kate123 19.08.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 witam.... w odpowiedzi na Wasze pytania. My swoja IMPRESJE stawiamy w mazowieckim a co do oddzielnego wc to też znaleźliśmy rozwiązanie - jak pisałam - przedłużamy kotłownię o wystającą część garażu czyli dojdzie nam ze 4 m2 można wtedy wygospodarować dodatkową przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate123 19.08.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 a i mam jeszcze jedno pytanie - my dopiero będziemy zalewać fundamenty ale zastanawiamy się z czego ściany stawiać? Myślimy o maxie albo porothermie co wy na to czy ktoś z tego materiału buduje bo na zdjęciach z Waszych budów to chyba suporexy???? a jak z kosztami ścian czy ktoś może mi napisaćpozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 19.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam nowych budowniczych )) Co do ścianki kolankowej, to my również napewno podniesiemy o jedną cegłe, o dwie to jeszcze zobaczymy w trakcie. My budujemy z porotherm 44, dlatego musieliśmy powiekszyć ławy z 50 na 60 cm. Dlatego tez prawdopodobnie nie bedziemy ocieplac domu, ponieważ termoiz. 44 jest lepsza niz 24 + 12 styropian (tak wyczytalismy na necie i taka jest opinia naszego wykonawcy), w praniu się okaże:) Z tymi oknami powiekszonymi w wykuszy to niezly pomysl, bardzo mi sie spodobał, my w tym tyg. ogladalismy okna i prawie na 100% jestesmy zdecydowani na okna z Krakowa, zlaty dąb, chociaż mi sie tez podobaja baile okna, ale to tez jeszcze wyjdzie w praniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate123 20.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Rinti napisała: Ale niewielki zmiany to jak zauważyłeś są Powi ększyliśmy wykusz (w taki sposób, aby się zmieścił w nim stół). Dodaliśmy ok 110 cm ściany + zaprojektowane 90 cm (a więc dł: ok 200 cm, a nie 90 cm tak jak w projekcie) i poszerzyliśmy, zamiast 286 cm mamy teraz ok 350 cm. Okna w wykuszu to 2x90 cm + 1x120 cm. mam pytanko w związku z tym jak dach teraz? bo ten pomysł podoba mi się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 21.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Od kilku dni nurtuje mnie pewien problem. Jak izolowaliście pionowo ścianę fundamentową ?? Zastanawiam się czy Izohan dysperbit x 2 + styropian na klej + siatka z klejem i znowu 2 x dysperbit wystarczy ?? Czy moze lepiej zastosować Izohan Izobud Wm tak jak radzi producent ?? Co Wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 21.08.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 "Z pewną taką nieśmiałością" witamy po raz pierwszy wszystkich "impresjonistów", my również mamy zamiar wybudować ten fajny domek. Od pewnego już czasu, cichaczem wczytujemy sie w Wasze wypowiedzi chłonąc wszystkie nowości. W związku z tym, że właśnie dzisiaj otrzymaliśmy pozwolenie na budowę postanowiliśmy w końcu się ujawnić. Zatem Witamy Was wszystkich raz jeszcze bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 21.08.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ... WITAMY ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 21.08.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 witamy również u nas ostatnia zmiana jaka zaszła to obniżyliśmy ściany o jedną cegłę,bo stwierdziliśmy,że za wysoka byłaby ta nasza chałupka a teraz jest ok,kierownik też nam tak doradził,w sumie to nie dużo,ale do ogrzania zawsze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWIATOMEK 23.08.2007 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam..czy już znacie koszt rzeczywisty wybudowania tego domku w stanie surowym zamkniętym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 26.08.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć w albumie http://foto.onet.pl/fuwz4,nd700kc4hwgk może nie są już najnowsze,bo jesteśmy właśnie na etapie kończenia murowania i na początku września chcemy zacząć już strop pozdrawiam wszystkich budujących i tych,którzy rozpoczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 26.08.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Justyna&Darek mam prośbę możecie przesłać fotki na [email protected]. my będziemy budować lustrzane odbicie i chciałbym poprzekręcać zdjęcia A tych z albumu nie da się skopiować. Pozdrawiamy!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 27.08.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam po dłuższej nieobecności Widzę, że praca wre, tym co zaczeli serdecznie gratuluje, tym, którzy są na etapie urzędowym (tak jak my) życzę cierpliwości Postanowiliśmy przesunąc budowę na wiosne 2008 ... no chyba, że jakimś cudem uda nam sie uzyskać pozwolenie do pażdziernika ... ale to nie jest realne, przynajmniej u nas... ... czy ktos z was interesowal sie juz schodami? czy będziecie mieli murowane czy podwieszane? pozdrowienia, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 27.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 przypomniało mi się coś na temat projektu, już kilka osób, które oglądało nasz projekt (oczywiście znających się na tym) mówiła,że jest on bardzo słabo przygotowany technicznie tzn.mało jest informacji,jakiś dokładnych wymiarów,rozmiarów ilości,wyliczeń i tego typu rzeczy,spotkaliście się też z tym???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate123 28.08.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Justyna&Darek wasze zdjęcia super wkońcu widać domek od środka my zaczynamy jutro!!!!!!!!!! murarz wreszcie ma i dla nas czas i może zacząć - nie możemy się już doczekać takiego stanu jak u Was Czekamy na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 28.08.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Też mi się tak wydaje, że projekt mógłby być nieco bardziej dopracowany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 28.08.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Justyna&Darek gratulujemy postępów. Faktycznie fajne fotki, w końcu wirtualne obrazy zaczynają nabierać kształtów, super. U nas powoli zaczyna się coś dziać, na razie humus przywitał się z koparką i bez oporów zmienił swoje położenie, w środę jesteśmy umówieni z geodetą na tyczenie, później wykopy no i może jakoś pójdzie. A to nasz "kawałek podłogi" http://foto.onet.pl/diz13,0dbv0kvvii92,b1ed7,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 28.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Pytanie do Justyny&Darka!!! Czy w waszym pokoju tam gdzie miało być dwa - powiększyliście okna? Jak tak to na ile? Wydają się być większe POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 29.08.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 gratuluje spostrzegawczości!!! faktycznie powiększaliśmy okna w tym dużym pokoju, mają teraz wymiar 1400/1600 a miały jak pamiętam 1200/1600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 gratuluje spostrzegawczości!!! faktycznie powiększaliśmy okna w tym dużym pokoju, mają teraz wymiar 1400/1600 a miały jak pamiętam 1200/1600 powiększenie na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 29.08.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 no i kolejny maly kroczek za nami, zgodnie z planem mamy juz wytyczone osie i troche chudszy portfel W przyszlym tygodniu wykopy i zalanie fundamentow. A co tam u reszty Impresjonistow? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts