Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

tomekgr i Waleriana: wy to już pewnie stropy macie, wklejajcie zdjęcia, ponieważ wszyscy tu się nie mogą doczekać:)

A czy ktoś już poważnie zatanawiał się nad schodami??? JMy chcemy schody zabiegowo, anie kręcone, ponieważ ciżko by się wchodziło po kręconych, czy ktoś ma już jakieś pomysły?

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej u mnie jeszcze stropów nie ma niestety. jesteśmy na stanie zerowym :)

Mam pytanie czy ktoś z Was myślał o zmniejszeniu łazienki na dole,aby powiększyć pomieszczenie gospodarcze. Ja myślę o zmniejszeniu łazienki ale tak aby zmieścić kabinę prysznicową, kibelek i umywalkę. Na razie projektuję ale nie wiem czy cos mi wyjdzie :)

witam impresjonistów. :)

Chyba sie zdecydowaliśmy na ten projekcik ,ale budowe zaczynamy dopiero w przyszłym roku.Także w tym roku chcemy przygotować wszystkie formalności.

Mamy bardzo dobrą ekipe do budowy ,ale powiedzieli nam też niezłą cene 50 000 zł za stan surowy otwarty.Bardzo bym prosił o wasze zdanie ,co o tym myślicie ?? I ewentualnie ile wy dajecie za tą samą prace.

A może buduje ktoś w okolicach Krakowa i może polecić jakąś ekipe ??

Pozdrawiam i równiez czekam na zdjęcia.

:o o mamo !!!!! Ile ?? Ale te 50 tyś to z kładzeniem dachówki czy tylko pod papę ?? Ja za wystawienie domu pod położenie krokwi płacę 9 tyś. (wylanie ław, ściany fundamentowe, nośne, działowe, wylanie stropu i scian na poddaszu). Za ustawienie krowki wyjdzie ok 4 tyś i połozenie dachówki ok 8000 - 10 tyś, razem zamknę się napewno w 25 tyś. Stawki kształtują się u nas własnie w takim przedziale. Za stan surowy otwarty bez dachówki do 30 tyś. Dodam co prawda że mieszkam w małym mieście.

hej impresjonowicze pochwalcie sie swoimi domkami ,pokażcie nam zdjęcia.

Seweryn ,ja też myśle o zmianie stropu na monolityczny ,jest napewno trwalszy ,tylko sie zastanawiam ile za to weźmie architekt ,no i jaki bedzie jego koszt wykonania.

Pozdrawiam i czekamy na zdjęcia.

Z tego co wiem nikt nie zmienia stropu w projekcie. Ja też zostawiłem Terive a będę robił monolityczny. Mój znajomy zrobił identycznie. Ponoć to nagminne.

Strop monolityczny wychodzi taniej. Na jego koszt w zasadzie składa się cena betonu i zbrojenia. Mój murarz kazał mi zakupić na strop 1,5t fi 12 no i trochę fi 6. Ale czy to wystarczy trudno mi powiedzieć.

myślę,że zmiany o których pisałam widać na zdjęciach,dotyczy to łazienki,która zostala zwiększona,gdyż nie ma drzwi do drugiego pokoju (są tylko jedne te bliżej salonu,bo mamy jedną dużą sypialnie z tych 2 pokoików) i dlatego ściana od łazienki idzie prosto do ściany pokoju co widać na fundamentach (w planie jest małe wcięcie), kotłownia jest szersza o jakiś 1m,ponieważ wydłużyliśmy garaż właśnie żeby była większa,to chyba wszystkie zmiany??? ;-)