ptysioch 25.08.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Oto nasza Impresja tuz po zalaniu stropu. Teraz będziemy podnosic poddasze, a we wrześniu mają przyjść dachowcy i na ten sezon więcwej planów nie mamy. Witam, chcialem sie pochwalic ze niedawno oddalismy dom do uzytku, wreszcie mozna zamieszkac. Gdyby ktos mial pytania co trzeba do odbioru przygotowac do odbioru (zgloszenia zakonczenia budowy) budynku to prosze pisac na PW. Pozdrowka dla wszystkich wykanczajacych! Przyjemnie jest PO budowie, troszke stresy odeszly - teraz tylko co los przyniesie to sie naprawia Ale to sama przyjemnosc! Bkaczy serdeczne gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajuliak 03.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Kochani, mam ogromną prośbę - może ktoś buduje na podkarpaciu lub okolice Tarnowa. Jestem z Jasła i bardzo mi zależy na zobaczeniu na żywo Impresji bo już niedługo też taką będę miała, jednak najbardziej obawiam się podnoszenia podasza i chciałabym sama zobaczyć czy trzeba podnieść czy nie. Proszę odezwijcie się ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sugo 05.01.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam, Nie jestem z Twojego województwa, ale w sierpniu zaczęliśmy budowę Impresji i podnieśliśmy ścianę kolankową o 2 Maxy. (też się obawiałam) Myślę, że to był dobry pomysł. Pokoje na poddaszu są przestronniejsze, udało się też wygospodarować mały pokoik (tam gdzie jest garderoba) na gabinet i jeśli wykona się strop na całości domu (czyli nad całym garażem), to dojdzie jeszcze stryszek na szpargały, a może zrobimy tam w przyszłości pralnię. Dom nie stracił na wyglądzie, a my jesteśmy zadowoleni (nawet bardzo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajuliak 07.01.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Dzięki bardzo za odpowiedż. My zaczynamy na wiosnę więc powoli trzeba myśleć co i jak. A możesz i naisać ile Was wyszedł Was domek - stan surowy ( bez okien) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sugo 07.01.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Wyślę Ci prywatną wiadomość. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Sugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysioch 12.01.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 My też podnieślismy o 2 pustaki "24" i to był super pomysł. dach mamy sporo wysunięty, wiec bez podnoszenia mógłby być za blisko okien na parterze. Poza tym pokoje na górze są rzeczywiście przestronniejsze. W sumie wyjdą nam 2 duze, w których z powodzeniem mozna zrobić garderoby, mniejszy gabinet i pralnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajuliak 10.03.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mam pytanie czy jak podnosiliście o 2 pustaki to zmieniła się długość wieźby ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nafi 15.03.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 moja kuchnia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysioch 21.03.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Mam pytanie czy jak podnosiliście o 2 pustaki to zmieniła się długość wieźby ?? Pozdrawiam Nie, długość więźby pozostaje bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajuliak 21.03.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dziękuję bardzo za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 28.03.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam Impresjonowiczów, je tez wybrałem Impresję, jednakże trochę chcę go pozmieniać , przede wszystkim rezygnuje z garażu, stawiam oddzielny, dlatego wyrównuje elewację frontową i w miejscu garażu będzie PG (ok 10m2), było by więcej ale jeszcze od góry poszerzam pomieszczenie nr 9 około 36cm, bo chcę mieć schody z boku zamiast 9, względy praktyczne, lepszy dostęp do góry i bardziej dyskretne wejście na gore dla moich 2 dzieci. Wszystkie zmiany na razie robiłem na pazie rysunek szczegółowego Teraz trzeba to omówić z architektem W załączniku prosty rysunek poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysioch 28.03.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Czy ktoś z budujących Impresję bedzie miał kuchnię częściowo lub vałkowicie zamknietą? My z meżem cały czas się zastanawiamy, na razie mamy dwie opcje: 1. scianka działowa między kuchnią a wykuszem, z wejściem od strony korytarza lub 2. ścianka działowa po środku,z dwoma przejściami, od strony korytarza i wykuszu. Chcielibyśmy choć częściowo zakryć kuchnię. Czy macie jakieś pomysły, fajnie byłoby coś zobaczyć na zdjęciach. pozdrawiam,Ptysioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysioch 28.03.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 My też przenieśliśmy schody, będą tam gdzie Twoja garderoba. Stolarz zapewnia, że zmieszczą się bez problemu. Teraz zastanawiamy sie nad zmianami w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ralfii_VR 28.03.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja jeszcze myślę wydłużyć wiatrołap o min 30cm-40cm kosztem wnęki wejściowej która ma jakieś 100cm, wiatrołap zrobi się bardziej funkcjonalny No i oczywiście najważniejsza zmian to podniesienie poddasza o 40cm, względy funkcjonalne, bo z wypowiedzi wielu osób wygląd na tym nie ucierpiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sugo 29.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Fajnie to sobie wymyśliłeś. Szkoda, że tak późno umieściłeś rysunek, bo tam, gdzie jest Twoja garderoba, ja bym umieściła schody. My jesteśmy na etapie elektryki i czekamy na ocieplenie, żeby wytynkować garaż i zamontować bramę garażową, bo inaczej mogą nie uwzględnić reklamacji. No i załączam zdjęcia okien i drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptysioch 30.03.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Przypominam się z tematem częściowego oddzielenia kuchni od salonu, czy toś ma jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nordon 11.04.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam, Zamierzam budować impresję w lustrzanym odbiciu z garażem 1 stan. Mam ogromną prośbę do Was o przesłanie wymiarów powierzchni domu na parterze ( długość szerokość). Zapewne będę zmuszony do likwidacji wykuszu, więc muszę poznać dokładne wymiary. Proszę ślijcie informacje na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 11.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Witam Jestem zainteresowany projektem impresja. Czy ktoś może buduje ten dom na Podkarpaciu ? Chętnie zamienił bym kilka zdań a jak by była możliwość to wprosił bym się na odwiedziny Pozdrawiam Tom Hihi ale tu gwarno Pewnie nikt nie ma czasu bo każdy buduje swoją impresję Wracając do impresji. Czy ktoś myślał żeby kominek postawić na rogu ściany gdzie znajdują się drzwi tarasowe i iściany gdzie jest komin ?? Edytowane 23 Lipca 2011 przez gaceq Dopisane pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sugo 27.07.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ja o tym myślałam, ale murarz źle nam postawił komin (powinien być w ścianie od tarasu i w ścianie między salonem a pokojem), a u nas dotyka tych ścian i w związku z tym zabiera więcej miejsca. Ale widziałam, że ktoś w Impresji zastosował to rozwiązanie (wygląda dobrze), przepatrz zdjęcia z forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majda84 21.10.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Co tu taka cisza możne ktoś się pochwali jak wygląda jego impresja a może macie jakieś zdjęcia z zewnątrz najbardziej ciekawią mnie rozwiązania jakie macie w swoich kuchniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts