Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

co u nas nowego...płytkarz skończył taras, wyszedł bardzo duży i prawie w całości zadaszony, bardzo przyjemnie pije się tam kawkę ;),jak skończy to zaczyna w środku- łazienki,hol,itd.

niestety nasz aparat nie wytrzymał do końca budowy,dlatego nie mam nowych zdjęć...

aha i meble kuchenne czekają w sypialni ;) ale jeszcze trochę tam postoją

pozdrawiam

dziękujemy :D

napewno zalejemy fundament, a co z resztą to zależy od pogody.

Chcielibyśmy jeszcze postawić i oczywiście przykryć na zimę ale nie wiem czy się uda jeszcze w tym roku.

Justyna&Darek jeśli się uda wam kupić nowy aparacik hehe, to chętnie obejrzymy cd. waszej impresji.

pozdrawiamy :lol: :lol: :lol:

witam,

co u nas nowego...płytkarz skończył taras, wyszedł bardzo duży i prawie w całości zadaszony, bardzo przyjemnie pije się tam kawkę ;),jak skończy to zaczyna w środku- łazienki,hol,itd.

niestety nasz aparat nie wytrzymał do końca budowy,dlatego nie mam nowych zdjęć...

aha i meble kuchenne czekają w sypialni ;) ale jeszcze trochę tam postoją

pozdrawiam

Witam ;)

Mam pytanie do tarasu napislaliscie ze wyszedl wam prawie calkowicie zadaszony, zmienialiscie cos w projekcie zeby taki byl ? my juz kupilismy projekt czekamy na pozwolenie ;))) takze jak sie uda to moze na jesien piwnice i fundamenty albo odrazu stan surowy zamkniety ;)

Jeszcze raz ja ;)) pytam i pytam nonstop :) dostalam juz projekt i musze w adaptacji podac jakie bede miala ogrzewanie i stad moje pytanie do was bo czytalam wczesniejsze Wasze posty i niektorzy z Was maja ekogoszek czy jestescie zadowoleni z tej opcji? ja myslalam nad pompą ciepła ale sama niewiem koszt troche duzy....chcialabym tez miec kolektory...juz mam totalny metlik w glowie kazdy doradza inaczej i badz tu madry...

u nas jest piec na ekogroszek i pellet, jak się sprawuje i czy jesteśmy z niego zadowolenie to będziemy mogli dopiero stwierdzić po pierwszej spędzonej w domku zimie ;) wtedy zobaczymy jak to wychodzi finansowo, dom jest dobrze ocieplony,poddasze również także wierzymy, że będzie cieplutko ;) kominek służyć nam będzie jedynie dla przyjemności.

Ja natomiast standardowo gazowo (mamy taka mozliwosc), choc ostatnio gaz mocno podrozal (i bedzie drozal), cenimy sobie bezobslugowosc takiego rozwiazania i brak dodatkowego pomieszczenia np. z opalem. Ale warto pomyslec o kolektorach slonecznych, mysle ze bedzie to taniec, w ogrzewaniu wody pomoze. Oczywiscie slonca u nas malo, ale zawsze to cos. Podobaja mi sie jeszcze male elektrownie wiatrowe, ale w naszym kraju jakos chyba za duzo jest formalnosci zeby to zrobic...:)

Witam

Widze ze nie ktorzy z Was pondosili ścianke kolankowa o jeden czy dwa pustaki, czy mieliscie ta zmiane zaznaczona w projekcie? Czy w trakcie budowy podjeliscie decyzje? Pytam bo architekt mi powiedzial ze musze to w trakcie adaptacji podac, bo jesli podniose a nie ma tego w projekcie to moge miec problem z odebraniem budynku....Help!! ;) i czy po podniesieniu metraz wam sie zwiekszyl sporo na poddaszu?

Ma ktos z Was Impresje z piwnica??

Ciekawe czy inspektor nadzoru przyjdzie na odbiór i pofatyguje się na poddasze.I czy wzrokiem oceni wysokość tej ścianki .Przecież od zewnątrz będzie elewacja , a od wewnątrz pewnie skosy ograniczy ścianka z g-k lub inna.Nie przejmowałbym się tym,chyba,że inspektorat nadz.budowl. w Twojej okolicy jest jakiś pedantyczny.Zwykle inne sprawy im w głowie niż latanie z lupą po budowach.Pozdrawiam.

Tak, my postawiliśmy Impresję z częściowym podpiwniczeniem. Wyszły dwa duże pomieszczenia, kotłownia i korytarz. Pisz co chcesz wiedzieć.

Na górze podnieśliśmy ścianę o 1,5 pustaka, zmiana wyszła w trakcie budowy także nawet kierownik dowiedział się o tym po fakcie, ale to dało dużo większe pokoje na górze.

mozesz mi na napisac ile w przyblizeniu wyszly was koszty stanu surowego zamknietego z piwnica? mozesz mi na maila wyslac [email protected] schody do piwnicy zrobiliscie w pomieszczeniu gospodarczym ? ja chcialam polaczyc pomieszczenie gosp i lazienke razem ale architekt nam powiedzial ze to raczej nie mozliwe bo nie bedzie gdzie zrobic schodow...dzieki za odp :)))