Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a i mam jeszcze jedno pytanie - my dopiero będziemy zalewać fundamenty ale zastanawiamy się z czego ściany stawiać? Myślimy o maxie albo porothermie co wy na to czy ktoś z tego materiału buduje bo na zdjęciach z Waszych budów to chyba suporexy???? a jak z kosztami ścian czy ktoś może mi napisać

pozdrawiam...

Witam nowych budowniczych :)))

Co do ścianki kolankowej, to my również napewno podniesiemy o jedną cegłe, o dwie to jeszcze zobaczymy w trakcie. My budujemy z porotherm 44, dlatego musieliśmy powiekszyć ławy z 50 na 60 cm. Dlatego tez prawdopodobnie nie bedziemy ocieplac domu, ponieważ termoiz. 44 jest lepsza niz 24 + 12 styropian (tak wyczytalismy na necie i taka jest opinia naszego wykonawcy), w praniu się okaże:)

Z tymi oknami powiekszonymi w wykuszy to niezly pomysl, bardzo mi sie spodobał, my w tym tyg. ogladalismy okna i prawie na 100% jestesmy zdecydowani na okna z Krakowa, zlaty dąb, chociaż mi sie tez podobaja baile okna, ale to tez jeszcze wyjdzie w praniu:)

Rinti napisała:

Ale niewielki zmiany to jak zauważyłeś są Powi ększyliśmy wykusz (w taki sposób, aby się zmieścił w nim stół). Dodaliśmy ok 110 cm ściany + zaprojektowane 90 cm (a więc dł: ok 200 cm, a nie 90 cm tak jak w projekcie) i poszerzyliśmy, zamiast 286 cm mamy teraz ok 350 cm. Okna w wykuszu to 2x90 cm + 1x120 cm.

mam pytanko w związku z tym jak dach teraz? bo ten pomysł podoba mi się bardzo

"Z pewną taką nieśmiałością" :oops: witamy po raz pierwszy wszystkich "impresjonistów", my również mamy zamiar wybudować ten fajny domek. Od pewnego już czasu, cichaczem 8) wczytujemy sie w Wasze wypowiedzi chłonąc wszystkie nowości. W związku z tym, że właśnie dzisiaj otrzymaliśmy pozwolenie na budowę :D postanowiliśmy w końcu się ujawnić. Zatem Witamy Was wszystkich raz jeszcze bardzo serdecznie

Witam po dłuższej nieobecności :-)

Widzę, że praca wre, tym co zaczeli serdecznie gratuluje, tym, którzy są na etapie urzędowym (tak jak my) życzę cierpliwości :-P

Postanowiliśmy przesunąc budowę na wiosne 2008 ... no chyba, że jakimś cudem uda nam sie uzyskać pozwolenie do pażdziernika ... ale to nie jest realne, przynajmniej u nas...

... czy ktos z was interesowal sie juz schodami? czy będziecie mieli murowane czy podwieszane?

pozdrowienia,

Sylwia

przypomniało mi się coś na temat projektu, już kilka osób, które oglądało nasz projekt (oczywiście znających się na tym) mówiła,że jest on bardzo słabo przygotowany technicznie tzn.mało jest informacji,jakiś dokładnych wymiarów,rozmiarów ilości,wyliczeń i tego typu rzeczy,spotkaliście się też z tym????

Justyna&Darek gratulujemy postępów. Faktycznie fajne fotki, w końcu wirtualne obrazy zaczynają nabierać kształtów, super. U nas powoli zaczyna się coś dziać, na razie humus przywitał się z koparką i bez oporów zmienił swoje położenie, w środę jesteśmy umówieni z geodetą na tyczenie, później wykopy no i może jakoś pójdzie. A to nasz "kawałek podłogi" :-)

http://foto.onet.pl/diz13,0dbv0kvvii92,b1ed7,u.html