gaceq 29.10.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Puk puk jest tu kto ? Pokazujcie wasze Impresje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaw1980 02.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam Tak tu jest cały czas cisza, jestem co prawda tu od niedawna ale od roku obserwuje a tu nic nowego nic ciekawego ;( a szkoda bo piękny dom a tak mało fotografii, podpowiedzi. Również interesują mnie rozwiązanie jeżeli chodzi o kuchnie i hol. Postaram się wstawić jakieś foty ale niestety narazie tylko wylanych fundamentów wiosną dalej ruszamy. Pozdrawiam wszystkich budujących impresje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hosse1981 18.01.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam!!! Zima lada dzień się skończy a na wiosnę bym chciał ruszyć z tą całą machiną zwaną budową a najgorsze jest to że nie mamy jeszcze na 100% wybranego projektu. Impresja bardzo nam się podoba ale chcielibyśmy ja zobaczyć na żywo. I tu moje pytanie! Czy ktoś w Wielkopolsce buduje lub wybudował już taki dom aby można było go zobaczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 08.02.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam Ciekawostka .... Krajobrazy mają nowy projekt, ABSTRAKCJA, który do złudzenia przypomina nasza rozbudowana (podwyzszona) IMPRESJĘ - różnica to budowa w odbicu lustraznym, mamy nawet takie same okna i drzwi tarasowe .... na stronie pokazano takze jak obnizyc Impresje po podniesieniu ścianki kolankowej, styl nowoczesny - mi sie podoba Pozdrowienia dla budujacych i wybudowanych ps. zdjecia wrzucimy na forum ale dopiero po wykonczeniu, ktore planujemy w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal73 15.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 pilnie wczytywałem się w posty i wiele nauki z nich wyciągnąłem; często pojawiał sie problem zadaszenia nad garazem w wersji 2G - ja rozwiązałem tak jak na zdjęciach, a ponadto strop jest nad całym garażem; w konsekwencji powstał mi fajny dodatkowy stryszek w którym można stanąć w pozycji wyprostowanej; ma ktoś swoją impresję na Dolnym Śląsku? pozdrawiam budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 23.06.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 na stronie pokazano takze jak obnizyc Impresje po podniesieniu ścianki kolankowej, Możesz coś więcej na ten temat napisać bo nic tam nie widzę ?? Mam jeszcze pytanko odnośnie kosztów dachu. Czy ktoś może napisać ile potrzeba więźby dachowej po dachówkę dla impresji z jednym garażem ? Ile wyniósł was całkowity koszt dachu z oknami dachowymi? Z moich obliczeń wynika że około 60 tyś. zakładając krycie dachówką ceramiczną monzaplus i więźby około 10 m3 a okna dachowe fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 04.10.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 [witam mam ogromna prośbe czy mozecie mi podac z czego bdowaliscie dom i ścianki działowe w impresji....sprawa bardzo pilna dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sugo 08.10.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 My budowaliśmy z maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 15.10.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 witam,chodziło o wizualne obnizenie budynku co widać na zdjęciach, przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 15.10.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 [witam mam ogromna prośbe czy mozecie mi podac z czego bdowaliscie dom i ścianki działowe w impresji....sprawa bardzo pilna dziekuje za odpowiedz Nafi wysłalam info na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal73 15.10.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ja budowałem w wienebergera, pustak porotherm łączony na piankę; metoda wymuszająca dokładność u budowlańców, szczególnie na pierwszej warstwie pustaka; ja jestem zadowolony z wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 18.10.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 dzieki za odpowiedzczy ktos z was ma jakies pekniecia w stropie gdzie sa schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 28.10.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 dzieki za odpowiedz czy ktos z was ma jakies pekniecia w stropie gdzie sa schody? Witam, Podbijam pytanie. Nam też pękł strop na górze przy schodach. Pzdr, S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kostuch 29.10.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 dzieki za odpowiedz czy ktos z was ma jakies pekniecia w stropie gdzie sa schody? Witam, w którym miejscu powstały wam te pęknięcia, bo mi powstaje małe zarysowanie i nie wiem co z tym zrobić. Macie jakieś pomysły jak się tego pozbyć? pozdrawiam Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 29.10.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Witam, w którym miejscu powstały wam te pęknięcia, bo mi powstaje małe zarysowanie i nie wiem co z tym zrobić. Macie jakieś pomysły jak się tego pozbyć? pozdrawiam Tom Wysle zdjęcia na maila. Nasz KB twierdzi, ze wystarczy zagipsowac ale nie jestem przekonana czy na na nowo nie pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 29.10.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 pekniecie jest duze i wydaje mi sie ze gipsowanie nie pomoze dalej to wyjdzie trzeba wzmocnic strop.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal73 30.10.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 mogę Ciebie pearl_78 prosić o te zdjęcia pęknięć stropu na maila? [email protected]; dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 31.10.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) WITAM!!!! To pokażcie te pęknięcia na forum. U mnie też są rysy na ściance klatki, ale może sam tynk pękł lub ściana łączenie za stropem. POZDRAWIAM dzodzo Edytowane 31 Października 2012 przez dzodzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal73 31.10.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 przeglądałem załączone zdjęcia innych budujących i sądzę że projekt impresji przed gdzieś ok 2010 dostępny miał źle zaprojektowany strop; jest bardzo niedozbrojony pomiędzy ryzalitem (potocznie wykuszem) a otworem na schody - stąd te pękania przy ciężkich ścianach działowych; mało prawdopodobne aby tylu wykonawców źle wykonało swoją robotę - ich winą jest jedynie brak podstawowej wiedzy i bezkrytycznie zawierzenie projektowi; ja nabyłem projekt bez projektu zbrojenia stropu, a dostałem go dopiero później po prośbie do biura projektowego; u mnie ten strop jest znowu mega przezbrojony wobec tego co znalazłem na forum (moje zdjęcia do dyspozycji chętnych); i do kate1233 - u Was te rysy, wydaje mi się, też powinny sie pojawiać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 03.11.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 WITAM!!!! To pokażcie te pęknięcia na forum. U mnie też są rysy na ściance klatki, ale może sam tynk pękł lub ściana łączenie za stropem. POZDRAWIAM dzodzo Proszę, zdjęcia pęknięć. Na pierwszym zdjęciu widać jak wygląda ono na ścianie, na drugim jak to wygląda pod tynkiem .... skontaktowalam się z fachowcem i czekam na jego ocenę ale juz wiem, że albo to będzie spojone żywicą (pewnie wtłoczoną ciśnieniowo) albo jakies taśmy będą podwieszane. W kazdym razie ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts