LA 26.01.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 S&M zadzwon napewno warto ja załozyłem ze przy kazdym zakupie negocjuje cene inaczej miałbym wyrzuty sumienia ,a zaznaczam ze nie jestem z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 26.01.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 my jeszcze czekamy na wymiary,bo w sumie tak bardzo nam się nie spieszy,ale zamawiać będziemy jednak z jednostanowiskowym garażem, napiszcie gdzie będą powtawać Wasze Impresje !!!!!! nasz to okolice Ciechocinka w kujawsko-pomorskim POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 26.01.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 właśnie dostaliśmy dokładne wymiary na rzutach, wszystko bardzo dobrze widać,jeślicie chcecie to podajcie maile!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiamarcin 27.01.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 wysłałem adres na PW. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 27.01.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 niestety nic nie dostałam podaje maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 28.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witajcie Ja już mam gotowy projekt w domu. Musze firmę pochwalić bo nawet przyśpieszyła prace i wysłała nam 3 dni wczesniej niż było w umowie, rabaciku nie dała ale trudno. Jesteśmy pierwszymi i chyba już nikt z Was dzięki nam nie bedzie czekał 8 tygodni tak jak my My większych zmian nie przewidujemy, ewentualnie powiększymy pomieszczenie gospodarcze kosztem albo łazienki albo garażu. CO po połączenia 2 pokoi na dole ( jeśli chodzi o 2 sypialnie) to jest to możliwe do zrobienia , bo strop nad tymi własnie pokojami jest zrobiony z terivy novy ( czy jakoś tak) który umożliwia usunie tej ścianki między pokojami. My nie chcemy łączyć tych pokoików i dlatego zastanaiwamy się czy dałoby radę zamienić tą nową terive na normalną ( chodzi m.in. o koszty) a jezeli nie mamy zamiaru usuwać tej ścianki to myślę ,ze mocniejszy strop bedzie niepotrzebny. Mniej więcej murarz obliczył nam materiały na budowę ( część już kupiliśmy)a teraz wylicza cenę. Jesli macie pytania piszcie ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LA 28.01.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gratuluje i zycze szybkiego budowania , powiedz mi z czego bedziecie budowac sciany zewnetrzne,i czy macie w planach wyszczegulnione ilosci materiałow typu stal , drewno na dach, i jakiej grubosci jest strop, jesli chodzi o powiekszenie -pom gospodarzczego tez chyba powiekszymy ale kosztem garazu troche szkoda łazienki a w pomieszczeniu gospodarczym bedzie piec ,pralka i inne pierdoły i chyba likwidacja drzwi z wiatrołapu do garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 28.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 . W planach nie ma wyszczególnionych materiałów, jedynie jest ( patrząc moim kobiecym wzrokiem) wyszczególnienie belek na konstrukcję więźby dachowej. Dach przewidziany jest na dachówkę zakładkową lub karpiówkę, my jeszcze nie wiemy na co się zdecydować. Czytam czytam ale nie wiem gdzie jest grubość stropu nad parterem jest napisane tylko,że : " Na stropy przyjeto gęstożebrowy strop typu Teriva 1 oraz Teriva Nova. Po nałożeniu belek i pustaków na stropie wylewana jest 3 cm. warstwa betonu..." Co do zmian , my chyba zabierzemy trochę z łazienki i trochę z garażu,natomiast wejście do pomieszczenia gospodarczego zrobimy z garażu a zamurujemy te z holu. Co do pralki w pomieszczeniu gospodarczym u nas niestety niemożliwe bo nie będziemy grzać gazem, wiec pralka nie zda egzaminu w tym pomieszczonku. Pralke planuje w łazience na górze aby wykorzystać skosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 28.01.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 właśnie dostaliśmy dokładne wymiary na rzutach, wszystko bardzo dobrze widać,jeślicie chcecie to podajcie maile!!!!!! Witam serdecznie!!!! Gratuluję wszystkim wyboru - świetny projekt. Jeśli można to poproszę o zwymiarowane rzuty jak również inne dane jak np. pow. dachu, ilość więźby ... itp!!!! z góry dziękuję .... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 28.01.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 to super ,że macie już projekt, mamy pytanko czy macie już wyceniony stan surowy zamknięty i z jakich materiałów budujecie, jeśli jeszcze nie to mamy prośbe żebyście napisali jak już będziecie wiedzieć. My jednak na dole robimy jeden duży pokój i powiększamy pomieszczenie gospodarcze kosztem łazienki, ale nie dużo i likwidujemy drzwi do kotłowni od holu a robimy od garażu ale po lewej stronie. Jeśli macie powierzchnie dachu i jaka jest wysokość ścianki ,,kolana cokoła" czyli jak wyglądają skosy na poddaszu,mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi z góry dziękujemy ps.widze,że jest nas coraz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 28.01.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Nie mamy jeszcze zrobionej wyceny, budujemy z pustaków Solbet . Nie mogę znaleść w projektcie powierzchni dachu, jest napisane ,ze jest pod kątem 35 stopni, poddasze nie jest duże od stropu jest chyba tylko 1 pustak, tylko ja już sie pogubiłam czy to scianka kolankowa czy też ścianką jest ta druga ścianka już wyższa My na pewno nie podnosimy domku bo nie chcemy zniszczyć wyglądu a zresztą własnie taki metraż nam odpowiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 29.01.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 powierzchnia dachu - 242 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Dzięki za informację o pow. dachu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.01.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Próba wklejenia zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.01.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 http://obrazkowo.pl/show.php?img=5085_impresjaawidok1a.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.01.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 http://obrazkowo.pl/show.php?img=5085_impresjaawidok1a.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.01.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Lustrzane odbicie http://obrazkowo.pl/out.php?i=5100_impresjaawidok1a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.01.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 sory nie umiem wkleić obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LA 29.01.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 dzodzo trenuj chłopie a na pewno ci sie uda ale jak ci juz nie wychodzi to morzesz swoje posty wymazac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzo 29.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 trenuję trenuję na wcześniejszych swoich postach, ale nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts