Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas prace posuwają się do przodu - fundamenty zalane, podmurówka prawie skończona :))) Mam pytanie do Sylwii 1980 - czy wymiary okien macie takie jak w projekcie czy inne?Czy możesz podać mi Wasze wymiary okien głównie: wykuszu(czy są jednakowe?),kuchni, dwóch pokoi na dole oraz salonu. Dobry pomysł z tymi drzwiami z kotłowni na zewnątrz - też planowaliśmy taka zmianę!!!Wszystkim budującym życzę powodzenia!!! :wink:

Hej ;-)

Sylwia79 już odpowiadam ;-):

* okna w wykuszu - 875 x 1445

* okno w kuchni - 1770 x 1445

* okno balkonowe - 2670 x 2270

* okna w pokoikach - 1370 x 1445

* okno w łazience - 570 x 1145

* okno garażowe fi 70

Sorki, że długo nie odpisywałam,

...

ale muszę się pochwalić naszą nową inwestorką hehe ;-)

http://img232.imageshack.us/img232/6485/hania2.jpg

POZDRAWIAMY

• 2 weeks później...

Kiedys juz pytalam na forum o ogrzewanie ,...moglibyscie powiedziec albo doradzic jakie wybrac gaz odpada bo nie ma...zastanawiam sie nad pompa ciepla albo ekogroszkiem no i mam problem..

koszty uzywania pompy znam bo znajomi maja mozecie mi powiedziec jaki jest koszt instalacji i uzytkowania ekogroszku? z gory dziekuje za odpowiedzi.

Ja ma pierwszą zimę za sobą. Dom z ytonga 36,5 cm jeszcze bez elewacji zewnętrznej. Na dole zamontowana podłogówka + grzejniki a u góry tylko grzejniki + podłogówka w łazience. kocioł 25 kw Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic. Paliłem ekogroszkiem od połowy września do końca marca. Spaliłem łącznie 4,5 tony ekogroszku. W domu temperatura 21,5 st c w dzień, w nocy 19 - 20,5 - czyli odczuwalnie przyjemnie ciepło. Ekogroszek kosztuje mniej więcej 750 - 790 zł (workowany). Ogrzewanie kosztowało mnie 3,5 tys. zł. Tak jak porównywałem to całkiem nieźle jak na 1 zimę. Jestem pewien, że kolejnej zimy będzie mniej, gdyż w samym październiku piec spalił 25 worków, tj. zaledwie 5 mniej niż w styczniu gdzie były mrozy -20 st. Dom po prostu musiał się wygrzać. Od kwietnia przepalam drzewam, które zostało po budowie. Niestety trzeba robić to co dziennie, aby mieć ciepłą wodę. I tu właśnie przydałyby się solary albo może jeden przepływowy podgrzewacz wody np. pod prysznicem. Co do pieca zaliczył kilka usterek ale obecnie chodzi ok.

• 1 month później...

Witam,

Mam pytanie dotyczące okien drewnianych, czy ktoś z Was ma lub rozwazal zakup okien 'URZĘDOWSKI"? Jezeli tak to czy mogę prosic o przesłanie na prv wyceny tych okien?

Oprocz Urzedowskiego zlozylismy zapytanie do Sokolki, Stolarki Wolomin i Stolbud Włoszczowa.

Z gory dziekuje za opinie i pomoc.

pzdr,S

Witam,

Mam pytanie dotyczące okien drewnianych, czy ktoś z Was ma lub rozwazal zakup okien 'URZĘDOWSKI"? Jezeli tak to czy mogę prosic o przesłanie na prv wyceny tych okien?

Oprocz Urzedowskiego zlozylismy zapytanie do Sokolki, Stolarki Wolomin i Stolbud Włoszczowa.

Z gory dziekuje za opinie i pomoc.

pzdr,S

Do grona czołówki firm "drewnianych" w Polsce jeszcze aspirują: Adpol, Pozbud, Gebeuer i jeszcze wiele innych. Aspirantow nie brakuje - ci których wymieniłem pewnie będą drożsi niż Twoje typy.

• 1 month później...

Dostaliśmy pozwolenie!Nie będę już opisywała co się działo po drodze,bo nie chce sie do tego wracać myślami. W końcu mamy upragniony papierek.

W październiku zamierzmy zacząć, oby tylko pogoda dopisała.

Wprowadziliśmy troche zmian, zasadnicza to częściowe podpiwniczenie. Wejście do piwnicy będzie z zewnątrz,przez pomieszczenie gospodarcze lub z garażu. Przejście między pom.gosp. a domem zlikwidowane. Nie ma okrągłych okien, nam się nie podobają. Na dole w pokoju, w którym są dwa okna zostawiliśmy jedno. Zlicowaliśmy kontury domu. Wg projektu na ścianie garażowej jest uskok, u nas będzie po prostej.Będziemy podnosić ścianę kolankową, zastanawiamy się tylko o ile. Jako,że mamy mieć częściowe podpiwniczenie nie chcemy żeby wyszedł z tego pięknego i zgrabnego domku moloch, brrr!

Przez przekształcenie pom.gosp. na zejście do piwnicy powiększyła się na łazieneczka na dole.

Więcej zmian nie pamiętam.

Jak tylko się zacznie będę robić fotki.

Jeśli ktoś z okolic Lublina buduje lub wybudował Impresję proszę o kontakt. Jeśli byłaby taka możliwość chcielibyśmy obejrzeć wasze realizacje na żywo.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

witam,

dość często pojawia sie watek podniesienia a w sumie utworzenia scianki kolankowej w impresjiii, my zdecydowaliśmy sie na dosc odwazne kroki.... podnieslismy nasza impresje o 3 porothermy i ........

- góra jest rewelacyjna, mamy 3 naprawde duze pokoje, mimo ze duze to bardzo przytulne bo przeciez skosy dodaja niepowtarzalnego uroku, w kazdym pokoju mamy zaprojektowaną garderobe i oprocz niej pozostaje około 20 m2 powierzchni, najmniejszy jest nasz, dwa pozostałe dla dzieci - stwierdzilismy, ze tam beda spac, uczyc sie, goscic .... zyc i warto zeby pokoje były funkconalne i przestrzenne.... sama pol zycia mieszkalam w 9 metrowej "dziupli" 3 osoby i juz tłok .... do tego mamy spory korytarz na ktorym mozna zorganizowac albo systemem zabudowy schowek albo wypoczynek (ale po co ?) no i lazienka okolo 8m2 ....

- budynek na zewnatrz podniósł sie do góry .... żeby zminimalizować te 70 cm scianki wydluzylismy polacie o 30 cm i zdecydowalismy sie na prostopadła podbitkę, teraz ocieplamy naszą impresja after tuning i poprosilismy nasza projektantke o pomoc w dodatkowym obnizeniu budynku kolorem tynku.... niebawem zdjęcia ....

pozdrawiam,

Sylwia

Witam serdecznie Impresowiczów

Wiele osób już jest w trakcie wykończenia lub wykończyło swoje domki wklejcie swoje prace jak powstawał wasz domek od A do Z

Jakie piece i ogrzewanie.

Ile wyniosły tynki wew. na cały dom i ile okna.

Jaki kosz elektryki.

Pokażcie swoje środki kuchnie, schody.

Wklejajcie zdjęcia tak mało nowych albumów jest.

Pokazujcie swoje wspaniałe domki.

Pozdrawiam.

Witam

Wkońcu zdjęcia pearl_78 wydaje mi się że macie bardzo nisko okna dachowe czy tylko tak na zdjęciach widać. Macie tak jak w projekcie czy niżej.

Wklejcie jak macie dół zrobiony i wyjście na taras.

Ścianki na górze tak jak w projekcie czy jakieś przesunięcia czekam na opinie.

Pozdrawiam :)

Monia&Tomek

Okna są dośc wysoko, boje sie że nawet troche za wysoko, co prawda przed nami wylewki wiec bedzie nizej ale w tym momencie na palcach musze stanac zeby je otworzyc (gorna klamka) a mam 1,70 wzrostu wiec wydaje mi sie ze nie sa nisko .... w zwiazku z faktem podniesienia scianki kolankowej trzeba je bylo odpowiednio proporcjonalnie "wpasowac" aby mozna bylo swobodnie nimi operowac ....

zrobie dzisiaj zdjecia dolu i podesle linki .... zmiany jakie wprowadzilismy na dole sa nieznaczne .... zrezygnowalismy ze spizarni, zamurowalismy drugie okno w jednym z pokoikow, zlikwidowalismy polaczenie pomiedzy garazem a domem, zrobilismy duzy kanciasty taras i takie samo wejscie do domu ... ale to niebawem na fotkach.

Pozdrawiam,

Sylwia

co do scianek na poddaszu .... tam gdzie na rzutach jest łazienka czyli pomieszczenie numer 14 mamy pokoj numer 3 ktory wchodzi nam takze nad garaż, łazienkę mamy w miejscu gdzie planowany byl schowek (nr.15), tak jak wspominalam mamy podniesiona góre o 3 porothermy, wiec patrzac na rzut poddasza nalezy przesunac granice pomieszczen do przerywanej podwojnej linii.

pozdrawiam,

Sylwia