Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

11,5 m3 z impregnacją kosztowało mnie 10 tyś. Niestety nie udało mi się zdobyć drewna bez Vat-u. Jest z tym problem, podobnie jak ze znalezieniem firmy, która wzięłaby na siebie fakturę za drewno.

Mój dach w tym roku nie powstanie, gdyż byłem zmuszony pozbyć się ekipy :( Prace ruszą dopiero na wiosnę.

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich, u nas powoli konczą strop terriva i od poniedziałku mają zaczynać kłaść więźbę - wyszła nas prawie 12.000 zł (podwójny garaż i powiększony wykusz), kominy mamy PLEWA - 2 szt. - koszt 4.500 zł brutto. U nas kierownik narzekał na dokumentację dot. stropy, czy wyteż napotkaliście się z podobnymi problemami??? - A i jeszcze powiększyluuiśmy otwór w tropie na schody - z 212 zrobilismy 235 cm, aby schody były wygodniejsze.

Spróbuję jeszcze wkleić schody, które nam się bardzo mocna podobają, jednak ich cena nas powaliła na kolana - bagatela 40.000 zł!!!! Więc szukamy dalej.

http://images32.fotosik.pl/44/da75b534dece3600.jpg

widziałam ostatnio takie schody jak na zdjęciach Rinti w Gdańsku w sklepie za schodami tylko,że były z metalowymi barierkami,były piękne!!!! niestety nie mialam przy sobie aparatu...my wybieramy schody jakie chcemy mieć w domku a następnie zlecimy ich wykonanie prywatnej osobie (dużo mniejsza cena a schody identyczne)

pozdrawiam

My też szukamy prywatnego stolarza i mamy nadzieję, że zrobi nam podobne, najgorsze są jednak te elemety kute z metaloplastyki, ale do schodów to jeszcze mamy trochę czasu. Wklejam jeszcze jedne, o których chyba wspominała Justyna&Darek.

A jak tam prace u was??? Macie już dachówki położone?

http://images32.fotosik.pl/45/228185e400778cbf.jpg

Te ostatnie schody wychodzą trochę drogo, ale myślę, że taki prywatny stolarz zrobi takie schody o wiele taniej. My jutro się wybieramy do takiego i zobaczymy, czy będzie potrafił zrobić takie jak na pierwszym zdjęciu (z metaloplastyką) - wątpię, ale zobaczymy.

Co do okien to zdecydowaliśmy się na okna z krakowa OknoPlast - złoty dąb. Okna połaciowe - Velux GHL. Drzwi zewnętrzne prawdopodobnie zamówimy u Urzędowskiego, ale jeszcze nie podjęliśmy 100%-owej decyzji. Bramę garażową wybraliśmy Hoermann lub Krispol. Teraz oglądamy projekty kuchni.

tomekgr - ty pewnie już masz cały dach zakryty - pochwal się zdjęciami. U nas dopiero dziś zalali strop - teriva okazała się dla naszych wykonawców nielada wyzwaniem pod względem pracochłonności.

Rinti dzięki, cena kosmiczna faktycznie ale wydaje mi się ,ze stolarz takich nie zrobi, chodzi o te próżniowo giete drewno pewnie stąd ta cena, ale jeśli znajdziesztakiego stolarza to daj znać ile sobie zazyczył .

My już też pokrylismy dom, ja siedze w domu ze swoim 3 miesięcznym synkiem dlatego też nie mam zdjęć i rzadko bywam na budowie.

Co do okien my zastanawiamy się nad drewnianymi z sosny bądź z meranti a dachowe mamy Fakro.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich :)

Widzę że prace na budowach (mimo pogody - u mnie śnieg pada) jakoś się kręcą

z Waszych opisów widać, że dużo dachów już stoi

wklejajcie Kochani zdjęcia!!!!

ja niestety nie mogę bo po ostatniej "sesji fotograficznej" mojej impresji podjechałam na miasto a aparat pod siedzeniem w samochodzie został i pech chciał że rozbili mi szybę zabrali co mogli min. dywaniki z samochodu wyciągając wyciągneli i aparat więc szlak trafił ostatnie zdjęcia................

:cry:

chwalcie się swoimi budowami z chęcią pooglądamy może coś podpatrzymy

u mnie dachówkę zaczynają układać tylko że ciesla sknocił dach i jest wyższy niż w planie i kąt zmieniony o 2 stopnie ( teraz ma 37) TRAGEDIA z fachowcami!!!! najgorsze że już podocinał krokwie poskręcał i nie dało rady zmienić -no chyba że robić nową więźbę...........................................