Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Ja już mam gotowy projekt w domu. Musze firmę pochwalić bo nawet przyśpieszyła prace i wysłała nam 3 dni wczesniej niż było w umowie, rabaciku nie dała :( ale trudno. Jesteśmy pierwszymi i chyba już nikt z Was dzięki nam nie bedzie czekał 8 tygodni tak jak my :wink:

My większych zmian nie przewidujemy, ewentualnie powiększymy pomieszczenie gospodarcze kosztem albo łazienki albo garażu. CO po połączenia 2 pokoi na dole ( jeśli chodzi o 2 sypialnie) to jest to możliwe do zrobienia , bo strop nad tymi własnie pokojami jest zrobiony z terivy novy ( czy jakoś tak) który umożliwia usunie tej ścianki między pokojami. My nie chcemy łączyć tych pokoików i dlatego zastanaiwamy się czy dałoby radę zamienić tą nową terive na normalną ( chodzi m.in. o koszty) a jezeli nie mamy zamiaru usuwać tej ścianki to myślę ,ze mocniejszy strop bedzie niepotrzebny. Mniej więcej murarz obliczył nam materiały na budowę ( część już kupiliśmy)a teraz wylicza cenę. Jesli macie pytania piszcie !

Pozdrawiam

gratuluje i zycze szybkiego budowania , powiedz mi z czego bedziecie budowac sciany zewnetrzne,i czy macie w planach wyszczegulnione ilosci materiałow typu stal , drewno na dach, i jakiej grubosci jest strop, jesli chodzi o powiekszenie -pom gospodarzczego tez chyba powiekszymy ale kosztem garazu troche szkoda łazienki a w pomieszczeniu gospodarczym bedzie piec ,pralka i inne pierdoły i chyba likwidacja drzwi z wiatrołapu do garazu

. W planach nie ma wyszczególnionych materiałów, jedynie jest ( patrząc moim kobiecym wzrokiem) wyszczególnienie belek na konstrukcję więźby dachowej. Dach przewidziany jest na dachówkę zakładkową lub karpiówkę, my jeszcze nie wiemy na co się zdecydować.

Czytam czytam ale nie wiem gdzie jest grubość stropu nad parterem jest napisane tylko,że : " Na stropy przyjeto gęstożebrowy strop typu Teriva 1 oraz Teriva Nova. Po nałożeniu belek i pustaków na stropie wylewana jest 3 cm. warstwa betonu..."

Co do zmian , my chyba zabierzemy trochę z łazienki i trochę z garażu,natomiast wejście do pomieszczenia gospodarczego zrobimy z garażu a zamurujemy te z holu. Co do pralki w pomieszczeniu gospodarczym u nas niestety niemożliwe bo nie będziemy grzać gazem, wiec pralka nie zda egzaminu w tym pomieszczonku. Pralke planuje w łazience na górze aby wykorzystać skosy ;)

właśnie dostaliśmy dokładne wymiary na rzutach, wszystko bardzo dobrze widać,jeślicie chcecie to podajcie maile!!!!!!

Witam serdecznie!!!! Gratuluję wszystkim wyboru - świetny projekt.

Jeśli można to poproszę o zwymiarowane rzuty jak również inne dane jak np. pow. dachu, ilość więźby ... itp!!!!

z góry dziękuję ....

[email protected] ;-)

to super ,że macie już projekt, mamy pytanko czy macie już wyceniony stan surowy zamknięty i z jakich materiałów budujecie, jeśli jeszcze nie to mamy prośbe żebyście napisali jak już będziecie wiedzieć. My jednak na dole robimy jeden duży pokój i powiększamy pomieszczenie gospodarcze kosztem łazienki, ale nie dużo i likwidujemy drzwi do kotłowni od holu a robimy od garażu ale po lewej stronie. Jeśli macie powierzchnie dachu i jaka jest wysokość ścianki ,,kolana cokoła" czyli jak wyglądają skosy na poddaszu,mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi ;-)

z góry dziękujemy

ps.widze,że jest nas coraz więcej

Nie mamy jeszcze zrobionej wyceny, budujemy z pustaków Solbet . Nie mogę znaleść w projektcie powierzchni dachu, jest napisane ,ze jest pod kątem 35 stopni, poddasze nie jest duże od stropu jest chyba tylko 1 pustak, tylko ja już sie pogubiłam czy to scianka kolankowa czy też ścianką jest ta druga ścianka już wyższa :oops: My na pewno nie podnosimy domku bo nie chcemy zniszczyć wyglądu a zresztą własnie taki metraż nam odpowiada.

Pozdrawiam