JustynaDarek 09.04.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 trochę znajoma ta kuchnia podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 09.04.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dzięki Dzodzo To teraz ... może ktoś ma kogos od wizualizacji ... łazienki, sypialni, pokoju dziennego... Justyna, nasze wizualizacje są zdecydowanie ciekawsze od tych z krajobrazów, gdzie kuchnia wygląda na małą i niewygodną... Pozdr, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 12.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 witam! Wlaśnie zdecydowalismy sie na Impresję - chcemy wersję 2G ale czytając wypowiedzi forumowiczow mam obawy o dach na garazem. Mąż moj twiedzi, że to wina pracowników, ktorzy źle kładą dach, że nie może wyjśc żadna dziura. On taki pewny swego zdania i sie smieje jak może wyjśc dziura. Ja jednak podchodze do tego sceptycznie. jesli ktos budowal i wyszly z tym problemy to trzeba wziąc to pod uwagę. jeśli ktos chcialby napisac mi przed czym można się ustrzec, czego uniknąc, zeby nie bylo rozczarowania to bardzo proszę o pomoc. Na dzień dzisiejszy to w naszym projekcie chcemy zmienić na większe okna tam gdzie jest wykusz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny307 13.04.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam,sprzedam projekt domu Impresja z garażem 2- stanowiskowym zakupionyw pracowni Krajobrazy w okazyjnej cenie 1200 zł !!! Powodem sprzedaży jest zmiana projektu i budowa domu w zabudowie bliżniaczej.Więcej informacji [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny307 13.04.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam,sprzedam projekt domu Impresja z garażem 2-stanowiskowym zakupiony w pracowni Krajobrazy w okazyjnej cenie 1200 zł !!! Powodem sprzedaży jest zmiana projektu i budowa domu w zabudowie bliżniaczej.Więcej informacji [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 13.04.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Reniu&Bogdanie witamy serdecznie. Grono coraz szersze, tylko forum coraz marniejsze Apropos dziur to wychodzą, oczywiście można im zaradzić, np. słuchjąc ludzi którzy juz budowali. Polecam poczytać, popatrzyć na zdjęcia i się mocno zastanawiać. Problem dachu nie jest prolemem nieudolnych pracowników a jedynie zaniedbania architekta (który problemu oczywiście nie widzi ), no chyba że nie będzie Wam przeszkadzała zjeżdzalnia wchodząca w okno kotłowni My akurat wprowadziliśmy własną zmianę i jak na razie jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiamy i życzymy pięknej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 13.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam! Bardzo sie cisze , że ktoś odpisał tzn mocno zastanawiać nad dachem czy w ogole projektem? My chcemy poszerzyć o ten wystający garaż albo pomieszczenie gospodarcze albo cała ścianke do końca domu tzn łazenke i pokój (bo mamy na tyle miejsca na dzaiłce) a można wiedziec jaka Wy wprowadziliście własna zmianę?a podnosiliscie ścinke kolankową, jesli tak to o ile? Musze jutro dac znać do biura czy podnosze ścinke kolankową czy nie. jestem laikiem ogromnym i dlatego Was pytam, z tego co przeczytalam to wszyscy podnoszą ale piszą , że o jeden pustak a na zdjęciach widac że są o dwa pustaki. Jak to wyglada u Was? Dziękuje za wszystkie rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 13.04.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ale piekne te Wasze zdjęcia! I tak ładnie wyglądacie w tym slońcu na tle budowy...Naprawdę zazdroszczę....widzę, że wykusz też macie inny taki jak ja myslę zrobić! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 15.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 coraz więcej Impresji powstaje w całej Polsce u nas w tym tygodniu ekipa zaczęła tynki , myslę, że dopiero jak będą właśnie tynki to domek będzie ślicznie wyglądał, jestem ciekawa w jakiej cenie u Was jest m tynków??? u nas 25zł (robocizna,materiał) mamy już wymurowany barek i wnękę na lodówkę,a co na innych budowach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 16.04.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Justyno moglabys napisać jakie Wy wprowadziliście zmiany w projekcie? Najwazniejsze to ile podnieśliście ścianke kolankową i jak to teraz wygląda. dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 16.04.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 U mnie są tynki i posadzki.Na 3 ostatnich zdjęciach mokry jeszcze beton.Planuję postawić ściankę z gk z wnękami aby zasłonić stojącą lodówkę przed spiżarnią(bokiem do jadalni).Pozdrawiam budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 16.04.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Renia&Bogdan u nas podniesione jest o 36cm razem z kontrłatą już i pokoje u góry są naprawdę duże ! już zresztą kilka osób pisało, że są naprawdę wystarczające, ale i tak mamy wydłużony okap, bo po prostu taki nam się podoba a najważniejsze zmiany to : -połączone pokoje na dole i dzięki temu większa łazienka - wydłużony o 1m garaż i zwiększone w ten sposób pomieszczenie gospodarcze - duże okna w wykuszu - poszerzone okna w w pokoju na dole - połączony okap nad drzwiami i garażem na zewnątrz więcej zmian nie pamiętam, to pewnie już jakieś drobne aha okno w pokoju przy łazience jedno przełożone na stronę dachu od łazienki ze względu a strony świata pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 16.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A u mnie nareszcie wstawili okna i drzwi. Brakuje tylko bramy garażowej. Na poddsaszu powstają ścianki działowe. Pokoje będą na mój gust ogromne. Tynki - woj. pomorskie kosztują od 14 do 19 zł za m2 - robocizna. Ja płace 15 zł/m2 juz pod malowanie - tynk cementowo-wapienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 16.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 SewerynJ pokaż nam swoje okienka i drzwi [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 16.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Dziękuję Justynko, że odpisałaś. wiem, że większośc budujących Impresje nie jest w temacie(myslicie juz o urządzaniu) dlatego moje pytania mogą denerwowac. cięzko trochę, że jestem sama Wy wszyscy prawie rowno zaczynaliscie budowę więc mogliście ze soba dyskutować i wymieniac się doswiadczeniami, ja jak ten ogonek biegne za Wami i pytam. Na pewno o wiele łatwiej kiedy ktoś może doradzić, pomóć. licze na Was bo kto lepiej bedzie wiedzial , lepiej od architekta jaka jest naprawdę to Impresja - na papierze inaczej w rzeczywistości inaczej. chcialam się jeszcze zapytać czy budowliście z ytongow 36,5 ? Ile poszlo Wam palet? Justynko pamiętasz może ile to wyszlo pustakow wyżej?(pytam o ta ścianke kolankowa) chyba jeden tak? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 16.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Justyno - oglądalam zdjęcia - z tymi oknami domek jest rewelacyjny! mam pytanie czy wykusz też jest powiekszony, czy wymiar taki jak w projekcie? większe okna w wykuszu to bradzo dobry pomysł A przy drzwiach wejściowych robicie te okienka obok drzwi tak jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 16.04.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 u nas ścianka kolankowa jest z 2 pustaków wysokości 10cm co daje ze spoiną 22 cm i kontrłata 14cm a budowaliśmy z silki 18, nośne 24 a działowe 18 wykusz jest taki jak w projekcie, moim zdaniem wystarczający,drzwi wejściowe będą z naświetlem z jednej strony a będą wstawione po tynkach jakoś w przyszłym tygodniu. Renia&Bogdanpytajcie śmiało, my budowaliśmy wszyscy razem ,ale byliśmy w dużo gorszej sytuacji, bo nie mieliśmy żadnego pierwowzoru tylko projekt na papierze także korzystajcie z naszych błędów,jeśli takie są z różnych ulepszeń,pomysłów...[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 16.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ja budowałem z ytonga 36.5 cm (Toskania). Fajna sprawa. Łatwo się muruje, fajnie wygląda czy ciepłe jak deklaruje producent to się okaże. Jedno jest pewne - trzeba mieć naprawdę staranną ekipę bo mogą zepsuć całą przyjemność budowania. Spoiny na klej wymagają dużej staranności przy nakładaniu kleju no i każda warstwa musi być starannie wygładzona bo inaczej robią się mini szczeliny na wylot a uwierzcie mi jak to wkurza Ytonga weszło mi 39 palet 36,5 i chyba 2 albo 3 palety 24 - odpadów zostało niewiele (na poddaszu 2 bloczki + murłata). Na ścianki działowe w trochę innym rozplanowaniu 12 palet - być może coś zbiegnie. A no i do tego U-szale na nadproża - chyba 2 palety. Warto też pomyśleć nad dociepleniem wieńca, jeśli nie gotowym to kupić ściankę 5 cm + wełnę osobno i gotowe. Ja dałem sam styropian i teraz trochę żałuje bo majstry sknocili trochę. Efekty widać na zdjęciach w albumie. Jakby co służę radą. Zdjęcia nowe na http://www.sewcio.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.04.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Justyna&Darek przygladnelam sie waszemu projektowi kuchni i na Twoim miejscu zastanowilabym sie nad lokalizacja zmywarki.Bedziesz miala tam niewygonie wladac oplukiwane naczynia gdyz trzeba wykonac obrot o 180 stopni i miec otwarta zmywarke czyli na "nogi" zostaje Ci tyle miejsca (szerokosci) ile ma ta ostatnia szafka.Najlepiej wg oczywiscie mojego doswiadczenia miec zmywarke po lewej stronie zlewozmywaka ( plukam prawa reka naczynia przekladam do lewej ktora wkladam do zmywarki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 17.04.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Dziękuję Seweryn za Twoje rady. my tez chcemy budowac z ytonga 36,5 - ja się na tym nie znam ale tak powiedzial nam kierownik budowy, ze ocieplac już nie trzeba. Zaproponowal nam, że przywiezie ytonga z niemiec za 148zł metr kwadratowy plus 1200zl pransport.wczoraj przeglądałam oferty na allegro i tam wychodzi 136,64 za metr kwadratowy i transport gratis. dostepny od ręki ile się chce. więc chyba ten kierownik coś kręci bo mowił że teraz jest cięzko dostać materiał. pamiętasz może ile rok temu Twoj ytong kosztował? ciekawa jestem jak się ceny zmieniły. (Fajne masz dzrzwi wejściowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts