dzodzo 30.07.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Waleriana napisała - Zauważyłam też ,ze okna w 2 pokoikach są na takiej samej wysokości jak te w wykuszu, a sadziłam wczesniej, ze wykuszowe są niższe . he he pisałem o tym na trzeciej stronie a tak przy okazji to czy okna nie są za nisko w stosunku do podłogi? wykusz i pokoje 70 cm ... heh ... POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 30.07.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 dzodzo masz rację Wcześniej czytając to nie zwróciłam na to uwagi dopiero jak jestem w trakcie budowania zauważam to bardziej szczegółowo . dzisiaj przeczytałam rano od poczatku nasz wątek i faktycznie było o tym już wspomniane. tomekgr- zauważyłam,ze masz okno w kuchni na poziomie 3 pustaka czy nie za nisko? u nas w kuchni jest na 4 pustaku a w pozostałych na 3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 02.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 A oto nasz domek od strony tarasu:) http://images25.fotosik.pl/45/0c91532f7c8fecfd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 02.08.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Waleriano , nie dysponuję w tej chwili zdjęciem od frontu ,podłączam to co mam .Co do okna kuchennego ,będzie domurowany czwarty bloczek.Niestety prace od ponad miesiąca stoją-brak cieśli.Mam nadzieję że od poniedziałku ruszą dalej.http://images30.fotosik.pl/45/ac6fbf9be914bb79.jpg Gratuluję wszystkim postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 03.08.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Gratulacje postępów - wklejajcie jeszcze Rinti napisz coś o swoich zmianach w projekcie z tego co widać to jakieś robisz? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 03.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 tomekgr gratuluję tak zaawansowanego etapu:))) dzodzo: wielkich zmian jeszcze nie ma, garaż 2-stanowiskowy i może dlatego tak to wygląda:) Ale niewielki zmiany to jak zauważyłeś są Powi ększyliśmy wykusz (w taki sposób, aby się zmieścił w nim stół). Dodaliśmy ok 110 cm ściany + zaprojektowane 90 cm (a więc dł: ok 200 cm, a nie 90 cm tak jak w projekcie) i poszerzyliśmy, zamiast 286 cm mamy teraz ok 350 cm. Okna w wykuszu to 2x90 cm + 1x120 cm. Na późniejszym etapie zastanawiamy się nad likwidacją spiżarni, w miejsce której chcemy zrobić większą garderobę, do której będzie się wchodziło z wiatrołapu. Już teraz wiemy, że kominek też nie będzie stał w samym rogu pokoju, chcemy go dać bardziej na środek (po tej samej linii). I oczywiście największą zagwostką są schody wew. Może ma ktoś już jakiś pomysł??? Wklejajcie zdjęcia, coś tu cicho ostatnio. Justyna&Darek, Waleriana, SewerynJ miło będzie popatrzeć na wasze dalsze postępy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 03.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Rinti, też myśleliśmy o przesunięciu kominka dalej na scianę,ale z tego co pamiętam to chyba się nie dało,bo na poddaszu tak nie mogło być,ale upewnij się i pozostaliśmy przy takiej opcji jak w planie,prace u nas pomalutku z braku czasu,mamy wylany chudziak i w tygodniu albo w weekend ruszamy ze ścianami ale plan na ten rok powinien być wykonany pozdrawiam wszystkich budowniczych aha i jeszcze jedna zmiana mi się przypomniała,że u nas na tarasie ten słupek będzie okrągły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 04.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 No więc nasz stan na wczoraj jest taki jak na zdjęciu http://img84.imageshack.us/img84/9549/impresja208fy8.jpg Schody faktycznie są wąskie , otwarte i nie mamy jeszcze na nie pomysłu, na pewno muszą być bardzo ładne bo są w centrum uwagi na samym środku domku. My bardzo mało zmienialiśmy. Zmieniliśmy drzwi na węższe a brame garażową na nieco większą. Niestety wymiarów nie znam zna je mój mąż Pozdrawiam Imprsjonistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 05.08.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 WALERIANA poprosimy o więcej zdjęć !!!!!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 06.08.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 W końcu i u mnie prace ruszyły na całego . Moja ekipa jest właśnie na etapie układania szalunków pod ławy a jutro zamierzają robić zbrojenie w związku z czym zacząłem się zastanawiać czy zbrojenie robić tak jak jest wskazane w projekcie ?? Chodzi mi głównie o środkową ławę spinającą. Mój kier. bud. stwierdził, że nie ma potrzeby dawania w tym miejscu tylu prętów i strzemion co 15 cm. Kazał ekipie robić wszędzie jednakowe ławy po 4 pręty i strzemiona co 30 cm. Jestem ciekawy jak postanowili Wasi kierownicy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 12.08.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 WALERIANA poprosimy o więcej zdjęć !!!!!! Proszę bardzo http://img183.imageshack.us/img183/1838/przdex8.jpg http://img512.imageshack.us/img512/8865/tyra4.jpg oraz bok http://img183.imageshack.us/img183/5971/boktp8.jpg A jak prace u reszty Impresjonistów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 12.08.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Brawo !!! brawo !!! dzięki ... ... jakby tak jeszcze środeczek POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 12.08.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 No no, ładnie... Ile bym dał zeby być już na tym etapie. U mnie jak na razie wylane ławy ale od jutra zaczną piąć się mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 13.08.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 dzodzo Póki co w środeczku jest wielka przestrzeń Nie mamy jeszcze ścianek działowych.Ale jeśli będę na budowie na pewno zrobię kilka fotek. SewerynieJ Co do murów to rosną bardzo szybko ! Nim się obejrzysz a twój domek będzie w takim samym stanie Teraz czekamy na ładną , suchą pogodę i oczywiście stropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 15.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Hej a co tam u tomekgr słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 15.08.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Nic nie słychać i niewiele widać,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate123 17.08.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witajcie drodzy Impresjonowiczemy też zdecydowaliśmy się na projekt IMPRESJA 2G mamy już wytyczone fundamenty i może w przyszłym tygodniu zaczniemy.My wprowadziliśmy takie zmiany:okna od wykuszu do podłogi z czego jedno otwierane z wyjściem na powiększony taras powiększyliśmy kotłownię - przedłużymy o szerokość wystającej częsci garażu okno w łazience duże tak jak w kuchni i mam pytanie czy ktoś podnosi dach o ścianke kolankową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 17.08.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 witamy nowych budowniczych z tym podnoszeniem to ciągle się zastanawiamy...nam najwięcej pomysłów wyszło w trakcie budowy,jak dojdziemy do stropu to podejmiemy decyzje my też będziemy mieć takie okna w wykuszu,fajny pomysł z tym powiększeniem tarasu,jedno u nas też będzie otwierane,a gdzie powstaje Wasza Impresja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiedzma_blair 18.08.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam..od jakiegoś czasu czytam Wasze posty i uwagi na temat Impresji i już w 98 % jesteśmy na nia zdecydowani.Czekamy tylko na wytyczenie działki,bo nie wiem czy nam się zmieści Ale jestem pełna optymizmu.Póki co będę się dokształcać na Waszych doświadczeniach Mam jeszcze pytanie...czy planujecie wc dla gości,jeśli tak,to w którym miejscu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 18.08.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 mam pytanie czy ktoś podnosi dach o ścianke kolankową Ja również zastanawiam sie nad podniesieniem ścianki kolankowej o jeden bądź 2 pustaki (20 albo 40 cm). O jeden podniosę na pewno czy o dwa wyjdzie na budowie. Jesli chodzi o osobne wc dla gości to raczej nie będę robił bo nie ma za bardzo gdzie. Pomieszczenie gospodarcze jest i tak małe a gdyby je jeszcze zmniejszyć .... Zależy oczywiście jakie zaplanowano ogrzewanie. U mnioe bedzie na paliwo stałe więc pomniejszenie pom. gosp. raczej odpada. Możnazrobić zamiast spiżarki ale to chyba kiepskie miejsce na wc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts