Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie że podobają się Wam nasze postępy. Nam wydaje się że idzie to jakoś strasznie mozolnie. A propos okien to są one w kolorze dąb bagienny. Kolor ładny nawet bardzo, tylko trzeba wziąć pod uwagę to, że strasznie trudno dobrać do tego koloru kolor bramy garażowej. Chyba że nie ma to dla Was większego znaczenia :-) My zdecydowaliśmy się w końcu na bramę malowaną na kolor czarny brąz (najprawdopodobniej RAL 8022) ale efekt końcowy zobaczymy dopiero po montażu. Pozdrawiamy

Waleriana w naszym przypadku będzie to barek z jednej strony a z drugiej meble i piekarnik z płytą, wysokość to 108cm a długość 214cm;

u nas tynki już skończone a od dzisiaj rozpoczęły się prace związane z ogrzewaniem,piec już jest,grzejniki rozstawione, wszystko gotowe - i mają się skończyć jakoś w przyszłym tygodniu a za około 2 tyg. posadzki,tyle u nas ;) pozdrawiamy

A myśleliście już może nad aranżacja całego domu, a nie tylko kuchni ??

Ja właśnie zastanawiam się gdzie mają być halogeny, światełka, kabelki itp elektryczne cudeńka i powiem, że nie jest to łatwe. A jak u Was ? Kładziecie elektrykę zgodnie z projektem czy wpadliście na jakieś super pomysły ??

projekt oświetlenia,podłóg, pomysł na kuchnię i ogólnie cały projekt zagospodarowania parteru robił nam projektant,jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, ma bardzo fajne spojrzenie na dom jako całość, jak różne rzeczy muszą za sobą się zgrać, podpowiedział nam bardzo ciekawe pomysły, ogólnie nie żałujemy a wręcz przeciwnie wykorzystujemy wiele pomysłów z jego projektu,polecam bardzo takie rozwiązanie,naprawdę warto!!!

z naszego komina wczoraj pierwszy raz poleciał.... dymek ;)

ogrzewanie działa ;) kaloryferki były gorące, podłogówka również, zakupiliśmy piec Kostrzewy za bardzo okazyjna cenę - dlatego wybór padł na niego a nie jak wcześniej planowaliśmy Linga,

a w przyszłym tygodniu posadzki ;)

a co u Was ??????????????

czy ktoś zamawiał juz kuchnię, mam z tym ogromny problem, stolarze z naszej ,,okolicy" mają tyle pracy,że nawet nie mają czau przyjechać na pomiar...już 2 było i od miesiąca się nie odzywają ;(

Witam!

Od dłuższego czasu próbujemy wybrać projekt i zastanawiamy się pomiędzy Toscanią 2G (z pewnymi przeróbkami), a Melodią. Widzieliśmy oba te projekty w realizacji. Domki są świetne, ale Toscania jest trochę mniejsza (30 m2), a to dla nas ważne. Do podjęcia decyzji potrzebny jest nam rzut więźby dachowej Toscanii 2G (ew. Impresji 2G), ponieważ chcemy przerobić ten "piękny" daszek z tyłu nad garażem. Konstruktor powie nam czy można więźbę jakoś przerobić. Jeśli się okaże, że nie ma wyjścia z tym dachem to zdecydujemy się na Melodię.

Czy może ktoś przesłać nam więźbę dachową na priva?

Z góry dzięki!

Witamy

Daszek nad garażem jak najbardziej do zmiany !!! Efekty zmian mozecie zobaczyć np. na naszych zdjęciach. Przeróbka może nie jest mistrzostwem świata ale nam się podoba. Zmiana w naszym przypadku nie wiązała sie z ponownym rozrysowaniem więźby. Narysowałem majstrowi jak dach ma wygladać ostatecznie, trochę pomarudził ale zrobił co umiał.

Pozdrawiamy

link do zdjęć: http://foto.onet.pl/diz13,0dbv0kvvii92,eruy0,u.html?D=1

Ja powiem szczerze, że mi się nawet ten oryginalny (taki jak w projekcie) dach podoba. Jest trochę zachodu z jego wykonaniem ale efekt jest całkiem niezły. Ale jak mawiał mój nauczyciel "gustum non disputantum..." - czy jakoś tak :D

P.S. Melodia dużo nie rózni się od Impresji czy Toskani a w naszych domkach z pewnością miejsca nie zabraknie ...

czy ktoś jeszcze zagląda na forum?????!!!

u nas prace przeniosły sie chwilowo na zewnątrz, klej,siatka,tynk...

w przyszłym tygodniu posadzki, trochę się termin przesunął, a dalej płytki, płytki i jeszcze raz płytki ;)

czy Wy też macie taki problem z wyborem płytek do łazienek ??? nie mogę się zdecydować tyle tego jest! tak samo mamy z podłogami w całym domu, może w końcu cos się wybierze oczywiście w bardzo rozsądnej cenie ;)

a co u innych, napiszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam