SewerynJ 17.04.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Płaciłem za Ytonga 135 zł z m2 (z transportem). Ale też był załatwiany przez zaznajomioną firmę. W tamtym czasie gdybym kupował w składzie budowlanym musiałbym zapłacić ponad 160 zł. Uwaga przy transporcie i wyładowywaniu bo bloczki są bardzo kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 17.04.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 kakusek lokalizacja zmywarki została zmieniona na tym projekcie jeszcze tego nie było, bo to było do poprawki, teraz jest pod zlewozmywakiem też uważam,że tak jest najlepiej! tam było jeszcze kilka poprawek, czekamy jeszcze na projekt od stolarza i tam ma być już wszystko tak jak chcemy pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.04.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 No chyba ze tak Justynko a ja mam jeszcze pytanie odnosnie okapu w kuchni.W tym momencie kuchenke z okapem mam na scianie kuchni pomiedzy nia a wiatrolapem.Gdybym juz po wybudowaniu chciala dac kuchenke jak Ty miedzy kuchnia a salonem to czy jest taka mozliwosc czy juz na etapie projektu musze miec to miejsce dokladnie zaznaczone?(chodzi mi o wentylacje) Sama jeszcze nie wiem jak bedzie wygladac moja kuchnia ale gdybym sie skusila na wyspe i na niej plyte z okapem to czy moge taka zmiane wprowadzic po wybudowaniu stanu surowego?Czy wy juz w projekcie mieliscie zaznaczone dokladne miejsce okapu?(wentylacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 18.04.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 wentylacja jest tak jak w projekcie, czyli niedaleko okna kuchennego i właśnie tam pierwotnie mieliśmy zrobić kuchenkę, ale że jednak będzie bliżej salonu to mamy przewidziany sufit podwieszany od kuchni jadalni i dalej do salonu i właśnie tamtędy będzie poprowadzona wentylacja aż do okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 25.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 straszna cisza na forum.... u nas tynki, ekipa miała trochę problemów z uruchomieniem maszyny, bo było za niskie ciśnienie wody i kilka dni się wszystko opóźniło, ale już pomału nadrabiają, a pogoda piękna!!! już grilujemy na działce pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 02.05.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witajcie, ale cisza, aż uszy bolą U nas na budowie bardzo powoli do przodu. Kończymy dachówkę. W albumie kilka nowych fotek. Mam pytanko apropos elektryka: ile kosztowała Was instalacja (materiały i ile brał koleś za punkt)? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 06.05.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 nikt się nie odzywa... wkleiłam do albumu nowe zdjątka z wiosennej perspektywy a co u innych ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 10.05.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam Was kochani, U nas małymi kroczkami do przodu, działeczka nareszcie przepisana i zaczynamy walczyć z formalnościami. Czekamy na warunki zabudowy z gminy i mapkę do celów projektowych. Tak więc zdjęciami Was nie zasypię, ale czekamy z niecierpliwością na fotki z Waszej "Naszej" Impresji. hehe Jeśli możecie to pokażcie nam parter, bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda. pozdrawiam sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 10.05.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Justyna, Super postępy Mam prośbę do zaawansowanych ... o wklejenie do albumu zdjec z gory, chcialabym zobaczyc pokoje ... A my w środę wylewamy fundamenty Czyli po 5 miesiącach potyczek urzędowych w końcu zaaaczyynnaammmyyy Pozdrawiamy wszystkich, Sylwia i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 12.05.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Oj pearl! Aż 5 miesięcy załatwialiście? My zaczeliśmy załatwiać w kwietniu i mamy nadzieję, że na wakację zaczniemy budowę. martwi mnie natomiast to, że mamy spadek na działce, według mapy mam 4metry, ale wszyscy co widzieli działke mówią, że jest mniejszy. nasz kierownik budowy sugeruje żebyśmy zrobili piwnicę, ale jakoś mnie nie przekonuje piwnica. A Wy macie rowne działki? chciałabym wiedzieć , czy ktoś ma taki spad i co z tym zrobic żeby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 12.05.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Zgadza się z tym że....- do złozenia dokumentów do UM bylismy gotowi już w styczniu (dokumenty kompletowalismy od listopada)... aleeee:- doszły dreny czyli ich projektowanie i przebudowa (musielismy czekać az ziemia rozmarznie a woda wsiąknie)- trzeba bylo podwyzszyć dzialke, bo wzgledem zaprojektowanych ulic bylismy w dole ...- pozniej Pani w urzadzie nie podobal sie wjazd na posesje (musielismy przesuwac brame o 5 metrow bo byla wg nich za blisko skrzyzowania - czytaj polnego rozdroza)- a pozniej za kolejne 2 tygodnie Pani nie spodobala sie odleglosc budynku od ulicy....i tak nam minelo.... a co do Waszej dzialki.... mozecie ja zawsze podniesc .... my na swoja nawiezlismy, poki co, 10 wywrotek ziemi a i tak bedzie malo... ale reszta dopiero jak dom juz urośnie... ps. do zaawansowanych ... ile m3 betonu poszlo na fundamenty? (łopata koparki to 45 cm...) pozdrawiam,Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 12.05.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Zgadza się z tym że....- do złozenia dokumentów do UM bylismy gotowi już w styczniu (dokumenty kompletowalismy od listopada)... aleeee:- doszły dreny czyli ich projektowanie i przebudowa (musielismy czekać az ziemia rozmarznie a woda wsiąknie)- trzeba bylo podwyzszyć dzialke, bo wzgledem zaprojektowanych ulic bylismy w dole ...- pozniej Pani w urzadzie nie podobal sie wjazd na posesje (musielismy przesuwac brame o 5 metrow bo byla wg nich za blisko skrzyzowania - czytaj polnego rozdroza)- a pozniej za kolejne 2 tygodnie Pani nie spodobala sie odleglosc budynku od ulicy....i tak nam minelo.... a co do Waszej dzialki.... mozecie ja zawsze podniesc .... my na swoja nawiezlismy, poki co, 10 wywrotek ziemi a i tak bedzie malo... ale reszta dopiero jak dom juz urośnie... ps. do zaawansowanych ... ile m3 betonu poszlo na fundamenty? (łopata koparki to 45 cm...) pozdrawiam,Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 13.05.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 U mnie jest spadek poprzeczny działki ok.2m.W związku z tym mam ściany fundamentowe na 9 bloczków i podsypany dom z jednej strony,żeby fundament nie wystawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 13.05.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 zmierzyliśmy ile brakuje do rownego poziomu z drogą - chodzi o tyl budynku, bo wejście mamy rowno z drogą a tył budynku wisi. dokladnie mamy 2m 60cm. I albo zmiana projektu, albo zaplacic 2tyś za zaprojektownie piwnicy. na dodatek wejście mam od strony poludniowej. Mamy naprawdę ciezko z tą budową ja juz mam dość! Nikt nie sugerowal zeby zwozic ziemi, chyba to nic nie zmieni, najlepiej zrobic z piwnicą i budynek się podniesie, smutno mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 13.05.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 głowa do góry!!!! nie ma co się łamać u nas na szczęście wszystko idzie od początku bardzo sprawnie i bezproblemowo...może wkrótce następna budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReniaBogdan 13.05.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Wyczytalam jeszcze, że piwnice robi sie wtedy jesli nie jest wysoki poziom wod gruntowych. Gdzie to moge sprawdzić jaki poziom wod jest na mojej działce? wiem tylko, że jak mąz kopał dól pod ogrodzenie na głębokośc okolo 80cm to w niektorych miejscach woda stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 14.05.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Renia i Bogdan Myślę, że wszystko co związane z wodami gruntowymi nalezy kierować do zakladu melioracji. Byc moze bedzie koniecznosc sprawdzenia drenazu i ewentualnej przebudowy o ile wystepuje... Pozdrawiam,Sylwia ps. u nas kopia fundamenty... w sensie poprawiają po koparce bo koparkowy sie wczoraj znieczulil piwskiem i mu sie troche odleglosci pomieszaly, zesz k... !!! chyba trzeba zrezygnowac z pracy zeby dopilnowac wszystkiego... zaczelo sie po prostu cudownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 16.05.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam Fundament wylany... poszło 39m3 B20... bloczki juz jadą na działkę, będzie 7 warstw... od poniedziałku... idziemy w górę pozdr, s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Ewelinka 20.05.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich co budują impresje,właśnie z żoną planujemy dudowę domku czy może ktoś z wojewódzctwa lubelskiego buduje ten domek chcieli byśmy zobaczyć go na żywo jeśli możliwe podaje nr gg6610927 bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Ewelinka 20.05.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich co budują impresje,właśnie z żoną planujemy dudowę domku czy może ktoś z wojewódzctwa lubelskiego buduje ten domek chcieli byśmy zobaczyć go na żywo jeśli możliwe podaje nr gg6610927 bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts