Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt IMPRESJA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Oto nasza Impresja tuz po zalaniu stropu. Teraz będziemy podnosic poddasze, a we wrześniu mają przyjść dachowcy i na ten sezon więcwej planów nie mamy.

Witam, chcialem sie pochwalic ze niedawno oddalismy dom do uzytku, wreszcie mozna zamieszkac. Gdyby ktos mial pytania co trzeba do odbioru przygotowac do odbioru (zgloszenia zakonczenia budowy) budynku to prosze pisac na PW.

Pozdrowka dla wszystkich wykanczajacych! Przyjemnie jest PO budowie, troszke stresy odeszly - teraz tylko co los przyniesie to sie naprawia ;-)

Ale to sama przyjemnosc!

Bkaczy serdeczne gratulacje!!!

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 836
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani, mam ogromną prośbę - może ktoś buduje na podkarpaciu lub okolice Tarnowa. Jestem z Jasła i bardzo mi zależy na zobaczeniu na żywo Impresji bo już niedługo też taką będę miała, jednak najbardziej obawiam się podnoszenia podasza i chciałabym sama zobaczyć czy trzeba podnieść czy nie. Proszę odezwijcie się :-))))

Witam,

Nie jestem z Twojego województwa, ale w sierpniu zaczęliśmy budowę Impresji i podnieśliśmy ścianę kolankową o 2 Maxy. (też się obawiałam)

Myślę, że to był dobry pomysł. Pokoje na poddaszu są przestronniejsze, udało się też wygospodarować mały pokoik (tam gdzie jest garderoba) na gabinet i jeśli wykona się strop na całości domu (czyli nad całym garażem), to dojdzie jeszcze stryszek na szpargały, a może zrobimy tam w przyszłości pralnię. Dom nie stracił na wyglądzie, a my jesteśmy zadowoleni (nawet bardzo).

Zdjęcie316.jpg

Zdjęcie336.jpg

Zdjęcie337.jpg

Zdjęcie360.jpg

Zdjęcie362.jpg

My też podnieślismy o 2 pustaki "24" i to był super pomysł. dach mamy sporo wysunięty, wiec bez podnoszenia mógłby być za blisko okien na parterze. Poza tym pokoje na górze są rzeczywiście przestronniejsze. W sumie wyjdą nam 2 duze, w których z powodzeniem mozna zrobić garderoby, mniejszy gabinet i pralnia.

• 1 month później...

Witam Impresjonowiczów,

je tez wybrałem Impresję, jednakże trochę chcę go pozmieniać ,

przede wszystkim rezygnuje z garażu, stawiam oddzielny, dlatego wyrównuje elewację frontową i w miejscu garażu będzie PG (ok 10m2), było by więcej ale jeszcze od góry poszerzam pomieszczenie nr 9 około 36cm, bo chcę mieć schody z boku zamiast 9, względy praktyczne, lepszy dostęp do góry i bardziej dyskretne wejście na gore dla moich 2 dzieci.

Wszystkie zmiany na razie robiłem na pazie rysunek szczegółowego

Teraz trzeba to omówić z architektem

W załączniku prosty rysunek poglądowy

impresja zmiany parter.jpg

Czy ktoś z budujących Impresję bedzie miał kuchnię częściowo lub vałkowicie zamknietą? My z meżem cały czas się zastanawiamy, na razie mamy dwie opcje:

1. scianka działowa między kuchnią a wykuszem, z wejściem od strony korytarza

lub

2. ścianka działowa po środku,z dwoma przejściami, od strony korytarza i wykuszu.

Chcielibyśmy choć częściowo zakryć kuchnię. Czy macie jakieś pomysły, fajnie byłoby coś zobaczyć na zdjęciach. pozdrawiam,

Ptysioch

Ja jeszcze myślę wydłużyć wiatrołap o min 30cm-40cm kosztem wnęki wejściowej która ma jakieś 100cm, wiatrołap zrobi się bardziej funkcjonalny

No i oczywiście najważniejsza zmian to podniesienie poddasza o 40cm, względy funkcjonalne,

bo z wypowiedzi wielu osób wygląd na tym nie ucierpiał :)

Fajnie to sobie wymyśliłeś. Szkoda, że tak późno umieściłeś rysunek, bo tam, gdzie jest Twoja garderoba, ja bym umieściła schody.

My jesteśmy na etapie elektryki i czekamy na ocieplenie, żeby wytynkować garaż i zamontować bramę garażową, bo inaczej mogą nie uwzględnić reklamacji.

No i załączam zdjęcia okien i drzwi wejściowych.

Zdjęcie501.jpg

Zdjęcie505.jpg

Zdjęcie501.jpg

Zdjęcie505.jpg

• 2 weeks później...

Witam,

Zamierzam budować impresję w lustrzanym odbiciu z garażem 1 stan. Mam ogromną prośbę do Was o przesłanie wymiarów powierzchni domu na parterze ( długość szerokość). Zapewne będę zmuszony do likwidacji wykuszu, więc muszę poznać dokładne wymiary. Proszę ślijcie informacje na adres: [email protected]

• 3 months później...

Witam

Jestem zainteresowany projektem impresja. Czy ktoś może buduje ten dom na Podkarpaciu ? Chętnie zamienił bym kilka zdań a jak by była możliwość to wprosił bym się na odwiedziny :)

Pozdrawiam

Tom

Hihi ale tu gwarno :) Pewnie nikt nie ma czasu bo każdy buduje swoją impresję :) Wracając do impresji. Czy ktoś myślał żeby kominek postawić na rogu ściany gdzie znajdują się drzwi tarasowe i iściany gdzie jest komin ??

Edytowane przez gaceq
Dopisane pytanie

• 3 weeks później...

Ja o tym myślałam, ale murarz źle nam postawił komin (powinien być w ścianie od tarasu i w ścianie między salonem a pokojem), a u nas dotyka tych ścian i w związku z tym zabiera więcej miejsca. Ale widziałam, że ktoś w Impresji zastosował to rozwiązanie (wygląda dobrze), przepatrz zdjęcia z forum.

Pozdrawiam

• 2 months później...