Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kakusek lokalizacja zmywarki została zmieniona na tym projekcie jeszcze tego nie było, bo to było do poprawki, teraz jest pod zlewozmywakiem ;) też uważam,że tak jest najlepiej! tam było jeszcze kilka poprawek, czekamy jeszcze na projekt od stolarza i tam ma być już wszystko tak jak chcemy ;)

pozdrawiam[/b]

No chyba ze tak :D Justynko a ja mam jeszcze pytanie odnosnie okapu w kuchni.W tym momencie kuchenke z okapem mam na scianie kuchni pomiedzy nia a wiatrolapem.Gdybym juz po wybudowaniu chciala dac kuchenke jak Ty miedzy kuchnia a salonem to czy jest taka mozliwosc czy juz na etapie projektu musze miec to miejsce dokladnie zaznaczone?(chodzi mi o wentylacje)

Sama jeszcze nie wiem jak bedzie wygladac moja kuchnia ale gdybym sie skusila na wyspe i na niej plyte z okapem to czy moge taka zmiane wprowadzic po wybudowaniu stanu surowego?Czy wy juz w projekcie mieliscie zaznaczone dokladne miejsce okapu?(wentylacji)

wentylacja jest tak jak w projekcie, czyli niedaleko okna kuchennego i właśnie tam pierwotnie mieliśmy zrobić kuchenkę, ale że jednak będzie bliżej salonu to mamy przewidziany sufit podwieszany od kuchni jadalni i dalej do salonu i właśnie tamtędy będzie poprowadzona wentylacja aż do okapu.

Witam Was kochani, :D

U nas małymi kroczkami do przodu, działeczka nareszcie przepisana i zaczynamy walczyć z formalnościami. Czekamy na warunki zabudowy z gminy i mapkę do celów projektowych. :lol:

Tak więc zdjęciami Was nie zasypię, ale czekamy z niecierpliwością na fotki z Waszej "Naszej" Impresji. hehe

Jeśli możecie to pokażcie nam parter, bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda.

pozdrawiam

sylwia

Oj pearl! Aż 5 miesięcy załatwialiście? My zaczeliśmy załatwiać w kwietniu i mamy nadzieję, że na wakację zaczniemy budowę. martwi mnie natomiast to, że mamy spadek na działce, według mapy mam 4metry, ale wszyscy co widzieli działke mówią, że jest mniejszy. nasz kierownik budowy sugeruje żebyśmy zrobili piwnicę, ale jakoś mnie nie przekonuje piwnica. A Wy macie rowne działki? chciałabym wiedzieć , czy ktoś ma taki spad i co z tym zrobic żeby było dobrze?

Zgadza się z tym że....

- do złozenia dokumentów do UM bylismy gotowi już w styczniu (dokumenty kompletowalismy od listopada)... aleeee:

- doszły dreny czyli ich projektowanie i przebudowa (musielismy czekać az ziemia rozmarznie a woda wsiąknie)

- trzeba bylo podwyzszyć dzialke, bo wzgledem zaprojektowanych ulic bylismy w dole ...

- pozniej Pani w urzadzie nie podobal sie wjazd na posesje (musielismy przesuwac brame o 5 metrow bo byla wg nich za blisko skrzyzowania - czytaj polnego rozdroza)

- a pozniej za kolejne 2 tygodnie Pani nie spodobala sie odleglosc budynku od ulicy....

i tak nam minelo....

a co do Waszej dzialki.... mozecie ja zawsze podniesc .... my na swoja nawiezlismy, poki co, 10 wywrotek ziemi a i tak bedzie malo... ale reszta dopiero jak dom juz urośnie...

ps. do zaawansowanych ... ile m3 betonu poszlo na fundamenty? (łopata koparki to 45 cm...)

pozdrawiam,

Sylwia

Zgadza się z tym że....

- do złozenia dokumentów do UM bylismy gotowi już w styczniu (dokumenty kompletowalismy od listopada)... aleeee:

- doszły dreny czyli ich projektowanie i przebudowa (musielismy czekać az ziemia rozmarznie a woda wsiąknie)

- trzeba bylo podwyzszyć dzialke, bo wzgledem zaprojektowanych ulic bylismy w dole ...

- pozniej Pani w urzadzie nie podobal sie wjazd na posesje (musielismy przesuwac brame o 5 metrow bo byla wg nich za blisko skrzyzowania - czytaj polnego rozdroza)

- a pozniej za kolejne 2 tygodnie Pani nie spodobala sie odleglosc budynku od ulicy....

i tak nam minelo....

a co do Waszej dzialki.... mozecie ja zawsze podniesc .... my na swoja nawiezlismy, poki co, 10 wywrotek ziemi a i tak bedzie malo... ale reszta dopiero jak dom juz urośnie...

ps. do zaawansowanych ... ile m3 betonu poszlo na fundamenty? (łopata koparki to 45 cm...)

pozdrawiam,

Sylwia

zmierzyliśmy ile brakuje do rownego poziomu z drogą - chodzi o tyl budynku, bo wejście mamy rowno z drogą a tył budynku wisi. dokladnie mamy 2m 60cm. I albo zmiana projektu, albo zaplacic 2tyś za zaprojektownie piwnicy. na dodatek wejście mam od strony poludniowej. Mamy naprawdę ciezko z tą budową ja juz mam dość! Nikt nie sugerowal zeby zwozic ziemi, chyba to nic nie zmieni, najlepiej zrobic z piwnicą i budynek się podniesie, smutno mi :(

Renia i Bogdan

Myślę, że wszystko co związane z wodami gruntowymi nalezy kierować do zakladu melioracji. Byc moze bedzie koniecznosc sprawdzenia drenazu i ewentualnej przebudowy o ile wystepuje...

Pozdrawiam,

Sylwia

ps. u nas kopia fundamenty... w sensie poprawiają po koparce bo koparkowy sie wczoraj znieczulil piwskiem i mu sie troche odleglosci pomieszaly, zesz k... !!! chyba trzeba zrezygnowac z pracy zeby dopilnowac wszystkiego... zaczelo sie po prostu cudownie...

Witam serdecznie wszystkich co budują impresje,właśnie z żoną planujemy dudowę domku czy może ktoś z wojewódzctwa lubelskiego buduje ten domek chcieli byśmy zobaczyć go na żywo jeśli możliwe

podaje nr gg6610927 bardzo dziękuję.

Witam serdecznie wszystkich co budują impresje,właśnie z żoną planujemy dudowę domku czy może ktoś z wojewódzctwa lubelskiego buduje ten domek chcieli byśmy zobaczyć go na żywo jeśli możliwe

podaje nr gg6610927 bardzo dziękuję.