Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Waleriana napisała - Zauważyłam też ,ze okna w 2 pokoikach są na takiej samej wysokości jak te w wykuszu, a sadziłam wczesniej, ze wykuszowe są niższe .

he he pisałem o tym na trzeciej stronie ;-)

a tak przy okazji to czy okna nie są za nisko w stosunku do podłogi?

wykusz i pokoje 70 cm ... heh ...

POZDRAWIAM ;-)

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzodzo masz rację :) Wcześniej czytając to nie zwróciłam na to uwagi :oops: dopiero jak jestem w trakcie budowania zauważam to bardziej szczegółowo . dzisiaj przeczytałam rano od poczatku nasz wątek i faktycznie było o tym już wspomniane.

tomekgr- zauważyłam,ze masz okno w kuchni na poziomie 3 pustaka czy nie za nisko? u nas w kuchni jest na 4 pustaku a w pozostałych na 3 .

Waleriano , nie dysponuję w tej chwili zdjęciem od frontu ,podłączam to co mam .Co do okna kuchennego ,będzie domurowany czwarty bloczek.Niestety prace od ponad miesiąca stoją-brak cieśli.Mam nadzieję że od poniedziałku ruszą dalej.

http://images30.fotosik.pl/45/ac6fbf9be914bb79.jpg

Gratuluję wszystkim postępów.

tomekgr gratuluję tak zaawansowanego etapu:)))

dzodzo: wielkich zmian jeszcze nie ma, garaż 2-stanowiskowy i może dlatego tak to wygląda:)

Ale niewielki zmiany to jak zauważyłeś są:) Powi ększyliśmy wykusz (w taki sposób, aby się zmieścił w nim stół). Dodaliśmy ok 110 cm ściany + zaprojektowane 90 cm (a więc dł: ok 200 cm, a nie 90 cm tak jak w projekcie) i poszerzyliśmy, zamiast 286 cm mamy teraz ok 350 cm. Okna w wykuszu to 2x90 cm + 1x120 cm. Na późniejszym etapie zastanawiamy się nad likwidacją spiżarni, w miejsce której chcemy zrobić większą garderobę, do której będzie się wchodziło z wiatrołapu. Już teraz wiemy, że kominek też nie będzie stał w samym rogu pokoju, chcemy go dać bardziej na środek (po tej samej linii). I oczywiście największą zagwostką są schody wew. Może ma ktoś już jakiś pomysł???

Wklejajcie zdjęcia, coś tu cicho ostatnio. Justyna&Darek, Waleriana, SewerynJ miło będzie popatrzeć na wasze dalsze postępy:)

Rinti, też myśleliśmy o przesunięciu kominka dalej na scianę,ale z tego co pamiętam to chyba się nie dało,bo na poddaszu tak nie mogło być,ale upewnij się i pozostaliśmy przy takiej opcji jak w planie,prace u nas pomalutku z braku czasu,mamy wylany chudziak i w tygodniu albo w weekend ruszamy ze ścianami ;) ale plan na ten rok powinien być wykonany

pozdrawiam wszystkich budowniczych :)

aha i jeszcze jedna zmiana mi się przypomniała,że u nas na tarasie ten słupek będzie okrągły

No więc nasz stan na wczoraj jest taki jak na zdjęciu

http://img84.imageshack.us/img84/9549/impresja208fy8.jpg

Schody faktycznie są wąskie , otwarte i nie mamy jeszcze na nie pomysłu, na pewno muszą być bardzo ładne bo są w centrum uwagi ;) na samym środku domku. My bardzo mało zmienialiśmy. Zmieniliśmy drzwi na węższe a brame garażową na nieco większą. Niestety wymiarów nie znam zna je mój mąż :)

Pozdrawiam Imprsjonistów :)

W końcu i u mnie prace ruszyły na całego :D . Moja ekipa jest właśnie na etapie układania szalunków pod ławy a jutro zamierzają robić zbrojenie w związku z czym zacząłem się zastanawiać czy zbrojenie robić tak jak jest wskazane w projekcie ?? Chodzi mi głównie o środkową ławę spinającą. Mój kier. bud. stwierdził, że nie ma potrzeby dawania w tym miejscu tylu prętów i strzemion co 15 cm. Kazał ekipie robić wszędzie jednakowe ławy po 4 pręty i strzemiona co 30 cm. Jestem ciekawy jak postanowili Wasi kierownicy ??

dzodzo Póki co w środeczku jest wielka przestrzeń :D Nie mamy jeszcze ścianek działowych.Ale jeśli będę na budowie na pewno zrobię kilka fotek.

SewerynieJ Co do murów to rosną bardzo szybko ! Nim się obejrzysz a twój domek będzie w takim samym stanie :)

Teraz czekamy na ładną , suchą pogodę i oczywiście stropy ;)

Witajcie drodzy Impresjonowicze

my też zdecydowaliśmy się na projekt IMPRESJA 2G mamy już wytyczone fundamenty i może w przyszłym tygodniu zaczniemy.

My wprowadziliśmy takie zmiany:

okna od wykuszu do podłogi z czego jedno otwierane z wyjściem na powiększony taras

powiększyliśmy kotłownię - przedłużymy o szerokość wystającej częsci garażu

okno w łazience duże tak jak w kuchni

i mam pytanie czy ktoś podnosi dach o ścianke kolankową

witamy nowych budowniczych ;) z tym podnoszeniem to ciągle się zastanawiamy...nam najwięcej pomysłów wyszło w trakcie budowy,jak dojdziemy do stropu to podejmiemy decyzje ;) my też będziemy mieć takie okna w wykuszu,fajny pomysł z tym powiększeniem tarasu,jedno u nas też będzie otwierane,a gdzie powstaje Wasza Impresja???

Witam..od jakiegoś czasu czytam Wasze posty i uwagi na temat Impresji i już w 98 % jesteśmy na nia zdecydowani.Czekamy tylko na wytyczenie działki,bo nie wiem czy nam się zmieści :( Ale jestem pełna optymizmu.Póki co będę się dokształcać na Waszych doświadczeniach :D Mam jeszcze pytanie...czy planujecie wc dla gości,jeśli tak,to w którym miejscu?Pozdrawiam :D

mam pytanie czy ktoś podnosi dach o ścianke kolankową

Ja również zastanawiam sie nad podniesieniem ścianki kolankowej o jeden bądź 2 pustaki (20 albo 40 cm). O jeden podniosę na pewno czy o dwa wyjdzie na budowie. Jesli chodzi o osobne wc dla gości to raczej nie będę robił bo nie ma za bardzo gdzie. Pomieszczenie gospodarcze jest i tak małe a gdyby je jeszcze zmniejszyć .... Zależy oczywiście jakie zaplanowano ogrzewanie. U mnioe bedzie na paliwo stałe więc pomniejszenie pom. gosp. raczej odpada. Możnazrobić zamiast spiżarki ale to chyba kiepskie miejsce na wc.

Pozdrawiam