kate1234 29.09.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 a my bryły łazienki nie zmienialiśmy ale za to zmieniliśmy wnętrze u nas stanie wanna narożna 140/70 jest duże okno - płytki w rzeczywiatiości są o wiele ładniejsze - czekam na jeszcze jeden projekt z innymi płytkami http://foto.onet.pl/hiryr,tws1o0g6gws6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 01.10.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Doberek wszystkim budującym ten śliczny domek chciałabym do Was dołączyć ale po pobieżnym przeczytaniu wątku mam stracha. Mianowicie chodzi mi o wspomniane braki w dokumentacji czy one naprawdę są duże? Zamierzamy większość robót wykonać systemem gospodarczym więc potrzebny nam szczegółowy projekt jak to z nim naprawdę jest? Kolejna sprawa to dach w Impresji 2G czy ten dach został już poprawiony czy trzeba się o to samemu martwić? Bardzo proszę o odpowiedź bo chciałabym jednak wybudować ten domek a mąż upiera się na Retro http://pprojekt.pl/projekt326-retro,opis.html w którym musielibyśmy dokonać kilku zmian co wiąże się pewnie ze sporymi kosztami. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bkaczy 01.10.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Hej, to zalezy od majstra, ktory bedzie Wam budowal, generalnie nam sie udalo "postawic" Impresje (nie bylo lekko z dachem, ale jakos wyszlo, kosztem podwyzszenia scianki kolankowej) wiec dokumentacja nie jest jakas tragiczna. Jak chcesz nie miec problemow z dachem to moze Melodia http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/melodia/ Ci odpowiada? Niewiele sie rozni, a uklad w srodku to sobie mozesz dopasowac wedle potrzeb i scanki dzialowe przesuwac. Retro jest troche inne (nie jest prawie kwadratowe jak Impresja czy Melodia), mi sie mniej podoba niz Impresja...Ale kwestia gustu... _pozdrawiam i zycze dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 01.10.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 bedziowniki my też budowaliśmy systemem gospodarczym i nie ma co aż tak się bać trzeba niektóre rzeczy poprostu samemu policzyć i już,jak samemu się nie umie mona poprosić kierownika budowy,najwięcej niejasności było przy dachu, ekipa trochę kręciła nosem,bo musieli sami się pogłowić zresztą zarówno Melodia,Retro,Impresja to projekty tego samego architekta więc jaka pewność,że są dużo lepiej i dokładniej zaprojektowane?????? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 02.10.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Serdecznie dziękuję za odpowiedzi, ten dach mnie tak nie przeraża jak braki w dokumentacji ale mam nadzieję, że nie jest tak źle skoro tyle osób buduje ten domek Miałabym skromną prośbę do Was czy mogłabym otrzymać rzuty z dokładnymi wymiarami na e-mail [email protected] z góry dziękuję. A jeszcze pisaliście o oknach że są tak nisko od podłogi czy rzeczywiście to przeszkadza w szczególności czy koliduje z szafkami w kuchni? Kolejne pytanie dotyczy schodów bodajże rinti przesunęła schody koło kuchni przesuwając przy tym ściankę pomiędzy salonem a holem czy taka zmiana wymaga zgody architekta? A i ciekawi mnie w jaki sposób można zrobić szafę wnękową pomiędzy łazienką a pomieszczeniem gospodarczym? Przepraszam z góry za tyle pytań ale kto jak nie Wy mi pomoże Pozdrawiam i życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedziowniki 07.10.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Widzę, że nikt nie zagląda, budujcie budujcie będę mogła utwierdzić się w przekonaniu że to ten domek chcę budować Rzuty już skombinowałam i mam kolejne pytanie czy te pokoje na dole nie są za małe? Pytam bo na razie chcemy zamieszkać na dole z małymi bliźniakami i tak patrząc na wymiary boję się że nie upchnę ich w jednym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 07.10.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam, Pokoje to raczej pokoiki ... i mysle, ze moze byc ciasnawo...ale to zapewne kwestia odpowiednich mebli... na kazdej powierzchni mozna cos wyczarowac ...my ten problem rozwiazalismy podnoszac scianke kolankowa... i mamy naprawde przyzwoitą górę [i tym samym nie musimy mieszkać na dole ] Pozdrawiam, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monakot 08.10.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie. W tym roku rozpoczęliśmy budowe Impresji na śląsku, jestesmy na etapie stropu. W tym tygodniu maja zacząć kłaśc więżbę. Jestem trochę tym wszystkim przerażona. Projekt szalenie mi sie podobał, mam nadzieję, że nasz dom będzie równie piękny jak na projekcie z " Krajobrazów". Ciesze sie, że tak wiele rodzin zdecydowało sie na budowę tego domu i jestem ciekawa efektu koncowego.Pozdrawiam raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W.I.K. 15.10.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witamy ponownie!Kiedyś też byliśmy, zainteresowani projektem Impresja 2 g. lecz z uwagi na specyficzny kształt działki nie zmieścicliśmy się z tym projektem. Udało nam się za to wcisnąć Retro. Nawiązując do wątku bedziowniki możemy teraz już powiedzieć, że problemów z dachem takich jak w Impresji napewno nie ma. Są inne niezgodności i utrudnienia, które ekipom budowlanym (niestety my też na taką trafiliśmy) sprawiają kłopoty, przede wszystkim z osiami domu i kilka chałupek na blogu dotyczącym tego projektu jest szerszych i dłuższych o około 12 cm. Ponadto okna na froncie budynku wychodzą jakoś nierówno ale jeśli ktoś "myślący" buduje Wam dom to nie powinno być z tym problemów. Szczególne pozdrowienia dla Justyny&Darka, którzy byli tak mili i gościli nas na swojej budowie. Pozdrawiamy i życzymy szybkich postępów i zadowolenia z nowych domków. W.I.K. http://foto.onet.pl/jkwr0,obkk7wswmwdk,u.html?P=7 http://forum.muratordom.pl/projekt-retro-nowosc-ktos-buduje,t98551-780.htm?highlight=retro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 26.10.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witajcie coś ostatnio pusto tu u nas!!!!!! Myj jesteśmy na etapie stropu i ścianki kolankowej Mamy nadzieję ,że juz niedługo pojawi się ekipa od dachu no i sam dach,hehe Bardzo prosimy pokażcie swoje kuchnie i łazienki. Jesteśmy ciekawi jak Wy rozwiązaliście poszczególne rozmieszczenie tych pomieszczeń. Czekamy i pozdrawiamy papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1980 05.11.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 hej hej gdzie się wszyscy podziali cisza jak makiem zasiał,hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pearl_78 05.11.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 witam pewnie wszyscy na budowach siedzą ... co poniektórzy już przed kominkami Nam własnie okna dachowe wstawiają, a na przyszły tydzień mamy zaplanowany "odbiór dachu" ... DACH ... zdecydowalismy sie na dachowke ceramiczna firmy rupp ceramika , model SIRIUS kolor ceglany , rynny firmy marley. ... a poźniej ... w zależności od pogody dalszy postęp, bądź zanik prac aż do wiosny... apropo dachu ... udało się skrócić ten jęzor za garażem i częściowo pozbyc się tej wnęki...ale to tylko dzięki podniesieniu ścianki kolankowej ...ba zyskalismy nawet maly stryszek na ktory bedziemy wchodzic przez garaż Po kilku zmianach, mamy 8 okien w dachu a na górze 3 naprawdę spore pokoje i łazienkę + korytarz .... no i aktualnie jestesmy na etapie paniki zwiazanej z oknami dachowymi ... zabijamy okna na dole i montujemy krate w wejsciu .... Ponawiam swoja prośbę o referencje dotyczące okien a raczej firm produkujących ... nadal nie zdecydowalismy sie na konkretne a opinie tych bardziej zaawansowanych na pewno beda cenne. Pozdrawiamy, S&P&W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 06.11.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam My juz tylko czekamy na pozwolenie na budowe ) jak nie bedzie zimy stulecia to chcielibysmy piwnice zrobic a wiosna podniesc reszte takze jak ja sie wybuduje to niektorzy z was juz beda grzac sie przed kominkiem pozdrawiam ps. pochwalcie sie fotkami wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 20.11.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Coś cisza zapadła ......Wstawiłem nowe fotki na http://www.sewcio.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 21.11.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 My własnie dzis dostaliśmy pozwolenie na budowe ))))) (tak tylko pochwalic sie chcialam ) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 26.11.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 A taki temacik na topie w związku z atakiem zimy ... Ile wychodzi Wam miesięczny koszt ogrzewania domu ??Ja wyliczylem listopad na ok 700 - 750 kg ekogroszku tj. jakieś 530 zł - przy temperaturze w domu 21 stopni w dzień, w nocy 19. Piec Kostrzewa 25 kw Fuzzy Logic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgr 26.11.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 U mnie poszło 280 m3 gazu z rurki.Od 10 października.Temperatura 20st.Sterowanie pogodowe.Piec Vitodens 200.Pozdrawiam kończących i rozpoczynających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larrynew 30.11.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam! Śledzę to forum od początku. Piękny domek ale budują go same SNOBY którzy jak najmniej chcą go pokazać innym. Po co ten wątek papa bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaDarek 01.12.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 hmmm....Snoby??? nie czujemy się nimi wręcz przeciwnie....od samego początku budowy w albumie znajdują się zdjęcia naszego domu, już kilka osób przewinęło się przez nasz dom, które zainteresowane były budową Impresji. Larrynew nie wiem czy się budujesz, ale jeśli tak to powinieneś wiedzieć ile budowa pochłania czasu i jak mało jego zostaje na inne rzeczy,dziwne też ,że jest to Twój pierwszy post, więc podejrzewam ,że to ktoś z tego forum, ale to nie jest ważne. Każdy kto chce pokazać swoją pracę na budowie może to pokazać a jeśli nie chce się tym dzielić to jego prawo.Widać jednak, że wątki innych domów rozwijają się kwitnąco..... Jeśli chodzi o nasz dom to pomalutku idziemy do przodu.Trochę nam się plany życiowe pozmieniały ale o tym kiedy indziej:)[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SewerynJ 05.12.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Wstawiłem kilka fotek schodów - http://www.sewcio.ao.plPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts