sylwia1980 23.01.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam Was "Impresjoniści" Od początku tego wątku(hehe) śledzę uważnie efekty Waszej pracy i też chcialabym być już na tym etapie. Muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się ten domeczek. Gratuluję Wam postępów i życzę szybkiej przeprowadzki. Jednocześnie prosiłabym o pokazanie zdjęć wnętrz, czyli jak wygląda salon, kuchnia, pokoje no i poddasze. Pozdrawiam żona dzodzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 24.01.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 u nas właśnie zakończyli foliowanie dachu i łaty postaram się niedługo wkleić zdjątka do albumu, prawdopodobnie w weekend zaczniemy ścianki działowe na poddaszu. sylwia1980 witam kiedy zaczynacie budowę??? życzę powodzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 24.01.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 hej, My zaczniemy dopiero w kwietniu od papierów ... bo nadal czekamy na przepisanie działeczki bez której ani rusz!! pozdrawiam PS. czekamy na fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W.I.K. 27.01.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witamy! Wstępnie też zdecydowaliśmy się na ten projekt w wersji 2g. Obecnie jesteśmy na etapie oczekiwania na warunki zabudowy i zagospodarowania terenu (czekamy od 4 lipca ). Szczególnie pozdrawiamy budowniczych z kujawsko-pomorskiego - jesteśmy z Torunia i chętnie byśmy na żywo coś podpatrzyli. Mamy pare pomysłów na zmiany w projekcjie - cześciowe podpiwniczenie, powiększenie otworu okiennego w kuchni, podwyższenie ściany kolankowej. Pozdrawiamy W.I.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W.I.K. 28.01.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 właśnie dostaliśmy dokładne wymiary na rzutach, wszystko bardzo dobrze widać,jeślicie chcecie to podajcie maile!!!!!! Witamy ponownie. Justyno&Darku, jeśli jeszcze to jest aktualne i możliwe to bardzo prosimy o przesłanie również nam tych rzutów na [email protected] Tak przy okazji, czy mógłby nam ktoś podpowiedzieć jakie dokładnie dokumenty są potrzebne do pozwolenia na budowę. Jak dotąd mamy mapkę do celów projektowych i sprzeczne informacje na temat dodatkowych dokumentów potrzebnych do uzyskania pozwolenia na budowę. Liczymy na to że warunki zabudowy otrzymamy najpóźniej na początku lutego ("wyszły" z uzgodnienia z MZD) Chcielibyśmy przez to oszczędzić czas i nerwy. Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Mariusz 29.01.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witamy wszystkich! Mamy pytanie do impresjonistów w szczególności do tych którzy są najbardziej zaawansowani w budowie naszego ślicznego domku: - Jak wyglądają pomieszczenia na poddaszu (pokoje, łazienka)? Tzn. Czy są wystarczająco duże, jak są doświetlone przez okna połaciowe? - Czy moglibyście wkleic jakieś zdjęcia? Bo wiadomo, że to co na projekcie moze inaczej wyglądac w rzeczywistości? - Pytam gdyz w naszym przypadku, pokoje te miałby być pokojami synów i trochę martwimy się o te okna połaciowe, czy wystarczą, no i czy nie będzie się "uderzać głową w ścianę" przy wstawaniu z łóżka... ? Z góry dziekujemy za zdjęcia! Myślę, że wielu niezdecydowanym pomogą podjąć decyzję o zakupie projektu, bo przecież Impresja jest najpiękniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Mariusz 29.01.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witamy wszystkich! Mamy pytanie do impresjonistów w szczególności do tych którzy są najbardziej zaawansowani w budowie naszego ślicznego domku: - Jak wyglądają pomieszczenia na poddaszu (pokoje, łazienka)? Tzn. Czy są wystarczająco duże, jak są doświetlone przez okna połaciowe? - Czy moglibyście wkleic jakieś zdjęcia? Bo wiadomo, że to co na projekcie moze inaczej wyglądac w rzeczywistości? - Pytam gdyz w naszym przypadku, pokoje te miałby być pokojami synów i trochę martwimy się o te okna połaciowe, czy wystarczą, no i czy nie będzie się "uderzać głową w ścianę" przy wstawaniu z łóżka... ? Z góry dziekujemy za zdjęcia! Myślę, że wielu niezdecydowanym pomogą podjąć decyzję o zakupie projektu, bo przecież Impresja jest najpiękniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 29.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 wkleiłam do albumu najnowsze zdjątka: http://foto.onet.pl/fuwz4,nd700kc4hwgk Agnieszka i Mariusz: są tam zdjęcia poddasza,moim zdaniem pokoje są naprawdę spore i po dwa okna dachowe to naprawdę będzie wystarczające,wogóle poddasze wydaje mi się dużo większe niż myśleliśmy teraz jesteśmy na etapie stawiania ścianek działowych właśnie na poddaszu a co do zmian,które mi się przypomniały do wydłużyliśmy okap chyba z 80cm do 1m fajnie to wygląda szczególnie nad tarasem W.I.K. również pozdrawiamy,wysyłam rzuty,Impresja to naprawdę dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koska 30.01.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 My tez jesteśmy na etapie stawiania ścianek działowych na poddaszu. Podnieśliśmy ściankę kolankową i wyszło duże poddasze Moje pytanie - z czego robicie ścianki działowe na górze? My zastanawiamy się nad Silką. Ktoś ma jakieś doświadczenia? nasze foty http://www.picasaweb.google.com/bkaczy/Domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W.I.K. 30.01.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dziękujemy za rzuty, doszły wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 30.01.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 u nas ścianki działowe z Silki (jak cały domek) jak dobrze pamiętam z 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koska 30.01.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 A Silka na poddaszu 8? Dziękuję za wszystkie opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 30.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 chodziło mi o to,że na poddaszu 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Mariusz 30.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Wielkie dzięki za zdjęcia. Rzeczywiście poddasze nie takie małe. Podoba nam się bardzo wasz domek. My wybieramy wersję na 2 garaże. Pozdrawiamy bardzo serdecznie i prosimy o dalsze zdjęcia. Kiedy bedzie można podiziwiac wykończone wnętrza?aga i mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 30.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Koska bardzo ładny domek,tylko szczerze mówiąc ta lukarna z boku przy wykuszu jakoś mi tam nie pasuje,ale to wyłącznie moje zdanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 31.01.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Hej, Justyna&Darek i Koska dzięki za zdjęcia pomieszczenia na dole są całkiem spore i dobrze,góra też wystarczająca jak dla mnie.My jak na razie nie planujemy wielu zmian,na pewno (i tu do dziewczyn) jeden pokoik na dole zamienię na taką mała "graciarnię" wstawić pralkę coś wysuszyć,uprasować. Koska Wasz domek robi wrażenie jest taki duży...ale mi się podoba pozdrawiam i czekam na dalsze wasze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bkaczy 31.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Domek wyszedl duzy (troche za duzy), ale mamy nadzieje, ze jak elewacja dojdzie to sie troche rozszerzy, a scianka kolankowa (wróg architektów) to niestety kompromis miedzy wieksza przestrzenia na gorze, a wygladem.Lukarny nie wyszly zbyt piekne, ale to wina kompletnego braku doswiadczenia w tym temacie...W nastepnym domku sie poprawi:)))) Ogolnie najbardziej egzotyczny w projekcie 2g to jest ten daszek schodzacy w garaz, u nas dzieki podniesieniu sc. kolankowej praktycznie nie zabral troche garazu.Ale projekt IMPRESJI 1g jest bardzo ladny, a 2g nie pokazuja widoku3d chyba ze wzgledu na inna (moze brzydsza?) bryle domu. Moznaby zaradzic jakby polaczyc plaszczyzne dachu od strony lazienki i garazu polaczyc w jedna calosc, ale daszek wystajacy bylby bardzo dlugi... _pozdrawiamy wszystkich ImpresjobudowniczychBartek z Koskahttp://picasaweb.google.com/bkaczy/Domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W.I.K. 31.01.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witaj bkaczy! Czegoś nie kumamy . Dlaczego daszek z tyłu garażu nie może mieć takich samych kątów z prawej i lewej strony? Chcemy budować taki domek w tym samym układzie (2g lustro) ale ten opadający daszek nie specjalnie nam się podoba. Czy tak jest w projekcie? Czy może problem jest związany z podwyższoną ścianą kolankową? Pozdrawiamy i życzymy szybkich postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 31.01.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Z tym daszkiem w wersji 2g drodzy Państwo to totalna wtopa projektanta. Bynajmniej tak mi się wydaje - a swoją opinię opieram na doświadczeniu. Jeśli ktoś robi go wg projektu to będzie miał dziurę w narożniku (patrz http://www.sewcio.ao.pl) Na zdjęciach Koski widać, że murarze pomyśleli jak temu zaradzić i trochę zmienili projekt. Ja również podniosłem trochę ściankę kolankową a i tak wyszła dziura. Aby ją zakryć trzebaby chyba zmienić kąt nachylenia dachu nad garażem. Ja w tym miejscu będę miał od wewnątrz ściankę działową, gdyż powiększam kotłownię. Myslę, że to rozwiąże problem. P.S. Brak rzutu garażu w projekcie to poważny mankament. Wkońcu zapłacilismy 1900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koska 31.01.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nam dzięki podniesieniu ścianki kolankowej udało się uniknąc dziury w stropie nad garażem i przez to skosu w środku garażu. Ale dziwny daszek od tyłu garażu był nie do uniknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts