Marcin i Kasia 20.05.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witamy nowych impresjonistów. U nas powolutku, wstawiliśmy okna, stawiamy ścianki działowe, kończymy mozolnie dach. Na poczatek czerwca mamy umówionego elektryka. Zapraszamy do galeri. Pozdrawiamy i pogody życzymy jak najlepszej http://foto.onet.pl/diz13,0dbv0kvvii92,ezd6u,u.html?D=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 21.05.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Marcin i Kasia super zdjątka, możecie pokazać Wasz wykusz, bo wydaje mi się trochę inny od naszego (chodzi mi o dach nad nim) Witamy nowych budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 21.05.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Fajnie że Wam się podoba. Faktycznie daszek nad wykuszem mamy trochę inny niż Wy. Swoją dogą tak sobie jesteśmy z niego zadowoleni, szczególnie z kosza po prawej stronie. Najprawdopodobniej pójdzie do poprawki. Dokładniejsze zdjęcia daszku w galerii. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 21.05.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Kasia i Marcin, Gratulujemy postępów... szczerze mówiąc czekalam na Wasze zdjęcia z dachówką... i teraz mamy problem... czy ceglasta czy grafitowa... Kasiu czy możesz napisac w jakim kolorze macie okna? Pozdrawiam, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 21.05.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 pearl_78 jeden i drugi kolor dachówki bardzo ładny trudny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 21.05.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Zgadza się Własnie ogladamy naprzemiennie Waszą i Kasi dachówkę ... i debatujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 22.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Fajnie że podobają się Wam nasze postępy. Nam wydaje się że idzie to jakoś strasznie mozolnie. A propos okien to są one w kolorze dąb bagienny. Kolor ładny nawet bardzo, tylko trzeba wziąć pod uwagę to, że strasznie trudno dobrać do tego koloru kolor bramy garażowej. Chyba że nie ma to dla Was większego znaczenia My zdecydowaliśmy się w końcu na bramę malowaną na kolor czarny brąz (najprawdopodobniej RAL 8022) ale efekt końcowy zobaczymy dopiero po montażu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 26.05.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Justyna&darek, jak wysoki i długi jest ten murek między kuchnią i jadalnią , my się ciągle zastanawiamy czy stawiac murek czy półwysep. U nas póki co tynkowanie wewnątrz . Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 28.05.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Waleriana w naszym przypadku będzie to barek z jednej strony a z drugiej meble i piekarnik z płytą, wysokość to 108cm a długość 214cm; u nas tynki już skończone a od dzisiaj rozpoczęły się prace związane z ogrzewaniem,piec już jest,grzejniki rozstawione, wszystko gotowe - i mają się skończyć jakoś w przyszłym tygodniu a za około 2 tyg. posadzki,tyle u nas pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 29.05.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 chciałam Wam jeszcze pokazać nasze drzwi, na które się trochę naczekaliśmy, ale było warto http://foto2.m.onet.pl/_m/815d08e02fff4aa14f41ca5e25fe4862,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 30.05.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A myśleliście już może nad aranżacja całego domu, a nie tylko kuchni ?? Ja właśnie zastanawiam się gdzie mają być halogeny, światełka, kabelki itp elektryczne cudeńka i powiem, że nie jest to łatwe. A jak u Was ? Kładziecie elektrykę zgodnie z projektem czy wpadliście na jakieś super pomysły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 30.05.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 projekt oświetlenia,podłóg, pomysł na kuchnię i ogólnie cały projekt zagospodarowania parteru robił nam projektant,jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, ma bardzo fajne spojrzenie na dom jako całość, jak różne rzeczy muszą za sobą się zgrać, podpowiedział nam bardzo ciekawe pomysły, ogólnie nie żałujemy a wręcz przeciwnie wykorzystujemy wiele pomysłów z jego projektu,polecam bardzo takie rozwiązanie,naprawdę warto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 05.06.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 z naszego komina wczoraj pierwszy raz poleciał.... dymek ogrzewanie działa kaloryferki były gorące, podłogówka również, zakupiliśmy piec Kostrzewy za bardzo okazyjna cenę - dlatego wybór padł na niego a nie jak wcześniej planowaliśmy Linga, a w przyszłym tygodniu posadzki a co u Was ?????????????? czy ktoś zamawiał juz kuchnię, mam z tym ogromny problem, stolarze z naszej ,,okolicy" mają tyle pracy,że nawet nie mają czau przyjechać na pomiar...już 2 było i od miesiąca się nie odzywają ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 05.06.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 U mnie własnie kładą elektrykę. A potem wchodzą tynkarze. Do parapetówki jeszcze trochę czasu ..... A jesli mogę zapytać jaki piec Kostrzewy ?? Bo ja też zamierzam kupić Kostrzewę pellets plus 25kw. U mnie u przedstawiciela jak sie ostatnio pytałem kosztował 10 tyś. A u Was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 05.06.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 SewerynJ Pellets Lambda Control 14KW na ekogroszek i pellets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evel_ina 10.06.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam!Od dłuższego czasu próbujemy wybrać projekt i zastanawiamy się pomiędzy Toscanią 2G (z pewnymi przeróbkami), a Melodią. Widzieliśmy oba te projekty w realizacji. Domki są świetne, ale Toscania jest trochę mniejsza (30 m2), a to dla nas ważne. Do podjęcia decyzji potrzebny jest nam rzut więźby dachowej Toscanii 2G (ew. Impresji 2G), ponieważ chcemy przerobić ten "piękny" daszek z tyłu nad garażem. Konstruktor powie nam czy można więźbę jakoś przerobić. Jeśli się okaże, że nie ma wyjścia z tym dachem to zdecydujemy się na Melodię.Czy może ktoś przesłać nam więźbę dachową na priva?Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Kasia 11.06.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witamy Daszek nad garażem jak najbardziej do zmiany !!! Efekty zmian mozecie zobaczyć np. na naszych zdjęciach. Przeróbka może nie jest mistrzostwem świata ale nam się podoba. Zmiana w naszym przypadku nie wiązała sie z ponownym rozrysowaniem więźby. Narysowałem majstrowi jak dach ma wygladać ostatecznie, trochę pomarudził ale zrobił co umiał.Pozdrawiamylink do zdjęć: http://foto.onet.pl/diz13,0dbv0kvvii92,eruy0,u.html?D=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 11.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ja powiem szczerze, że mi się nawet ten oryginalny (taki jak w projekcie) dach podoba. Jest trochę zachodu z jego wykonaniem ale efekt jest całkiem niezły. Ale jak mawiał mój nauczyciel "gustum non disputantum..." - czy jakoś tak P.S. Melodia dużo nie rózni się od Impresji czy Toskani a w naszych domkach z pewnością miejsca nie zabraknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 12.06.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam,ja troche z innej beczki... czy możecie mi przesłac na prv ile kosztowal strop w Impresji? Pozdrawiam,Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 20.06.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 czy ktoś jeszcze zagląda na forum?????!!! u nas prace przeniosły sie chwilowo na zewnątrz, klej,siatka,tynk... w przyszłym tygodniu posadzki, trochę się termin przesunął, a dalej płytki, płytki i jeszcze raz płytki czy Wy też macie taki problem z wyborem płytek do łazienek ??? nie mogę się zdecydować tyle tego jest! tak samo mamy z podłogami w całym domu, może w końcu cos się wybierze oczywiście w bardzo rozsądnej cenie a co u innych, napiszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts