Rinti 22.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Widzę kate1234, że mamy bardzo podobny gust, mi też się taki kominek bardzo podoba, ja jeszcze chce go zabudować trochę marmurem, aby się nie brudziły sciany, ale tez w takim stylu nowoczesnym chce miec nasz kominek. Jedyna bolączką to jest ta szyba, ponieważ nie wiem czy telewizor nie będzie się nagrzewał, dlatego myslimy o kominku narożnikowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 22.02.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 to fakt telewizora przy takim wkładzie sie nie ustawi ale za to jaki efekt! płomień widoczny i z kuchni i z jadalni Nie mam jeszcze pomysłu na kuchnię Rinti jak masz jakieś ciekawe projekty to z chęcią podpatrzymy wstawiaj zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 22.02.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Kate1234, my już mamy kuchnię całkiem zaprojektowaną i wycenioną, niestety nie mam wizualizacji na maila, jak ją zdobędę to Wam prześlę. Kuchnię kilka razy trochę modyikowaliśmy, ale teraz jest już super. Ponieważ kuchnia z projektu jest całkiem otwarta, a my takiej nie chcieliśmy, zdecydowaliśmy się na taki wyższy barek (od strony jadalni z przeszkleniem na jakąś porcelanę i kieliszki), z drugiej str. od kuchni niższy blat na wspólne śniadanka. Kuchnia jest w stylu nowoczesnym, nie za dużo szafek u góry, acha spiżarkę zostawiliśmy ... ojej dużo by opowiadać - kolor wenge z połaczeniem jasnych dodatków. A podpatrzeć można np. na http://www.rust.com.pl - ceny wysokie, ale fajne pomysły, my robiliśmy w Meblach Kam - z Elbląga, z siedzibą w woj. lubuskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 23.02.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Rinti czy możesz mi też zdradzić projekt Twojej kuchni, ja też chcę barek aby nieco zasłonić kuchnię. Nam schody drewniane ( nie gięte) jeden wycenił na 8 tys, bez barierek niestety schody giete to koszt od 28 000 ięc odpadają, mimo iż są śliczne. Nie można mieć wszystkiego;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 23.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Faktycznie Rinti chyba mamy podobny gust bo my wymurowaliśmy sobie też od strony wykuszu ściankę i chcielibyśmy żeby wyglądała tak jak na tym zdjęciu które wrzuciłam do albumu http://foto.onet.pl/hiryr,stgt6ko6o8su,dv1b9,u.html#dv1b9 ( apropos proszę o info jak wklejać te diabelne zdjęcia bo mi ni jak nie wychodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 23.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 widać,że wiosna się zbliża na forum ożywienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 23.02.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 kate1234 ten kominek u Ciebie w galerii bardzo mi się podoba i fajnie pasowałby w Impresji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 23.02.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Chociaż taka kuchnia z takim barkiem - jak dla mnie cudna http://foto.onet.pl/hiryr,stgt6ko6o8su,dv1b9,u.html#dv1mw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 23.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 kate1234 Twoja ostatnie 2 zdjęcia wogóle sie nie otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 23.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 To fakt kominek idealnie by pasował do naszej Impresji i bije sie z myślami czy takiego nie zrobić ale mnie podoba się klasychne wykończenie czyli kuchnia tego typu jak wstawiłam w galerii, salon ze stylową dębową komodą, na podłodze drewno z kamieniem i zastanawiam sie jak trochę do takiego stylu nawiązać ten kominek marzy mi się taras wyłożony kamieniem zrobione "bonie" na rogach i wkoło okien schody i podjazd z kamienia........... o kurcze tak sie zapędziła że już chyba dom stoi wykończony ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate1234 23.02.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 http://foto.onet.pl/hiryr,stgt6ko6o8su,dv1b9,u.html#dv1b9 może teraz sie uda u mnie otwieraja się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 24.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Wcześniej pisano nt.widoczności toalety z hallu czy salonu.Ponieważ zrezygnowałem z bidetu,zmieniłem ustawienie miski ustępowej na przeciwległą ścianę.W miejscu miski wc z projektu będzie umywalka.W projekcie jest niedopatrzenie ,jeżeli chodzi o kominki wentylacyjne.Wg.mnie powinien być naniesiony w rzucie dachu kominek na połaci głownej za garażem.Tam kończy się pion kanalizacyjny,który trzeba zakończyć wywiewką.Taki kominek jest np. na zdjęciu Rinti.Co sądzicie o rezygnacji z wiatrołapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 25.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 tomekgr my też mamy takie same ustawienie w dolnej toalecie jak ty. Co do kominków wentylacyjnych, to rzeczywiście, po konsultacji z naszym dekarzem postanowiliśmy tam go umieścić, ponieważ w projekcie go nie ma (w sumie mamy 4 takie kominki) . Co do wiatrołapu, to my mamy na razie otwór 90 cm, zobaczymy czy wstawimy tam drzwi, czy zostanie tylko otwór. Ale, ale:) już w środę bedziemy mieli montowane okna, drzwi zastępcze oraz bramę garażową Już mamy wyznaczone całe oświetlenie oraz wszystkie kontakty, a od następnego tyg. wchodzi do nas elektryk, tynki, co. wylewki itd. .... Waleriana, niestety nie mam wizualizacji na maila, my stworzyliśmy swój projekt kuchni na podstawie kilku innych i wyszedł nam całkiem ładny indywidualny projekt:))) Naoglądałam sie str. interentowych, katalogów, pochodziliśmy po kilku projektantach i w końcu się udało:))) Mamy też spiżarkę, a garderobę mamy w holu, między pom. gosp, a łazienką. Wyszła nam na szer. 180, dł - 90 cm. Jak porobię zdjęcia, to powklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 25.02.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ok ! Rinti a może szkic masz? Chodzi mi konkretnie o ustawienie sprzętów, gdzie lodówka, kuchenka i zlew . Czy dokładnie tak jak w projekcie jest naszkicowane? Podpowiedzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 25.02.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Spróbuję wytłumaczyc:) Zlew narożnikowy, obok zlewu (od stronu salonu i jadalni) szafka 60 cm i piekarnik (chcieliśmy na wysokości, ale nie znależlismy miejsca, dlatego piekarnik będzie pod kuchenką). Potem znowu szafka 60 cm i zaczyna się barek. Na przeciwko piekarnika jest spiżarka, niestety w projekcie nie ma miejsca na lodówkę, dlatego lodówka jest obok wejścia do spiżarki od strony salonu, lodówka jest w głebi spiżarki, tylko drzwi do lodówki oraz spiżarki są w jednym rzędzie. Górne szafki wiszą tylko na ścianie gdzie jest piekarnik. Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia są zrozumiałe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 25.02.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 hehe troszkę się pobawiłam i to stworzyłam ... http://img515.imageshack.us/img515/8366/k1mp4.jpg http://img98.imageshack.us/img98/3458/k2sm8.jpg http://img98.imageshack.us/img98/2281/k3er6.jpg POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 26.02.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Rinti dzięki za wyjaśienia - zrozumiałam. Mamy takie same spostrzeżenia, też chciałam piekarnik wysoko , jednak nie za bardzo jest miejsce na to również na lodówkę nie znalazłam idealnego miejsca . Rozumiem,że Ty masz wnekę na lodówkę obok spiżarki, tak? Czyli ta wneka z projektu jest zmniejszona? Sylwia 1980 - dzięki za projekt , wydaje mi się jednak,ze będzie za dużo sprzętów w 1 miejscu ... i taki projekt wymaga przesuniecia lodówki bliżej wykuszu a my planujemy zakończyc kuchnie w lini prostej z tą ścianką przy spiżarni... Ale dzięki wiekie , jesli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje... czekam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 26.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 sylwia1980 dziekujemy za wizualizację, u nas barek jest tam gdzie ty masz lodówkę, a lodówka tam gdzie ty masz barek:) Lodówka jest we wnęce i zabudowa wygląda podobnie jak by to były 2. drzwi do spiżarki:) Zlew narożnikowy, nad kuchenką pomiędzy okapem dwie szafki otwierane od dołu do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rinti 27.02.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Okna, brama i drzwi zastępcze zamontowane )) Powiodło się bez najmniejszych problemów. Ogromna radość. Impresja wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 27.02.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 rinti prosimy o zdjęcia mam pytanko czy w związku z tym,że nie ma stropu nad częścią garażu w grę wchodzi tylko brama roletowa ,czy segmentową można zamontować? okna mamy zamówione i drzwi,tylko jeszcze została brama garażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts