Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich Impresjonistow i Zycze Szczesliwego Nowego Roku :D ...

przed swietami udalo nam sie wprowadzic (fajnie jest spedzac swieta w nowym domu :D )

wrzucilem pare fotek prawie skonczonego domu...

http://foto.onet.pl/d2bb,m60gmw6q2mc8

• 2 weeks później...

Witamy w nowym roku i życzymy Wam wszystkiego naj.

U nas na budowie bardzo powoli, prawdę mówiąc nie za bardzo jest sie czym chwalić. Obłożyliśmy dom styropianem, ociepliliśmy dach pierwszą warstwą wełny, w tej chwili robimy kotłownię.

Agnieszko&Mariuszu gratulujemy ślicznego domu. Mamy do Was kilka pytań więc puścimy je na priva.

Pozdrawiamy

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

ja jestem na etapie spozadzania kosztorysu przez firmy budowlane....planujemy na wiosne zaczac budowe, wstepnie mamy juz umowiona ekipe ale rozgladam sie jeszcze za innymi bo ceny....hmmm....kazdy co innego wymysla..i badz tu madry czlowieku :)

jesli mozecie podac orientacyjny koszt budowy do stanu surwego bylabym wdzieczna ;) pozdrawiam

Witam wszystkich impresowiczów po długim wybieraniu domu decyzja padła na impresję mam pytanie czy ktoś wybudował impresję w woj. wielkopolskim czy ktoś już posiada impresję z 2G można prosić o zdjęcia.

Pozdrawiamy

Witam!

Od dawna śledzę to forum i jednocześnie chciałam podziękować wszystkim za uwagi i wszystkie zdjęcia z budowy - dużo skorzystałam. Nie wiedziałam że ten projekt ma tak wielu zwolenników!!!Pozwolenie już mamy a budowę zaczynamy już za 1-2 miesiące :D Zmiany jakie chcemy wprowadzić - podnieść ścianę kolankową o 1-2 suporeksy, zlikwidować wyjście z kotłowni na salon - wejście przez garaż, zamiast okna w kotłowni wstawimy drzwi (piec na węgiel), zamiast okrągłego okna w garażu - kwadratowe, likwidacja wnęki z tyłu przy kuchni - większa spiżarka. Co myślicie o tych zmianach? Będę wdzięczna za każdą opinię.Mam mnóstwo pytań, ale może innym razem

:wink: Pozdrawiam :)[/img]

• 2 weeks później...

Witam wszystkich zakupiliśmy projekt Impresja 2G właśnie czekamy na wrysowanie na mapkę. Zmiany jakie wprowadziliśmy: podnieśliśmy ścianę kolanową o 40 cm do góry, likwidacja wejścia z pomieszczenia gospodarczego na salon, zmiana okna w garażu z okrągłego na kwadratowe, powiększyliśmy spiżarnie i okno w kuchni. A na poddaszu powiększyliśmy łazienkę na niewykorzystanym w projekcie garażem. I zmiana dachu przy garażu bo na zdjęciach nie wygląda najlepiej.

Jak dobrze pójdzie to w maju ruszamy z budową.

Mam do was pytanie z jakiej cegły najlepiej budować ile cegły potrzeba na dom z 2G ile cementu.

Czekam na odp.

Pozdrawiamy

:)

Dużą garderobę mozna zrobić na dole z jednego z małych pokoi (zmniejszając np ten na garderobę i powiększając drugi - 2 osobne wejścia, albo wejście zrobić od pokoju) albo małą garderobę poprzez zmniejszenie łazienki. Ogólnie scianki działowe na dole mozna sobie przestawiać jak komu wygodnie.

no właśnie trzeba zrezygnować z jednego pokoju, najlepiej tego mniejszego, tyle że wejście do pokoju nr 6 będzie sie znajdować pomiędzy łazienką a garderobą. Robiąc odwrotnie (pom nr 6 na garderobę a 5 na pokój) rezygnujesz z ładnego pomieszczenia z dwoma oknami. Najlepiej by było zaadoptować część pom gospodarczego z tym że planuje piec na ekoopał i chciałem tam zrobić kotłownie zamokniętą od strony mieszkania dostępną tylko z garażu lub z osobnego wejścia z zewnątrz. No a poza tym z tego pom. jest dostęp do komina.

Można by wydzielić część tak z połowę pom gospodarczego ale wtedy i jedno i drugie jest za małe a komin to i tka wyklucza. i tak sobie dalej myśle a może są inne pomysły?? teoretycznie można wydłużyć garaż i wstawić dodatkowe pomieszczenie na garderobę ale ... z takim dziobem jak holownik projekt przestaje nam sie podobać :lol:

No wlaśnie z tą garderobą na dole jest mały problem, chociaż jeśli nie zależy wam na pokoju to jeden z nich można przerobić, pomieszczenie gospodarcze raczej bym powiększyła jeszcze niż zmniejszała.

U nas będzie to tak, zabudowana szafa w korytarzu na ścianie wzdłuż kotłowni do samej łazienki. Oprócz tego napewno wstawię sobie do sypialni (u nas pokój nr 6) komodę i jakąś ładną szafę coby nie latać na korytarz po skarpetki :wink:

pozdrawiam