Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kate 123 - naprawdę ładny domek. Ja u siebie też mam mieć kąt 37 stopni (takie warunki zabudowy). Na oko w zyciu nikt nie rozpozna że jest róznica o dwa stopnie. Jestem ciekawy o ile cm wydłużyły Ci się krokwie i belki na kwadracie (ten na których wszystko stoi). Jeśli masz więcej zdjęć szczegółowych dachu to byłbym wdzięczny. Zawsze to jakieś uproszczenie dla mnie by sprawdzić cieślę. Co prawda nastąpi to pewnie dopiero na wiosnę gdyż z moją ekipą byłem zmuszony się rozstać. A tak wogóle pytanie do wszystkich - ile płaciliście za postawienie konstrukcji + ewentualnie deskowanie ?? Mi ekipa zaśpiewała 9,5 tys. i dlatego im podziękowałem.

No to kolejny krok za nami, dzisiaj zalaliśmy strop :D Weszło nam 16 m3. w tym roku myślimy jeszcze o więźbie ale zobaczymy czy damy radę. Podłączam się do pytania SewerynaJ o koszrt robocizny ułożenia więźby (bez dachówki i/lub bez). Pozdrawiamy M&K

http://foto.onet.pl/diz13,0dbv0kvvii92,cem5c,u.html?D=1

• 2 weeks później...
Mam ogromną prośbę do tych, którzy mają już zrobione dach. Czy macie jakieś zdjęcia dachu, szczególnie sposobu ułożenia więźby na tylnej części garażu. Tam gdzie krokiew schodzi nisko i nie ma stropu. Bo nie za bardzo umiem to sobie wyobraźiź jak będzie leżała tam dachówka. A w poniedziałek cieśle będą kończyć mi ten element a mam wrażenie, że coś wyjdzie nie dokońca poprawnie. Jeśli można byłbym wdzięczny za zdjęcia na e-mail [email protected]

Seweryn niestety nie mogą Ci pomóc, u nas jakoś ok tydzień temu zaczęli więźbę ;) jestem ciekawa jak na innych budowach czy ekipy pracują u Was cały czas, czy następny etap zaczynacie na wiosnę??? coś cisza nastała na forum....dzodzo a co u Ciebie???? zaczynasz budow w 2008? chyba się nie rozmyśliłeś nad Impresją???? ;)

pozdrawiam

u nas właśnie kierownik ,,odchudził" ;) ale i tak jest spora nawet jak pod dachówkę, która będzie u nas na dachu, a na tartaku w górach w którym byliśmy po drewno to powiedzieli,że spokojnie można jeszcze zmniejszyć wymiary.

Na tym etapie, na którym jesteśmy to chciałabym jeszcze raz zwrócić uwagę na niedoskonałości i braki w całym projekcie ;( jest bardzo niedokładny i brakuje dużo ważnych rzeczy...kierownik sam dużo musi wyliczać i robić wiele innych rzeczy,które powinny być w projekcie.Mam nadzieje,że architekt poprawia ten projekt a nie sprzedaje za tak duże w końcu pieniądze coś tak mało profesjonalnego...przykro to stwierdzić,ale taka jest prawda

Hej hej jestem jestem ;-)

i to codziennie ...

Troszkę szkoda, że tak mało dzieję się na forum ... cały czas czekamy na Wasze zdjęcia ... wklejajcie jak najwięcej ... chwalcie się hehe ;-)

My rozpoczynamy na wiosnę ... no i nie możemy się już doczekac .. hehe

WKLEJAJCIE FOTY - jak najwięcej hehe ... ;-)

Witam wszystkich!

rowniez chcialbym sie pochwalic budowa Impresji...jestem wlasnie na etapie stropu i czekam na dach-jak pogoda dopisze to do konca stycznia powinien byc na swoim miejscu:-)...

narzucilem na projekt dosc duzo zmain ktore dla wtajemniczonych beda widoczne na zdjeciach,:-)...

zycze wszystkim Zdrowych i Spokojnych Swiat oraz szybkiego zakonczenia budow...

zdjecia:http://foto.onet.pl/d2bb,m60gmw6q2mc8,cwjzu,u.html

Witamy wszystkich,

my tydzień temu mieliśmy wiechę, a teraz jesteśmy na etapie wykańczania dachu membraną oraz łat i kontrłat + orynnowanie. Po Nowym Roku mają zaczynać kłaść dachówkę.

Co do projektantów to zgadzamy się z Justyną i Darkiem - w projekcie jest bardzo mało szczegółów technicznych, które inne projekty w tej samej cenie posiadają, nasz kierownik także musi sam wykonywać wiele rysunków. Dajemy minusa dla krajobrazów. Co do więźby - to u nas też każdy się dziwił po co takie grube te bale - dodatkowy koszt, którego można było uniknąć.

Witamy nowego Impresjonistę - rzeczywiście na zdjęciach widać kilka praktycznych zmian. Gratulujemy postępów.

Seweryn, także Twój domek pnie się imponująco w górę - super:)

Czekamy na dalsze fotki od stałych bywalców naszego forum.

Życzymy Wszystkim spokojnych, wesołych oraz rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku.

A na zakończenie Starego Roku wklejamy kilka fotek.

http://images26.fotosik.pl/130/1c29287cedf6da5a.jpg

http://images33.fotosik.pl/87/d14f8b82a3467d5e.jpg

http://images34.fotosik.pl/86/dd57874acbbbd6b6.jpg

http://images29.fotosik.pl/130/0bbf50762c8737b2.jpg

Te wszystkie niedociągnięcia w projekcie zostaną z pewnością projektantowi wybaczone za jego wyobraźnię i piękną linię domu, którą stworzył. W końcu budujemy jedne z najładniejszych domków w naszym kraju :D

Wesołych Świąt i aby wszyscy przyszłoroczne święta spędzali we własnych "czterech przytulnych ścianach". Życzę Wam również porządnych i tanich fachowców oraz taniejących materiałów budowlanych.

Witamy wszystkich,

kupiliśmy działkę i marzymy o domu. Projekt Impresja urzekł nas bardzo i przymierzamy się go kupić. Wasze zdjęcia są super a opinie o domku są w sumie krzepiące. Załujemy tylko że nikt z Polski południowej nie buduje tego domku, a moze jednak?

Ponieważ jesteście zaawansowani w budowie, prosimy o informację najważniejszą: jaki realny koszt stanu surowego otwartego i zamknietego ponieśliście? Proszę o odpowiedz na skrzynkę i z góry dziekuje. Finanse w duzej mierze warunkuja szybkosc naszej inwestycji :(

Troche nas niepokoi to ze na scianie w salonie obok kominka jest miejsce na telewizor. Czy to nie bedzie denerwujace (chodzi o bliskosc kominka od telewizora)? Jak oceniacie?

Tymczasem pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i zyczymy wszystkiego co n ajlepsze na NOWY 2008 ROK!!!

Domek jest naprawdę fajny i chyba warto zainwestować trochę pieniędzy i wysiłku by w nim zamieszkać. Wiem, że koszty budowy są bardzo istotne przy wyborze projektu, jednak bardzo ważne jest aby nasz dom nam się podobał. Impresja (w moim wypadku Toskania - z małymi wyjątkami identyczna) nie należy chyba do najtańszych choćby ze względu na dach kopertowy. Dwuspadowe są z pewnością tańsze ale już nie tak ładne. Tak +/- koszt stanu surowego otwartego wyniósł mnie ok. 150 tys. zł (ściana w systemie jednowarstwowym), w tym 18 tyś. robocizna i dużo pracy własnej. Ile jeszcze będzie mnie to kosztowało... trudno oszacować. Podejrzewam, że z jakieś 200 tyś. nie wiem czy łączny koszt 350 tyś. to dużo czy mało (kwestia względna). Dla mnie to już spora kwota. Żyje w nadziei że dam radę :roll:

Witam Was Kochani :D

Na początek życzenia z okazji Nowego 2008 roku dla Was wszystkich aby nasze IMPRESJE z każdym miesiącem piękniały i jak najszybszego w nich zamieszkania

Trochę zmienił sie mój login bo niestety padł mi system a hasła ani e-maila nie pamiętałam więc utworzyłam swój nowy profil

U mnie prawie skończony dach - wasze domki również piękne wyglądają.

postaram sie wkrótce wkleić kilka zdjęc