęć!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 17.08.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Ja z innej beczki. Ile metrów 2 weszło Wam na ociepelnie dachu ?? Ja chcę dać Rockwool Superrock 15 cm + 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 18.08.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Jeszcze raz wielkie dzięki, schody wyszły nam prawie 18.000 zł, ale uważam że są warte tych pieniędzy, cenę przede wszystkim wpodnosi gięcie próżniowe tych schodów, gięte elementy ze stali nierdzewnej oraz drewno egzotyczne sapelli, które zawsze będzie miało ten sam kolor:) Wykonanie bardzo solidne:) I tak jak Waleriano zauwazyłaś, zamurowaliśmy otwór obok kuchni. Więcej zdjęć powklejam, jak znajdę kabel:) Co do wełny dachowej - to my już tego dokładnie nie pamiętamy - ale chyba było to jakieś 220 m2 - 15 cm oraz 150m2 - 5 cm. A na dole my jednak zrobilismy jeden duży pokój - gościnny - wyszedł nam ponad 20 m2 - jest bardzo przestronny i ustawny:) Wszystkim życzymy powodzenia przy wykonczeniówce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 27.08.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam z mezem zamierzamy budowac impresje moje pytania moze zabrzmia troche dziwnie ale jestem laikiem w tych sprawach to nasz pierwszy dom wiec pytan i watpliwosci duzo ) w projekcie na gorze jest schowek(garderoba) i wlasnie jest on duzych rozmiarow? zamierzamy na dole zrezygnowac z pomieszczenia gospodarczego i powiekszyc lazienke na dole oraz wybudowac piwnice...czy ktos budowal impresje z piwnica orientujecie sie mniej wiecej w jakich kosztach moglabym sie zamknac? dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bkaczy 01.09.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Moim zdaniem koszt budowy domu z piwnica jest duzo wiekszy, ale moze macie dobry rodzaj gruntu (i niski poziom wod gruntowych), czy duzy spadek terenu i wtedy piwnica moze sie oplacac. Generalnie spytalbym projektanta przez biuro projektowe jak to moze wygladac itp. Co do przesuwania scianek (nie nosnych) to w ogole sie nie przejmujcie scianami na projekcie, zaprojektujcie sobie swoj uklad. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 01.09.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Dzieki za odpowiedz. Piwnica sie przyda a dzialke mamy w miejscu naprawde dobrym nie ma wod gruntowych na lekkiej gorce wiec mysle ze nie bedzie problemu. Mam pytanie jeszcze do tarasu bo niestety na zdjeciach tego nie widac czy zadaszenie jest w miare duze chodzi mi oto czy np w czasie deszczu bedziemy mogli spokojnie sobie siedziec bez parasolek hihihi niestety zalatwianie pozwolne itd to masakra u nas wiec moze w wariancie optymistycznym na wiosne zaczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bkaczy 01.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 To zalezy od podniesienia scianki kolankowej, dacie wyzsza to bedzie ciut wiecej "okapu", u nas jest z 1,5 m na tarasie, wiec mozna sobie siedziec, choc i tak planuje jakas pergole itp. Co do samego projketu Impresji to jesli chcecie wersje 2g (a chyba to robi sie standardem) to poszukajcie sobie projektu podobnego tego samego architekta i zeby daszek nad garazem byl w bryle budynku (bo inaczej bedzie kombinowanie z dachem), jesli wasza szerokosc dzialki na to pozwala... A papierki to norma, chyba ze ma sie rodzine w starostwie Kiedy w tym szanownym panstwie beda urzednicy dla ludzi a nie odwrotnie, a i obieg dokumentow miedzy urzedami....jak to wprowadza to chyba pomnik im postawie )) Byle do przodu!...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 02.09.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Moi drodzy śmiem donieść ,że oto dnia 29-08-2008 r otrzymaliśmy pozwolenie na budowę naszej impresji. Czekaliśmy na nie ,właściwie ok. 2,5 miesiąca. ,a więc nie tak strasznie długo. W tej sytuacji nie pozostaje nam nic innego jak zakasać rękawy i wziąć się za robotę Za tydzień na dzialkę wchodzi murarz z ekipą i niech się rządzą byle dobrze. Mam nadzieję, że pogoda dopisze i będziemy mieć ciepłą jesień. A co tam u Was Rinti, Justyna i Darek, tomekgr, sewerynJ i reszta furomowiczów odezwijcie się, jeśli macie nowe zdjęcia to pokażcie je. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonuś 03.09.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam wsystkich Impresjonistów. Jestem "nowa" i całkiem "świeża" w temacie. Z przyjemnością poczytałam o Waszych budowach na forum. Z jeszcze większą przyjemnością obejrzałam zdjecia domów. Naprawdę zapierają dech w piersiach (zwłaszcza jeden, może kiedyś zdradzę który). Zazdroszczę, że już macie wiele etapów budowy za sobą. Na "dzień dobry" mam pytanie. Czy ktoś z pomorskiego lub kujawsko-pomorskiego zechciałby pokazać mi swoją Impresję. Czytałam, że takie obejrzenie na żywo jest bezcennym doświadczeniem. Wprawdzie na projekt jestem juz zdecydowana, ale nie mam koncepcji na zmiany w środku. Jest tyle niewiadomych... Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 04.09.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam i zapraszam Okolice Bytowa. Czyli jakieś 100 - 120 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts